Phantom Spirit doğru çalışıyor mu?

changaver

80+
Reaksiyon skoru
7
Arkadaşlar selam,
7500F işlemciye sahibim snowman m200 kule tipi soğutucum vardı bu işlemcide kullanayım dedim fakat tam yükte 80 derecelerin üstüne çıktığını görünce yeni bir kule tipi soğutma almaya karar verdim. Phantom spirit aldım fakat sanki bana tam perforamans çalıştıramadım gibi geldi? boştayken 40-50 derece arası gidip geliyor, pubg oynarken 60-65 derecesi gidip geliyor tam yükte stres testi yaptığımda ise 80 derecelere yaklaşıyor 77-79 derecelerde takılıyor. sizce problem mevcut mu normal mi?

bence bir problem yok gibi duruyor armory Crate indir oradan fan ayarlarını tam şekilde kontrol edebiliyorsan istersen yükseltebiliyorsan istersen azaltabiliyorsun ben medium da bıraktım otomatik kendi çalışıyor şuan 12400F var yük altında 75i geçmiyor benimde

Sadece sıcaklığa bakmayın hocam işlemciler kendini sıcaklıklara göre boost yapabilen ürünler cihazlardır
Siz M200 ile 4.4ghz'de atıyorum tamamen 80 derece alıyorsa full yükte
Phantom spirit ile 4.7 4.8GHz'de 80 derece alıyordur full yükte bu sefer daha performanslı çalışır

Kasan ne? Fan sistemin nasıl? Kasanın hava akışı da önemli husus. Normalde yük testinde 80 derece normaldir ama youtubedaki testlerini izlediğin setupların kasa, fan setup'ı çok daha iyi olabilir eğer onlarla kıyaslıyorsan.

Sadece sıcaklığa bakmayın hocam işlemciler kendini sıcaklıklara göre boost yapabilen ürünler cihazlardır
Siz M200 ile 4.4ghz'de atıyorum tamamen 80 derece alıyorsa full yükte
Phantom spirit ile 4.7 4.8GHz'de 80 derece alıyordur full yükte bu sefer daha performanslı çalışır
çok mantıklı, ghz kullanımını m200 takılıyken kontrol etmedim ama phantom spirit takılıyken 4.8 ghzde çalıştığını gördüm. zaten ara ara 65 dereceye düşüyor sonra 73-75 oluyor bir süre sonra tekrar 65 e düşüyor belkide bios fan ayarım 70 derece üstü %100 çalışacak şekilde ayarlıdır. bunlarıda kontrol etmem gerekiyor sanırım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kasan ne? Fan sistemin nasıl? Kasanın hava akışı da önemli husus. Normalde yük testinde 80 derece normaldir ama youtubedaki testlerini izlediğin setupların kasa, fan setup'ı çok daha iyi olabilir eğer onlarla kıyaslıyorsan.
1 egzoz 2 adet önden hava girişi sağlayan fanım mevcut. kasanın üstü mesh

bence bir problem yok gibi duruyor armory Crate indir oradan fan ayarlarını tam şekilde kontrol edebiliyorsan istersen yükseltebiliyorsan istersen azaltabiliyorsun ben medium da bıraktım otomatik kendi çalışıyor şuan 12400F var yük altında 75i geçmiyor benimde
evet bunu kontrol etmem gerekiyor sanırım

çok mantıklı, ghz kullanımını m200 takılıyken kontrol etmedim ama phantom spirit takılıyken 4.8 ghzde çalıştığını gördüm. zaten ara ara 65 dereceye düşüyor sonra 73-75 oluyor bir süre sonra tekrar 65 e düşüyor belkide bios fan ayarım 70 derece üstü %100 çalışacak şekilde ayarlıdır. bunlarıda kontrol etmem gerekiyor sanırım.

1 egzoz 2 adet önden hava girişi sağlayan fanım mevcut. kasanın üstü mesh

evet bunu kontrol etmem gerekiyor sanırım
Söylediğim şekildedir endişelenmeyin keyfinize bakın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,096,630
Üyeler
174,406