PC Geç Açılma Sorunu

Orvely

80+
Reaksiyon skoru
5
Ana kart: COLORFUL CVN B850M WIFI 6 GAMING FROZEN V14A
7800x3d + 5070 + 2x16 ram cl30 6000

Sistem bu şekilde bilgisayarı yeni kurdum genel güncelleme ayarlarını yaptım lakin geç açılma sorunu çok dikkatimi çekti. Açtığımda bi 20 30 saniye siyah ekranda kalıyor kasada ışıklar var ama ekran çok ama çok geç geliyor nasıl düzeltebilirim?

Ana kart: COLORFUL CVN B850M WIFI 6 GAMING FROZEN V14A
7800x3d + 5070 + 2x16 ram cl30 6000

Sistem bu şekilde bilgisayarı yeni kurdum genel güncelleme ayarlarını yaptım lakin geç açılma sorunu çok dikkatimi çekti. Açtığımda bi 20 30 saniye siyah ekranda kalıyor kasada ışıklar var ama ekran çok ama çok geç geliyor nasıl düzeltebilirim?
Hocam kablolar arasında temassızlık olabilir. Yeterli güçde gelmiyor olabilir. Pc'yi yeni kurduğunuza göre büyük ihtimal fazla program yüklememişsinizdir. Ondan kaynaklı geç açılmadığını varsayıyorum tabii. Monitöre taktığınız kablolara dikkat edin kısaca. Onlardan olabilir.

o ışıkları ram testing yapıyor muhtemelen sorununuz bu çözüm için biosta;

Memory Context Restore / Enabled durumuna getir hocam bu ramleri her açılışta eğitmek yerine önceki stabil başlangıctan başlatır.
Power Down Enable /Enabled yap
fast boot / enabled

o ışıkları ram testing yapıyor muhtemelen sorununuz bu çözüm için biosta;

Memory Context Restore / Enabled durumuna getir hocam bu ramleri her açılışta eğitmek yerine önceki stabil başlangıctan başlatır.
Power Down Enable /Enabled yap
fast boot / enabled
İkiside dediğiniz gibi lakin geç açılıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,199
Üyeler
199,116
Son üye
zülfükar yeniay