pc tak diye kapanıyor

Reaksiyon skoru
1
ryzen 5 2600 den ryzen 5 5600 e geçiş yaptıktan sonra pc ufak yüke bile girse elektrik gitmiş gibi kapanmaya başladı.2x8 ramim var birini çıkarınca bu sorun neredeyse %95 oranında azaldı yani 5 dakikada bi atıcağına 4-5 saatte bir kapanıyor pc.
format attım,driverlar güncel,eski işlemcim ile yeni işlemci aynı watt ı kullanıyor psu dan kaynaklandığını düşünmedim.8 ramle hayat geçmiyor 2. yi taktığım anda yine fortnite cs pubg valo ne olursa kapanıyor 5 dakika içinde.slotları ve ramleri tek tek denedim bir sorun yok onlarda tekil olarak.internette gördüğüm bütün çözümleri denedim aklıam gelen herşeyi denedim priz değiştirdim kasayı temizledim format attım düzelmiyor bir türlü.çözene çok duam olur cinnet geçirtti 1 aydır.biraz karışık anlattım anlamadığınız yerleri sorarsanız sevinirim
Ryzen 5 5600
Asrock b450m
rx 570 8gb
2x8 xpg 3000mhz ram
550w psu
adata su650 ssd

herhangi bir ısı problemi yok bu arada uzun kullanımda olsun kısa vadeli olsun hepsini ölçtüm değerler normal.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Korkma. PSU'nun garantisini var mı?
pc 6 yıllık garanti kalmadı

OCCT indir ve PSU testi yap.

herhangi bir ısı problemi yok bu arada uzun kullanımda olsun kısa vadeli olsun hepsini ölçtüm değerler normal.

pc 6 yıllık garanti kalmadı
Dediğim gibi PSU testi yap. PSU'larda arada bir oluyor böyle sorunlar.

Psu güç kablolarının tamamını kontrol edin iyice içine takın. Ddu ile ekran kartı driverlarını silip güncel stabil driver kurun. Bios güncelleyin

bios güncel ekran kartı driverlarını 2 hafta önce format attıktan sonra yeniledim.süreklide takip ederim software den

OCCT indir ve PSU testi yap.

Dediğim gibi PSU testi yap. PSU'larda arada bir oluyor böyle sorunlar.
occt ye bakıyorum şimdi önüme gelen bütün ss leri atacağım

bios güncel ekran kartı driverlarını 2 hafta önce format attıktan sonra yeniledim.süreklide takip ederim software den

occt ye bakıyorum şimdi önüme gelen bütün ss leri atacağım
Gerek yok.

Power Supply testi yap, gene kapanırsa yeni bir PSU al.

Tamiri yok, garanti de bile bir şey yapmıyorlar. Ben iade almıştım.

Psu güç kablolarının tamamını kontrol edin iyice içine takın. Ddu ile ekran kartı driverlarını silip güncel stabil driver kurun. Bios güncelleyin
Bios dan dolayı olacağını hiç sanmıyorum ki biosu güncelmiş. Driver da büyük ihtimalle sorun değil. PSU testinde kapanıyorsa zaten sorun belli demektir.

Gerek yok.

Power Supply testi yap, gene kapanırsa yeni bir PSU al.

Tamiri yok, garanti de bile bir şey yapmıyorlar. Ben iade almıştım.

Bios dan dolayı olacağını hiç sanmıyorum ki biosu güncelmiş. Driver da büyük ihtimalle sorun değil. PSU testinde kapanıyorsa zaten sorun belli demektir.
occt testini yaparken kapandı dediğiniz gibi.herhangi bir işlemci uygulamasında sıcaklık değeri 80 i geçmezken bu testi başlattığımda 110 u gördü ve 110 da kapandı pc.fanı takamamış olabilir miyim veya başka bir sebebi var mıdır ?

occt testini yaparken kapandı dediğiniz gibi.herhangi bir işlemci uygulamasında sıcaklık değeri 80 i geçmezken bu testi başlattığımda 110 u gördü ve 110 da kapandı pc.fanı takamamış olabilir miyim veya başka bir sebebi var mıdır ?
Sıcaklık değeri normal. 550W güç tüketiyor. Dediğim gibi PSU al.

Hiçbir yolu yok tamirinin.

başka bir çözümü yok mudur bunun underclock falan yapsak.işlemci ve monitör aldım zaten borçtayım :D

kaç watt almam gerekir peki ?

başka bir çözümü yok mudur bunun underclock falan yapsak.işlemci ve monitör aldım zaten borçtayım :D
Dostum, PSU testi yaptın sistem kapandı. PSU gg, öldü. Unut onu. Bizzat kendim yaşadım, bende birebir aynı sorundan müzdariptim. Direkt garantiye kendim götürdüm, ertesi gün paramı geri iade aldım. 6 ay falan olmuştu bile.

Geri