PC ile modem uzak

eyupseker

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,592
Bilgisayarın olduğu oda ile modemin olduğu yer farklı. Nasıl iyi bir bağlantı alabilirim? Arada 10 metre ve 4 duvar var

Ethernet kablosu çekeceksiniz. Kaç metre geliyorsa ona göre ayarlayın duvarların dibinden pc'nize ethernet kablosu çekin.

Wifi adaptörleri genel de iş görmektedir. Ancak elinizde iki modem varsa bunları birbirine bağlayabilirsiniz. Onun haricinde eğer imkanınız varsa cat7 kablo çekmenizi öneririm.

Tp-link'in powerline ürünleri var, elektrik altyapısı üzerinden internet aktarıyor, hem kablo çekmenize gerek kalmıyor hem de normal kabloya göre daha iyi performans alıyorsunuz. Ben kullanıyorum, memnunum.

Ethernet kablosu çekeceksiniz. Kaç metre geliyorsa ona göre ayarlayın duvarların dibinden pc'nize ethernet kablosu çekin.
Kablo çekebilirim ama duvar delme vs. iş olur mu? Çünkü kablolarin yerde olmasi bir sorun olmaz benim icin. Yani duvat delmeden de kablo cekebilirmiyim?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Fiya
Tp-link'in powerline ürünleri var, elektrik altyapısı üzerinden internet aktarıyor, hem kablo çekmenize gerek kalmıyor hem de normal kabloya göre daha iyi performans alıyorsunuz. Ben kullanıyorum, memnunum.
Fiyatlari kac tl arasi hocam bunlarin

Kablo çekebilirim ama duvar delme vs. iş olur mu? Çünkü kablolarin yerde olmasi bir sorun olmaz benim icin. Yani duvat delmeden de kablo cekebilirmiyim?
Çekebilirsiniz metre ölçer ile her duvarın köşesini ölçün modeminizin yanına kadar kaç metre geldiyse biraz fazlasını alın. Kablonun bi ucunu modeme bi ucunu pc'nize bağlayın.

Wifi adaptörleri genel de iş görmektedir. Ancak elinizde iki modem varsa bunları birbirine bağlayabilirsiniz. Onun haricinde eğer imkanınız varsa cat7 kablo çekmenizi öneririm.
Cat7 kablo cat5 kablo bu ikisi fark oluyormu?

Fiya
Fiyatlari kac tl arasi hocam bunlarin
275 tl ye bulabilirsiniz, biraz daha araştırmayla daha ucuza da bulabilirsiniz, en iyi çözüm bu ama tabi kabloda çekebilirsiniz, bütçenize göre karar verebilirsiniz, ben 75 tl ye 200 mpbs modeli almıştım yıllar önce, ama satışı bitmiş sanırım.

CAT5
Kategori 5 kablo, bükümlü çift üzerinden Ethernet gibi bilgisayar ağları için yapısal kablolarda kullanılır. Kablo standardı 100Mb/s (100 MHz)’e kadar performans sağlar. Ethernet üzerinden güç (PoE) kullanımıyla, cihazlara verilere ek olarak elektrik sinyalleri de taşınabilir.
CAT6
Kategori 6 kablolar Cat5 kablolardan sonra büyük oranda performans artışı sağlamıştır. Cat6 kablolar ofis içlerinden daha çok ana omurga hatlarında kullanılmıştır. Cat6 kablo ile 55 metreye kadar olan mesafelerde 10Gb/s (250MHz)’e kadar performans elde edilebilir. Daha yüksek mesafelerde ise -Cat5e ile aynı- 1000Mb/s (100 MHz)’e kadar performans sağlar.
CAT7
Cat7 kablolar korumalı yapıdadır, veri merkezlerinde ve büyük kurumsal ağlarda kullanım için uygundur. 10Gb/s (1000 MHz)’e kadar performans sağlamaktadır. Cat7 laboratuvar ortamında yapılan testlerde kablo 50 metrede 40Gb/s ve hatta 15 metrede 100Gb/s kadar iletme özelliğini başarıyla göstermiştir. Cat7 kablonun diğer kategorilerde başka bir farkı da kullanılan konnektör tipidir, diğer kategori kablolarda RJ45 konnektör kullanılırken Cat7 de GigaGate45 (GG45) konnektör kullanılmaktadır.

Geri