berkemeric
80+
- Reaksiyon skoru
- 17
Selamlar herkese,
Yaklaşık bir haftadır piyasadaki oyuncu koltuklarını araştırıyorum. Malum, uzun saatler PC başında olunca ergonomi ve konfor en önemli kriter haline geliyor. Markalar, modeller, kumaş türleri, mekanizmalar derken işin içinden çıkmak üzereyken aklıma parlak bir fikir geldi: "Neden bu işi yapay zekaya sormuyorum?"
Madem yapay zeka hayatımızın her alanına giriyor, bakalım oyuncu koltuğu gibi spesifik ve kullanıcı deneyimine dayalı bir konuda ne kadar isabetli önerilerde bulunabilecekler.
Deney Kurulumu: 3 Farklı Yapay Zeka, Tek Soru
Üç popüler yapay zeka modeline de aynı, net soruyu yönelttim: "Türkiye'de satın alınabilecek en iyi oyuncu koltuğu modeli hangisidir?"
İşte karşıma çıkan ve beni oldukça şaşırtan sonuçlar:
1. Perplexity AI'nin Seçimi: Calitte Samuray SS
Perplexity, biraz daha farklı bir yoldan giderek Calitte Samuray SS modelini önerdi.
2. ChatGPT'nin (GPT-4) Seçimi: xDrive 15’li Profesyonel Oyuncu Koltuğu
ChatGPT, hiç tereddüt etmeden piyasanın en popüler modellerinden birini işaret etti: xDrive 15’li Profesyonel Oyuncu Koltuğu.
3. Claude AI'nin Seçimi: xDrive 15’li Profesyonel Oyuncu Koltuğu
Claude AI da tıpkı ChatGPT gibi tercihini xDrive 15’li Profesyonel Oyuncu Koltuğu'ndan yana kullandı.
Yapay zekalar 2'ye 1'lik bir skorla xDrive 15'li modelini öneriyor. Perplexity'nin Calitte önerisi de kafamı karıştırmadı değil.
Şimdi sözü tecrübeli forum üyelerine bırakmak istiyorum:
Yaklaşık bir haftadır piyasadaki oyuncu koltuklarını araştırıyorum. Malum, uzun saatler PC başında olunca ergonomi ve konfor en önemli kriter haline geliyor. Markalar, modeller, kumaş türleri, mekanizmalar derken işin içinden çıkmak üzereyken aklıma parlak bir fikir geldi: "Neden bu işi yapay zekaya sormuyorum?"
Madem yapay zeka hayatımızın her alanına giriyor, bakalım oyuncu koltuğu gibi spesifik ve kullanıcı deneyimine dayalı bir konuda ne kadar isabetli önerilerde bulunabilecekler.
Deney Kurulumu: 3 Farklı Yapay Zeka, Tek Soru
Üç popüler yapay zeka modeline de aynı, net soruyu yönelttim: "Türkiye'de satın alınabilecek en iyi oyuncu koltuğu modeli hangisidir?"
İşte karşıma çıkan ve beni oldukça şaşırtan sonuçlar:
Sonuçlar ve Adaylar
1. Perplexity AI'nin Seçimi: Calitte Samuray SS
Perplexity, biraz daha farklı bir yoldan giderek Calitte Samuray SS modelini önerdi.
- İlgili Sohbet Linki: https://www.perplexity.ai/page/2025-in-en-iyi-oyuncu-koltugu-RE4LScQCTsW0Qzwc9iiQBA
2. ChatGPT'nin (GPT-4) Seçimi: xDrive 15’li Profesyonel Oyuncu Koltuğu
ChatGPT, hiç tereddüt etmeden piyasanın en popüler modellerinden birini işaret etti: xDrive 15’li Profesyonel Oyuncu Koltuğu.
- İlgili Sohbet Linki: https://chatgpt.com/share/686fac8b-2948-8011-8fbd-ed46f51ec5d3
3. Claude AI'nin Seçimi: xDrive 15’li Profesyonel Oyuncu Koltuğu
Claude AI da tıpkı ChatGPT gibi tercihini xDrive 15’li Profesyonel Oyuncu Koltuğu'ndan yana kullandı.
- İlgili Sohbet Linki: https://claude.ai/share/d39e538c-7b27-4222-bcc2-1ec765973d99
Peki Şimdi Ne Olacak? Topluluğa Sorularım Var!
Yapay zekalar 2'ye 1'lik bir skorla xDrive 15'li modelini öneriyor. Perplexity'nin Calitte önerisi de kafamı karıştırmadı değil.
Şimdi sözü tecrübeli forum üyelerine bırakmak istiyorum:
- Bu koltukları kullanan var mı? Özellikle xDrive 15'li ve Calitte Titan TT Pro modelleri hakkında gerçek kullanıcı yorumlarınız nelerdir? Uzun süreli kullanımda ne gibi artı ve eksilerini gördünüz?
- Sizce yapay zekanın bu önerileri isabetli mi? xDrive 15'li gerçekten de Türkiye'nin "en iyisi" mi, yoksa sadece "en popüleri" mi?
- Calitte markasını bilenler/kullananlar, Perplexity'nin önerisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Markanın kalitesi ve Calitte Samuray SS modeli gerçekten iddialı mı?