PC yanmış olabilir mi?

agreS

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaslar iyi günler hepinize. Şimdi size bir şey soracağım. benim eski bir laptoum vardı. Geçen gün bi açıp bakıyım dedim açılmıyor ekrana görüntü gelmiyor, sarj oluyor güç gelıyo ama tık yok pc de.Fanlar dönmüyo, hardisk çalışmıyo hiç bir sey yok ama ışıkları yanıyo,açma tuşuna bir kere basıncada geri kapanıyor. Başka mönitöre taktım onda da yok görüntü. Sizden ricam anlayan varsa en azından eleme yapayım yani sorunu bilmiyorsanız bile şundan dolayı değildir gibi şeyler söylerseniz en azından bilgi sahibi olayım. Şimdiden teşekkür ederim

Ekler

• 20210108_205550.jpg
    20210108_205550.jpg
    1.9 MB · Hit: 55
  • 20210108_205610.jpg
    20210108_205610.jpg
    420.4 KB · Hit: 52
  • 20210108_205654.jpg
    20210108_205654.jpg
    849.7 KB · Hit: 53
Bios ekran geliyor mu hiç? Sorun depolama biriminde olabilir.

Sorun depolama veya RAM kaynaklı gibi gözüküyor.

Buradan anlamak çok zor.
Harddiskinde problem olabilir.
Anakartın arızalı olabilir.
Ramler de sıkıntı olabilir.
Yani olabilecek şeyler çok.

Uygunsuz dil
Arkadaslar iyi günler hepinize. Şimdi size bir şey soracağım. benim eski bir laptoum vardı. Geçen gün bi açıp bakıyım dedim açılmıyor ekrana görüntü gelmiyor, sarj oluyor güç gelıyo ama tık yok PC de.Fanlar dönmüyo, hardisk çalışmıyo hiç bir sey yok ama ışıkları yanıyo,açma tuşuna bir kere basıncada geri kapanıyor. Başka mönitöre taktım onda da yok görüntü. Sizden ricam anlayan varsa en azından eleme yapayım yani sorunu bilmiyorsanız bile şundan dolayı değildir gibi şeyler söylerseniz en azından bilgi sahibi olayım. Şimdiden teşekkür ederim
Ğeçmiş olsun "GPU" **** tutmuş olabilir

Tabi ihtimal hdd de ölmuş olabilir bir hdd bul ödünç dene bakalım

Tamir etmek istersen bi ekran kartı ala masa üstü için olanlardan takabilirsin internette rehberi var

Yda bga makinesi olan birine değiştittirebilirsin

Buradan anlamak çok zor.
Harddiskinde problem olabilir.
Anakartın arızalı olabilir.
Ramler de sıkıntı olabilir.
Yani olabilecek şeyler çok.
2 tane ram var söküp taktım tek tek bişey değişmedi. dediğin gibi sorun çok oldugu ıcın bılen bırı vardır belki dıye sorayım dedım
Post automatically merged:

Sorun depolama veya RAM kaynaklı gibi gözüküyor.
ramları söküp teker teker taktım bişey değişmedi.

2 tane ram var söküp taktım tek tek bişey değişmedi. dediğin gibi sorun çok oldugu ıcın bılen bırı vardır belki dıye sorayım dedım

ramları söküp teker teker taktım bişey değişmedi.
Farklı bir harddisk takıp denemeniz lazım ama nasıl yapacaksınız?

Anladım. Sorun ya ram'de ya da depolama biriminde muhtemelen. Hatta belki ikisinde de.
umarım ramdedir yarın götürücem ama bakalım. bu uyanık tamircilerden korkuyorum aslında o yüzden sorudm buraya belki ramda sorun olucak adam anlamıyorum diye başka şeylerde sayıcak. neyse sağolasın yıne de

Farklı bir harddisk takıp denemeniz lazım ama nasıl yapacaksınız
yarın yaparım yaparsam yazarım buraya. tekrardan teşekkür ederim :)

umarım ramdedir yarın götürücem ama bakalım. bu uyanık tamircilerden korkuyorum aslında o yüzden sorudm buraya belki ramda sorun olucak adam anlamıyorum diye başka şeylerde sayıcak. neyse sağolasın yıne de

Ben olsam Bilgisayarcıya değilde direk yetkili servise götürürüm. Sonuçta garantisi yok, iki türlü de para vereceksin ama en azından Samsung yetkili servis daha güvenilirdir. Mahalle Bilgisayarcılarına pek güvenmiyorum ben.

yarın yaparım yaparsam yazarım buraya. tekrardan teşekkür ederim :)
Rica ederim.
Denedikten sonra yazarsın.
Yardımcı olmaya çalışırız

Beyler yazımlarımıza biraz dikkat edelim, okumaya çalışırken defalarca tekrar ettiğim oluyor. Tamam tamamıyla kurallara uyun demiyorum ama adam Ğeçmiş olsun yazmış Yda Bga yazmış ne bunlar? Bu foruma yakışmıyor. Moderatörler uyku modunda.

Geri