Neler Yeni

PC Kapalı Olmasına Rağmen Güç Kaynağım Isınıp Patladı

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,958
İsim
göksel yurtcan
İlk önce tunçmatiği aradım ve bana line interactive ups ler oyuncu bilgisayarları için yeterli değil online ups ile değiştirin dediler. Gücü yetmiyormuş ki aldığım ups 1200 watt üstü desteği var. Pc 650 watt power kullanıyor ve taş çatlasın 350 400 watt maksimumda kullanıyodur.

Hemen sonrasında msi marka psu için distribütörü aradım ve bana dedikleri şey yabancı madde var içinde sıvı tespit edildi ürününüz garanti dışı kaldı dediler.
Heriflere kondansatörden geldiğini belirtmeme rağmen ısrarla kondandatörden gelmediğini söylediler.
Naptım işedim mi psu ya acaba.
Bu garantiler bana kafayı yedirtecek.
eletronik bilginiz varsa psuyu açıp kondansatörleri tamir edebilirsiniz yada thhye başvurun ama ordan sonuç çıkmayabilir sıvı teması var diyorlarsa oeki pcnin kullanıldığı ortamda sigara içiliyormu

NKei8ht

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Nuri Kezer
eletronik bilginiz varsa psuyu açıp kondansatörleri tamir edebilirsiniz yada thhye başvurun ama ordan sonuç çıkmayabilir sıvı teması var diyorlarsa oeki pcnin kullanıldığı ortamda sigara içiliyormu
Sigara içilmiyor, sistemde sıvı soğutma falanda yok. Psu dan gelen koku zaten kondansatörün akıttığı sıvının kokusu.
Biliyorum o kokuyu.

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,958
İsim
göksel yurtcan
Sigara içilmiyor, sistemde sıvı soğutma falanda yok. Psu dan gelen koku zaten kondansatörün akıttığı sıvının kokusu.
Biliyorum o kokuyu.
anladım hocam kondansatörü değiştirmenizi tavsiye ederim thhye başvurursanız 2 yıldan önce zor sonuç alırsınız

NKei8ht

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Nuri Kezer
anladım hocam kondansatörü değiştirmenizi tavsiye ederim thhye başvurursanız 2 yıldan önce zor sonuç alırsınız
Sizlere tavsiyem servis point msi distribitörü veya o distribitörü kullanan satıcılardan kesinlikle uzak durun.
Msi başka distribitöre sahip mi ülkemizde hiç bilmiyorum. Dolandırıcının tekidir "servis point serhiz bilgisayar".
Ürünümde yabancı madde sıvı teması olduğunu ve kondasatörlerin sağlam olduğunu söylediler. Garanti kapsamı dışında geri yolladılar. Bugün elime ulaştı.
Yaptığımız testler sonucu güç kaynağı çalışıyor ama voltajı yetersiz veriyor.
Söküp baktığımızda kapasitörün plastiği yüksek ısıdan erimiş ve içinde bulunan (yabancı madde sıvı teması) dedikleri kondansatörün kendsinden yayılan elektrolikit sıvıymış. Kendim 70 tl ye 400v 330uf aynı değerlere sahip bir hitachi marka kondansatör sipariş verdim. Onu lehimleyip testlerini yapacam.

Sağlam dedikleri kondansatörün resimlerinide şöyle bırakayım

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,958
İsim
göksel yurtcan
Sizlere tavsiyem servis point msi distribitörü veya o distribitörü kullanan satıcılardan kesinlikle uzak durun.
Msi başka distribitöre sahip mi ülkemizde hiç bilmiyorum. Dolandırıcının tekidir "servis point serhiz bilgisayar".
Ürünümde yabancı madde sıvı teması olduğunu ve kondasatörlerin sağlam olduğunu söylediler. Garanti kapsamı dışında geri yolladılar. Bugün elime ulaştı.
Yaptığımız testler sonucu güç kaynağı çalışıyor ama voltajı yetersiz veriyor.
Söküp baktığımızda kapasitörün plastiği yüksek ısıdan erimiş ve içinde bulunan (yabancı madde sıvı teması) dedikleri kondansatörün kendsinden yayılan elektrolikit sıvıymış. Kendim 70 TL ye 400v 330uf aynı değerlere sahip bir hitachi marka kondansatör sipariş verdim. Onu lehimleyip testlerini yapacam.

Sağlam dedikleri kondansatörün resimlerinide şöyle bırakayım
doğru hocam bu kondansatörden kaynaklı bir sorun oluşmuşa benziyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,483
Üyeler
161,061
Son üye
YunusBG
Top Bottom