PC masraflı bir platformdur (sistem ve ekipmanlarının ayrı ayrı alınması ve Steam'e zam gelmesi sebebiyle) ve belli zamanda bir sistemi yükseltmen gerekir. Eğer bütçen varsa ve oyun dışında diğer işleri de (yayıncılık, dizi, film veya programcılık) görürüm diyorsan PC mantıklı ancak bir kere alırım kafam rahat olur, yükseltmekle uğraşmam, işim ağırlıkla olarak hikayeli oyunları oynamaktır ve elimde TV var 4K'da oynarım yeri gelirse dersen kesinlikle konsol mantıklı. Ben PC almıştım, ekipmanları falan çok masraflı geldi. Bir de o kadar para verip 1080p'de hala daha yüksek FPS alamamak koydu. Konsola geçmeyi düşünüyorum bundan dolayı. Bir tane idarelik de laptop alırım götürür beni.23.000 TL bütçeye PlayStation almak mı yoksa , bilgisayar toplamak mı daha mantıklı ?
Elimde şuan PS4 var ama maalesef yetemediğini düşünüyorum artık kasmalar takılmalar olmaya başladı.
Herhangi bir teknoloji kanalının topladığı sınırlı sayıdaki sistemler dışında doğru düzgün bir şey alabilmek Lamborghini almakla eşdeğer hale geldi. Ben Nisan 2021 senesinde 3700x ve 5500 XT'li sistemi 9500 TL'ye topladım. Şimdi sadece işlemci o fiyat! Ben PS5'i özel oyunlar için almıştım ama ileriki dönemlerde bilgisayarın yerine geçecek gibi.PC masraflı bir platformdur (sistem ve ekipmanlarının ayrı ayrı alınması ve Steam'e zam gelmesi sebebiyle) ve belli zamanda bir sistemi yükseltmen gerekir. Eğer bütçen varsa ve oyun dışında diğer işleri de (yayıncılık, dizi, film veya programcılık) görürüm diyorsan PC mantıklı ancak bir kere alırım kafam rahat olur, yükseltmekle uğraşmam, işim ağırlıkla olarak hikayeli oyunları oynamaktır ve elimde TV var 4K'da oynarım yeri gelirse dersen kesinlikle konsol mantıklı. Ben PC almıştım, ekipmanları falan çok masraflı geldi. Bir de o kadar para verip 1080p'de hala daha yüksek FPS alamamak koydu. Konsola geçmeyi düşünüyorum bundan dolayı. Bir tane idarelik de laptop alırım götürür beni.
Aslında en güzeli sağlam bir PC yanında konsolun da olması ama TR şartlarında zor. Bence bir iş bulup sağlam para kazanıp güzel bir PC toplayana kadar konsol bütçe dostu olarak iş görür gibi. Zaten PC gibi değerinde düşme olmaz kolay kolay. Parayı bulunca konsolu satar, üstüne ekler PC'ni toplarsın. Açıkçası PC'de bir sınır olmaması insanı daha çok cezbediyor ama teknoloji o kadar hızlı gelişiyor ki bugün aldığın ekran kartı 1 sene sonraki oyunu son grafikte açamıyor yeri geldiğinde. Malum fiyatlar uçuk olunca da pek bir anlamı kalmıyor. Zaten konsol olmasa TR'deki oyuncuların büyük çoğunluğu hala daha 4K ya da 2K'ya geçememiş, FHD'de kalmış olurdu.Herhangi bir teknoloji kanalının topladığı sınırlı sayıdaki sistemler dışında doğru düzgün bir şey alabilmek Lamborghini almakla eşdeğer hale geldi. Ben Nisan 2021 senesinde 3700x ve 5500 XT'li sistemi 9500 TL'ye topladım. Şimdi sadece işlemci o fiyat! Ben PS5'i özel oyunlar için almıştım ama ileriki dönemlerde bilgisayarın yerine geçecek gibi.
Ustam kimse belirtmemiş ama 1080p monitorun veya böyle bir tv var ise xbox series S ikinci el al temizini 7.000 gibi bir meblaya üstüne gamepass xbox store oyunları da ucuz hem önerebilirim veya xbox series X al 4k tadını çıkar23.000 TL bütçeye PlayStation almak mı yoksa , bilgisayar toplamak mı daha mantıklı ?
Elimde şuan PS4 var ama maalesef yetemediğini düşünüyorum artık kasmalar takılmalar olmaya başladı.
23.000 TL bütçeye PlayStation almak mı yoksa , bilgisayar toplamak mı daha mantıklı ?