Perplexity, ChatGPT ve Claude AI'a göre 2025'in En İyi Oyuncu Koltuğu

Reaksiyon skoru
17
Selamlar herkese,

Yaklaşık bir haftadır piyasadaki oyuncu koltuklarını araştırıyorum. Malum, uzun saatler PC başında olunca ergonomi ve konfor en önemli kriter haline geliyor. Markalar, modeller, kumaş türleri, mekanizmalar derken işin içinden çıkmak üzereyken aklıma parlak bir fikir geldi: "Neden bu işi yapay zekaya sormuyorum?"

Madem yapay zeka hayatımızın her alanına giriyor, bakalım oyuncu koltuğu gibi spesifik ve kullanıcı deneyimine dayalı bir konuda ne kadar isabetli önerilerde bulunabilecekler.

Deney Kurulumu: 3 Farklı Yapay Zeka, Tek Soru

Üç popüler yapay zeka modeline de aynı, net soruyu yönelttim: "Türkiye'de satın alınabilecek en iyi oyuncu koltuğu modeli hangisidir?"

İşte karşıma çıkan ve beni oldukça şaşırtan sonuçlar:

Sonuçlar ve Adaylar

1. Perplexity AI'nin Seçimi: Calitte Samuray SS
Perplexity, biraz daha farklı bir yoldan giderek Calitte Samuray SS modelini önerdi.
Perplexity, fiyat-performans üzerinde durmuş.

2. ChatGPT'nin (GPT-4) Seçimi: xDrive 15’li Profesyonel Oyuncu Koltuğu

ChatGPT, hiç tereddüt etmeden piyasanın en popüler modellerinden birini işaret etti: xDrive 15’li Profesyonel Oyuncu Koltuğu.
Açıkçası pek şaşırmadım. xDrive 15'li epey tavsiye edilen bir koltuk. En popüler ürünü "en iyi" olarak işaretlemiş gibi geliyor.

3. Claude AI'nin Seçimi: xDrive 15’li Profesyonel Oyuncu Koltuğu

Claude AI da tıpkı ChatGPT gibi tercihini xDrive 15’li Profesyonel Oyuncu Koltuğu'ndan yana kullandı.

Peki Şimdi Ne Olacak? Topluluğa Sorularım Var!

Yapay zekalar 2'ye 1'lik bir skorla xDrive 15'li modelini öneriyor. Perplexity'nin Calitte önerisi de kafamı karıştırmadı değil.

Şimdi sözü tecrübeli forum üyelerine bırakmak istiyorum:
  1. Bu koltukları kullanan var mı? Özellikle xDrive 15'li ve Calitte Titan TT Pro modelleri hakkında gerçek kullanıcı yorumlarınız nelerdir? Uzun süreli kullanımda ne gibi artı ve eksilerini gördünüz?
  2. Sizce yapay zekanın bu önerileri isabetli mi? xDrive 15'li gerçekten de Türkiye'nin "en iyisi" mi, yoksa sadece "en popüleri" mi?
  3. Calitte markasını bilenler/kullananlar, Perplexity'nin önerisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Markanın kalitesi ve Calitte Samuray SS modeli gerçekten iddialı mı?
Açıkçası şu an xDrive 15'liye daha yakınım ama 190 cm üzeriyim. Küçük kalmasından ve terletmesinden (deri olduğu için) şüpheleniyorum

Deri olduğu için terleteceğinden şüphen olmasın lakin yaklaşık 7 sene kullandım, hala da kullanırım gerekirse. Üründe hiç sorun yaşamadım, 4-5 sene boyunca çok sık kullandım, bilgisayar başında çok vakit geçirdiğim için. Ona rağmen sadece oturduğumuz yüzeyde biraz dikişi açıldı bir noktada o kadar. Yani 5 sene çok çok aktif ortalama 6-8 saat / gün diyebileceğimiz şekilde düşünürsek, kalite olarak diğerlerini bilmem ama bunun kalitesi ortada. Ama deri olma kısmı biraz sıkıcı tabii, daha konforlu ürün bulunabilir elbette ama kalitesinden yana hiç şüphem yok kaldı ki bence konforlu da aynı zamanda.

1.75 im ve 100 kgyim. Spora gidiyorum xdrive 15liye zor sığıyorum artık. Xdrive anka çok daha geniş ve rahat olacaktır sizin için.

İki modelede sahibim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Xdrive anka kumaş almalısınız

Geri