Neler Yeni

PC TOPLADIM SON YAZDIĞIM ÜZERİNDEN Bİ YARDIMCI OLURMUSUNUZ ?

quartle

80+ Gold
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
mantıksız seçimler

Yoach

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
yunuseren

quartle

80+ Gold

Yoach

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
yunuseren
hepsi doğru site değil gaming gen de indirim var diye işlemci ve sıvı soğutmayı aldım kasa zaten elimde vardı m2 elimde vardı ekran kartı da elimde vardı ram aldım yeni işlemci aldım sıvı soğutma aldım ana kart aldım bunlardaki hatalarımı merak ediyorum ve derseniz bu kasaya bunlar gitmemiş falan kasa da alabilirim veya

quartle

80+ Gold

Yoach

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
yunuseren
https://www.akakce.com/bilgisayar-k...fanli-atx-oyuncu-kasasi-fiyati,581314778.html

elimde bu kasa da var
onu yazıcam da tüm parçaların gidip en pahalı satıcısını bulmayı nası becerdiniz :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam naçizane önerim olarak hava soğutucu (Pearless Assassin) 7500fi çok iyi soğutuyor, sıvı soğutucuya gerek yok bence. Arta kalan parayla başka şeyler alırsınız

Ek olarak araştıran arkadaşlara Pearless Assassin+7500f kullanıyorum, maks yükte 56 dereceyi geçtiğini görmedim.
sıvı soğutma fazlamı gelir o yüzden mi dediniz

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
ad soyad
ne almam lazım yardımcı olurmusun
Yazımı sizin elinizde hangi ürünler olduğunu bilmeden ve gönderdiğiniz linklerdeki ürünleri direkt satın aldığınızı varsayarak yazdım. Bu yüzden biraz da bu nece bir toplama sistem diyerekten şaşırdım şahsen. Yine de aşure gibi bir sistem olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.

Elinizde ne varsa onları kullanmak istemişsiniz. Bu sebeple biraz daha elinizde hangi ürünler mevcut, hangilerini satın alacaksınız, hangilerine ne kadar bütçe ayırabilirsiniz, hangilerine ne kadar para harcadınız ve hedef alanınız neler gibi durumları baştan açıklasanız ben de arkadaşlar da daha sağlıklı tavsiyelerde bulunabiliriz diye düşünüyorum.

- Anladığım ssd elinizde var onu kullanacaksınız gayet tabi.

- Enermax 240 mm sıvı soğutucuyu da kullanabilirsiniz tabi ancak 7500f işlemci için masraflı. Sıvı soğutucuyu sanırsam hem görsel açıdan uygun gördüğünüz için hem de gelecekte diğer işlemcilerde kullanabilmek için alıyorsunuz. Yoksa Thermalright'ın linkini bıraktığım kule tipi soğutucusu da daha uygun fiyata 7500f işlemcisi için iş görüyor.

- Anakart için şu an 3500 tl bütçe ile indirimde olan bu anakart var ancak tam detaylı araştırma yapmadım. Başında B yazan anakart öneririm. B650 gibi.

- Rx 7700 xt için AMD kendi sitesinde minimum güç kaynağı önerisi 700 Watt. 650 Watt olarak kullananlar da sorun yaşamamış. Ancak bence risk almaya değmez. 700 Watt, 750 Watt, 850 Watt gibi güç kaynakları tercih edilebilir. Mümkün mertebede Gold sertifikalı almaya çalışın. Kasa ve psu konusunda bilindik marka almayı ben daha doğru buluyorum. Ancak bütçeniz yeterli değilse diğer markalardan da alınabilir. Benim kasa+psu önerim bu olurdu.

-Ramler 4000 lira civarı aldıysanız sorun yok.

Trakya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Koray ercan
Tektek toplama devri bitti hazir sistem bakin uzerinde ozellestirmeler yapin boyle %15 %20 daha pahaliya gelir

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
ad soyad
tamam psu yu iptal ettim enermax markadan mı 2400 mm olmasımı sorun orayı anlamadım enermaxı sordum burda iyi dediler ssd de elimde vardı görsel için ekledim ana kart gerçekten çok mu kötü 3500 max bütçem var anakart için ramleri indirimden aldım 4 bin gibi bir rakama geldi yanıl yaptığım yerleri söyleyin ona göre iade veya değişim yapayım çok anlamıyorum sadece valo ve cs gibi oyunlarda 600 fps civarı almak istiyorum

arkadaşlar kasayı mı değişeyim sıvı soğutmayımı ana kartımı ne yapıcam soktunuz aklıma kurdu yardım edin lütfen

Burda Rx 7700 xt ve ryzen 5 7500f işlemcili bir sistemin 2k çözünürlükte oyun performansları mevcut. Cs'de yüksek ayarlarda 200 küsür Fps alırken düşük ayarlarda 400'e yakın Fps veriyor. Volarant'ta ise yüksek ayarlarda 500 küsür Fps alırken düşük ayarlarda 600 küsür Fps veriyor. Bu sebeple bu sistemden şu şartlarda oynayacağınız 2 oyun için 600 fps'leri almanız zor gözüküyor.

İlk verdiğiniz sistemdeki A620 anakart 7500f işlemcinin tam performanslı halini görmenizi engelleyebilirdi. Çünkü o anakart giriş-orta anakart diye geçiyor. Günlük işler için daha uygun deniyor.

Yoach

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
yunuseren
ramlari 3400 e almışım cl 38 ama benimkiler yanlış link atmışım size 3
Yazımı sizin elinizde hangi ürünler olduğunu bilmeden ve gönderdiğiniz linklerdeki ürünleri direkt satın aldığınızı varsayarak yazdım. Bu yüzden biraz da bu nece bir toplama sistem diyerekten şaşırdım şahsen. Yine de aşure gibi bir sistem olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.

Elinizde ne varsa onları kullanmak istemişsiniz. Bu sebeple biraz daha elinizde hangi ürünler mevcut, hangilerini satın alacaksınız, hangilerine ne kadar bütçe ayırabilirsiniz, hangilerine ne kadar para harcadınız ve hedef alanınız neler gibi durumları baştan açıklasanız ben de arkadaşlar da daha sağlıklı tavsiyelerde bulunabiliriz diye düşünüyorum.

- Anladığım ssd elinizde var onu kullanacaksınız gayet tabi.

- Enermax 240 mm sıvı soğutucuyu da kullanabilirsiniz tabi ancak 7500f işlemci için masraflı. Sıvı soğutucuyu sanırsam hem görsel açıdan uygun gördüğünüz için hem de gelecekte diğer işlemcilerde kullanabilmek için alıyorsunuz. Yoksa Thermalright'ın linkini bıraktığım kule tipi soğutucusu da daha uygun fiyata 7500f işlemcisi için iş görüyor.

- Anakart için şu an 3500 tl bütçe ile indirimde olan bu anakart var ancak tam detaylı araştırma yapmadım. Başında B yazan anakart öneririm. B650 gibi.

- Rx 7700 xt için AMD kendi sitesinde minimum güç kaynağı önerisi 700 Watt. 650 Watt olarak kullananlar da sorun yaşamamış. Ancak bence risk almaya değmez. 700 Watt, 750 Watt, 850 Watt gibi güç kaynakları tercih edilebilir. Mümkün mertebede Gold sertifikalı almaya çalışın. Kasa ve psu konusunda bilindik marka almayı ben daha doğru buluyorum. Ancak bütçeniz yeterli değilse diğer markalardan da alınabilir. Benim kasa+psu önerim bu olurdu.

şimdi şöyle ramleri 3400 tl ye almışım link yanlış aynı ramler ama benimkiler cl 38 patriotun var arkadaşın dediği gibi 3700 tl ye sizce geri iade edip patriot mu almalıyım sıvı soğutucu ise yıllardan beri masa üstü pc kullanıyorum elimde şu an cooler master 212 specturm da var aslında ama heves birazcık elimde onunla beraber

https://www.segment.com.tr/en/produ...pm-ters-cark-fan-tasarimli-argb-fdb-kasa-fani

bu fanlardan da 2 tane var

aynı zamanda asus tuf kasası da var elimde psu yu da alacaktım almıyorum elimde bir 650 w daha var ama onun arkasını ben hiç görmedim bile işteyim şimdi eve geçince bakıp söyleyeceğim ana kart da iyi bir şey almak istiyorum ama çok masraf yapamıyorum çünkü ben aslında daha yeni bir sistem topladım bu kasa fanlar ssd kule tipi soğutucu ekran kartı ordan kalma DDR 4 topladım sitemi ve i5 12400 f var elimde valo da 180-300 arası fps alınca sinirimi bozdu bu sistem bi de 3600 mhz 4x8 32 ram takılı crosair rgb li ama dediğim gibi pişman oldum.

şimdi ise 6500 tl ana kart ve ram e verdim

9500 tl de işlmeci ve sıvı soğutmaya verdim ama gaming gen de iyzico da indirim olduğu için 1000 tl geri ödeme aldım nasıl olacak geri iadesi bilmiyorum ürünleri bu sabah sipariş ettim daha elime ulaşmadılar 16 bin tl gibi harcama yaptım yani bunlara daha iyi değerlendirilebilirmi ?

çıkan parçaları da sat diyeceksiniz ama zaten hali hazırda

bunu satıyorum ve elimde bir adet rx 6500 xt var kutusunda artan parçalar ve bu ekran kartını birleştirip 1 pc daha elde etmek istiyorum benim 2 evim var biri istanbulda biri bodrumda böyle olunca ne olucak hem eski pc yenilenecek eskisi satılarak harcamamı amorte edecek

mantıksız seçimler
bir de on yazdığımı kuyarak bi yorumlarmısınız ?

ofisin klavyesi bozuk o yüzden yazılar çok okunabilir olmuyor kusura bakmayın

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
ad soyad
ramlari 3400 e almışım cl 38 ama benimkiler yanlış link atmışım size 3

şimdi şöyle ramleri 3400 tl ye almışım link yanlış aynı ramler ama benimkiler cl 38 patriotun var arkadaşın dediği gibi 3700 tl ye sizce geri iade edip patriot mu almalıyım sıvı soğutucu ise yıllardan beri masa üstü pc kullanıyorum elimde şu an cooler master 212 specturm da var aslında ama heves birazcık elimde onunla beraber

https://www.segment.com.tr/en/produ...pm-ters-cark-fan-tasarimli-argb-fdb-kasa-fani

bu fanlardan da 2 tane var

aynı zamanda asus tuf kasası da var elimde psu yu da alacaktım almıyorum elimde bir 650 w daha var ama onun arkasını ben hiç görmedim bile işteyim şimdi eve geçince bakıp söyleyeceğim ana kart da iyi bir şey almak istiyorum ama çok masraf yapamıyorum çünkü ben aslında daha yeni bir sistem topladım bu kasa fanlar ssd kule tipi soğutucu ekran kartı ordan kalma DDR 4 topladım sitemi ve i5 12400 f var elimde valo da 180-300 arası fps alınca sinirimi bozdu bu sistem bi de 3600 mhz 4x8 32 ram takılı crosair rgb li ama dediğim gibi pişman oldum.

şimdi ise 6500 tl ana kart ve ram e verdim

9500 tl de işlmeci ve sıvı soğutmaya verdim ama gaming gen de iyzico da indirim olduğu için 1000 tl geri ödeme aldım nasıl olacak geri iadesi bilmiyorum ürünleri bu sabah sipariş ettim daha elime ulaşmadılar 16 bin tl gibi harcama yaptım yani bunlara daha iyi değerlendirilebilirmi ?

çıkan parçaları da sat diyeceksiniz ama zaten hali hazırda

bunu satıyorum ve elimde bir adet rx 6500 xt var kutusunda artan parçalar ve bu ekran kartını birleştirip 1 pc daha elde etmek istiyorum benim 2 evim var biri istanbulda biri bodrumda böyle olunca ne olucak hem eski pc yenilenecek eskisi satılarak harcamamı amorte edecek

bir de on yazdığımı kuyarak bi yorumlarmısınız ?

ofisin klavyesi bozuk o yüzden yazılar çok okunabilir olmuyor kusura bakmayın
Hali hazırda zaten sistemi toplamışsınız. O yüzden fazla dert etmeye gerek yok. İleriki dönemde anakartı yükseltin. Psu'yu yüksek seçin. Arkadaşın dediği ram de daha iyi performans alırsınız ama duruma göre ona da geçebilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,064,218
Üyeler
169,092
Son üye
tracerz54
Top Bottom