pc bakım ne zaman yapılır

LapsekiliRonaldo

Cezalı
80+ Bronze
Reaksiyon skoru
328
Hava soğutucunun içinden çıkan macun çok katıydı mecburen sürmüştüm.Sıcaklıklarda bir sıkıntı yok ama ne zaman yapılır tahmini pc bakımı.Kasada ki tozlar vs beni rahatsız ediyo.

Hava soğutucunun içinden çıkan macun çok katıydı mecburen sürmüştüm.Sıcaklıklarda bir sıkıntı yok ama ne zaman yapılır tahmini pc bakımı.Kasada ki tozlar vs beni rahatsız ediyo.
Kasadaki tozlar seni rahatsız etmeye başladıysa yapabilirsin, yani net bir zamanı yok hergünde yapabilirsin. Şahsen 6 yıllık bilgisayarımın içini hiç temizlemedim 💀

Ne zaman gerekiyorsa o zaman, sıcaklıklara ve toza bağlı ama genelde 6 ay ile 1 sene arasında.

Macun değişimi 6 ayda bir yapabilirsin. Genel temizliği ayda 1 yapabilirsin toz toplayıp sürekli uğraştırmasındansa ayda bir yapılması iyi olur. (Fazla toz vesaire alıyorsa o ayrı, kasa konumu vesaire de önemli)

saç kurutmayla olur mu dümenden tozları temizliyim
olur ekran kartını ramlerı ıslemcıyı falan sokmeye gerek yok yanı yalandan tut tozlar gıtsın yeter ben bıde bezle fanların arasındakı tozu alıyom okadar

Toz temizlemeyi güçten çıkartıp 2-3 ayda bir yapıyorum fanın aralarını falan da bezle siliyorum.

Macun değişimni de yılda 1-2 kez yapıyorum.
Şu an 8. ay macunu sipariş verdim geldiği zaman işlemcinin macununu değiştiricem

ben pc yi aldiktan 7 yil sonra komple detayli temizlik yapmistim tum parcalari sokup cok da tozlanmamisti

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,754
Üyeler
183,887
Son üye
Kaloriferci Ahmet
Geri