Neler Yeni

Pc varken ps5 alınır mı

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Furkan Güngör
İlgilendiği Kategoriler
Video oyun, çizgi roman
Rockstar konsola değer veren bir firmadır. Tahminim 2027 gibi GTA 6 PC'ye çıkar. Ama o zamanda PC sahipleri ekran kartlarını belkide oynayabilmek için güncellemek için yeni ekran kartları oyunu rahat oynayabilmek için güncellemek zorunda kalabilir. Tahminim GTA 6 PS5 ve Xbox series X konsollarında 4K 30 FPS, 2K 60 gibi değerlerde çıkacağını tahmin ediyorum. Bence GTA 6 ve Sony özel oyunları oynamak için PS5 yine tavsiye ederim. Ve Xbox artık multi platform oldu gibi bir şeydir. Forza bile PS5 çıkıyor. Fable gears of war gibi birinci parti oyunları PS5 gelecektir. Microsoft Xbox patronu geçtiğimiz zamanlarda birinci parti oyunları tamamen rakip platformlara da getireceğiz diye yanlış hatırlamıyorsam açıklama yaptı. Tabi Xbox oyunlarınıda PC'den de oynayabilirsin.

tyrong

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
aizen sosuke
Sizce özel oyunlar için hala playstation alınır mı gayet iyi bir bilgisayarım var fakat özel oyunları çıktığı gibide oynamak istiyorum değer mi sizce?

Sizce özel oyunlar için hala playstation alınır mı gayet iyi bir bilgisayarım var fakat özel oyunları çıktığı gibide oynamak istiyorum değer mi sizce?
Tamamen zevk meselesi ama bence durumun iyise alınır çünkü pc den daha ayrı bir his hi var bende ps4 var birbirine yakın bile deyiller

Dahası  
Reaksiyon skoru
165
İsim
Ertan
Steam
riddLedSKL
Xbox Live Gamertag
riddLedSKL
Steam ID
riddledskull
Epic Games
riddLedSKL
Origin
riddLedSKL
Kısa cevap: Alınmaz / Ben olsam almazdım.

Ucun cevap:
-------------

Şimdi asıl mesele şu. Bilgisayarda oyun oynayan bir kişinin sürücü nasıl yüklenir / kaldırılır, nasıl yedekleme yapılır, nasıl windows kurulur, hatalar nasıl giderilir vs gibi konulara az, biraz hakim olması lazım...Sabah 08:00 akşam 18:00 çalışıyorsanız, bilgisayar donanımları ve yazılımları konusunda çokta deneyim sahibi değilseniz, hele ki eve yorgun, argın geldiğinizde PC'nin acayip sorunları ile uğraşmak istemiyorsanız konsol sizin için en güzel seçenek.

PS Plus aboneliğinin en ucuzu yıllık 1.400 TL. Bir de EXTRA abonelik varmış o da yıllık 2.340 TL gözüküyor. EXTRA aboneliğin ESSENTIALS aboneliğinden en önemli farkı " Çevrimiçi Çok Oyunculu " olması. Yani arkadaşlarınız ile oynamak istiyorsanız sanırım bu parayı vermek zorundasınız gibi duruyor. PS5 kullanmadığım için resmi sitede yazana göre yorum yapıyorum. Yanlışım varsa düzeltiniz lütfen.

Bir de Playstation mağazasına baktım oyun fiyatları gerçekten çıldırmış durumda. Hani evet PS5 mis gibi konsol ama senede 2.500 TL'den 6 tane oyun alsak yılda 15.000 TL yapıyor. Buna EXTRA abonelik fiyatını da ekleyelim 17.340 TL. Tabii evinizde 4K Televizyon olduğunu varsayıyorum.

Gelelim PC tarafına. Bugün ortalama bir Ryzen 5 5600 işlemci, RTX 4060 / RX 6600 ekran kartı ve 16 GB belleğe sahip bir sisteminiz var diyelim, Bu sistemle 1080p'de deyim yerindeyse cayır cayır oyun oynarsınız. Xbox aboneliğine sahip olmasanız bile tek başına Amazon Prime Gaming size yeter de artar bile. EPIC, GoG ve Amazon Games tarafına her ay verdiği oyunları düşünecek olursak bence PC tarafı PS 5 tarafına göre daha F/P net olarak ve Amazon Prime aboneliğinin ayda 49 TL bir para olduğunu da unutmayalım.

Son karar yine de sizin tabii. Biraz fazla uzatmış olabilirim, kusura bakmayın :D

batuhan02

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
179
İsim
Batuhan Altunay
Kısa cevap: Alınmaz / Ben olsam almazdım.

Ucun cevap:
-------------

Şimdi asıl mesele şu. Bilgisayarda oyun oynayan bir kişinin sürücü nasıl yüklenir / kaldırılır, nasıl yedekleme yapılır, nasıl windows kurulur, hatalar nasıl giderilir vs gibi konulara az, biraz hakim olması lazım...Sabah 08:00 akşam 18:00 çalışıyorsanız, bilgisayar donanımları ve yazılımları konusunda çokta deneyim sahibi değilseniz, hele ki eve yorgun, argın geldiğinizde PC'nin acayip sorunları ile uğraşmak istemiyorsanız konsol sizin için en güzel seçenek.

PS Plus aboneliğinin en ucuzu yıllık 1.400 TL. Bir de EXTRA abonelik varmış o da yıllık 2.340 TL gözüküyor. EXTRA aboneliğin ESSENTIALS aboneliğinden en önemli farkı " Çevrimiçi Çok Oyunculu " olması. Yani arkadaşlarınız ile oynamak istiyorsanız sanırım bu parayı vermek zorundasınız gibi duruyor. PS5 kullanmadığım için resmi sitede yazana göre yorum yapıyorum. Yanlışım varsa düzeltiniz lütfen.

Bir de Playstation mağazasına baktım oyun fiyatları gerçekten çıldırmış durumda. Hani evet PS5 mis gibi konsol ama senede 2.500 TL'den 6 tane oyun alsak yılda 15.000 TL yapıyor. Buna EXTRA abonelik fiyatını da ekleyelim 17.340 TL. Tabii evinizde 4K Televizyon olduğunu varsayıyorum.

Gelelim PC tarafına. Bugün ortalama bir Ryzen 5 5600 işlemci, RTX 4060 / RX 6600 ekran kartı ve 16 GB belleğe sahip bir sisteminiz var diyelim, Bu sistemle 1080p'de deyim yerindeyse cayır cayır oyun oynarsınız. Xbox aboneliğine sahip olmasanız bile tek başına Amazon Prime Gaming size yeter de artar bile. EPIC, GoG ve Amazon Games tarafına her ay verdiği oyunları düşünecek olursak bence PC tarafı PS 5 tarafına göre daha F/P net olarak ve Amazon Prime aboneliğinin ayda 49 TL bir para olduğunu da unutmayalım.

Son karar yine de sizin tabii. Biraz fazla uzatmış olabilirim, kusura bakmayın :D
estağfurullah hocam uzun uzun anlatmışsınız emek vermişsiniz teşekkür ederim benim amacım gta 6 ve geri kalan özel oyunları mümkün olduğunca erkenden oynayabilmek :D daha çok gta 6 yatırımı diyebiliriz 24500tlye astro botlu bilkom garantili slim modeli var açıkçası aklıma yatan bu 4k monitörümde var

VS07

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Vahit Sarıkaya
Valla ben önceden almamış olsam pc varken gerek yok derdim. Ama ben 16.500tl ye almıştım ve o dönem zam gelecek aboneliğe diye söylenti var diye 5 senelik almıştım 270tl den. O yüzden rahatım. Tabi konsol rahatlığı ayrı güzel.

Top Bottom