PC boşta 6 GB ram kullanıyor normal mi?

Faruköse

80+
Reaksiyon skoru
16
arkadaşlar chrome + spotify falan açılınca 6.6 oluyor 16 gb ram var şuanda. virüs vardır diye düşünüyorum virüs taramasını nerden yapmamı önerirsiniz? veya normal midir bu kadar kullanım.

O kadar kullanması normal her pc / Laptop win açıkken o kadar kullanır normalde. Chrome falan açıkken daha da normal.
Virüs olsa işlemci kullanımı % 100 lerde olur, ram kullanım da maksimum a dayanır yani 16 gb ın hepsini kullanır, dert etmeyin şu an da.

win 11 hiçbir şey açık değilken 5.0 falan yiyor normal spotify ve chromun 1.6 kullanması

arkadaşlar chrome + spotify falan açılınca 6.6 oluyor 16 gb ram var şuanda. virüs vardır diye düşünüyorum virüs taramasını nerden yapmamı önerirsiniz? veya normal midir bu kadar kullanım.
Benim ki 10 GB kullanıyor :)
Ekran görüntüsü 2026-03-29 134416.webp

az bile tüketiyormuş. ben modlu minecraft oynarken 25gb ram kullanımı görüyorum

1774781472991.webp

:oops:

ram ne kadar yüksekse o kadar tüketiyor normal değerler bende 16gb falan tüketiyor

bende 64 GB ram var, boşta 14-15 gb rahat kullanıyor. RAM miktarınız ve uygulamalarınız ne kadar fazlaysa o kadar bol ram kullanır, bunda bir sorun yok. 6 gb ram günümüz için oldukça makul bir rakam zaten.

Geri