Neler Yeni

Piyasanın gelmiş geçmiş en iyi PSU'su hangisi ?

ownreeps

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Harun Soysal
Yazık verilen paraya tabi tercih sizin.

UPS ve PSU hakkında olan mı? O konudan ikinci açışın sanırım
Evet , 2. Açışım çünkü sanırım o konuyu açtığım saatlerde forumda bilgili biri yoktu tam cevap alamadım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yazık verilen paraya tabi tercih sizin.
Yazık kelimesi biraz fazla değil mi hocam ? Sistemimi korumak istiyorum. PSU ya çok para dökmeyip UPS falan da alabilirim.

ownreeps

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Harun Soysal
Evet , 2. Açışım çünkü sanırım o konuyu açtığım saatlerde forumda bilgili biri yoktu tam cevap alamadım.

Yazık kelimesi biraz fazla değil mi hocam ? Sistemimi korumak istiyorum. PSU ya çok para dökmeyip UPS falan da alabilirim.
Tercih sizin tabii ki ama normal fiyatlı bi psu yeterli kalan paraya başka parçaları değiştirmek daha mantıklı halihazırda sistemin varsa.
Bu arada sistemin nedir

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1

Ben ilk konuna cevap vermiştim. İkisinin çalışma mantıkları ve kullanım amaçları farklı. UPS kesintisiz güç vermeye yarıyor. Yani elektrik gittiğinde bilgisayar çalışmaya devam edebiliyor. Bu oyun, iş vs. sırasında bilgisayar kapanmasın diye tercih ediliyor genel de
PSU ise elektrik kesilince akımdan (?) koruyor. PSU alman daha mantıklı ama bu kadar para vermek mantıklı değil. Çünkü çok para verince daha çok koruyor gibi bir şey yok. Sen gidip 4-5 bin liraya düzgün bir marka ve her hangi 80+ sertifikalı PSU alsanda elektrik kesilince bir şey olmaz. Karar senin

Tercih sizin tabii ki ama normal fiyatlı bi psu yeterli kalan paraya başka parçaları değiştirmek daha mantıklı halihazırda sistemin varsa.
Bu arada sistemin nedir
Hocam sistemim şuan 4070 ti üzerine kurulu fakat Ocak ayı gibi 5090 veya 5080'li bir sisteme geçiş yapacam. Haliyle böyle bir sistemi korumak gerekiyor. UPS alacam gibi sanırım.

Ben ilk konuna cevap vermiştim. İkisinin çalışma mantıkları ve kullanım amaçları farklı. UPS kesintisiz güç vermeye yarıyor. Yani elektrik gittiğinde bilgisayar çalışmaya devam edebiliyor. Bu oyun, iş vs. sırasında bilgisayar kapanmasın diye tercih ediliyor genel de
PSU ise elektrik kesilince akımdan (?) koruyor. PSU alman daha mantıklı ama bu kadar para vermek mantıklı değil. Çünkü çok para verince daha çok koruyor gibi bir şey yok. Sen gidip 4-5 bin liraya düzgün bir marka ve her hangi 80+ sertifikalı PSU alsanda elektrik kesilince bir şey olmaz. Karar senin
Tamamdır çok teşekkür ederim.

snop02

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
302
İsim
snop02
Travmalarım var hocam çok fazla parçam yandı elektrik yüzünden. Kafam rahat etmez yani sağlam bir PSU almazsam
forumlarda sistem toplarken bunu anlatamadık işte, artık ilgilenmiyorum neyse de.
pc; kasa ve psu toplamadan baslar die.. linç yiyorduk bazen..
2014 ten beri corsair ax1200i kullanıyorum (burada 750 bronz fiyatına BG den almıstım)

forumlarda sistem toplarken bunu anlatamadık işte, artık ilgilenmiyorum neyse de.
pc; kasa ve psu toplamadan baslar die.. linç yiyorduk bazen..
2014 ten beri corsair ax1200i kullanıyorum (burada 750 bronz fiyatına BG den almıstım)
Kime laf soktunuz şimdi siz ben anlamadım.

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Hocam sistemim şuan 4070 ti üzerine kurulu fakat Ocak ayı gibi 5090 veya 5080'li bir sisteme geçiş yapacam. Haliyle böyle bir sistemi korumak gerekiyor. UPS alacam gibi sanırım.

Tamamdır çok teşekkür ederim.
Rica ederim.
Bu arada 5090'a geçiş yapacaksan 1000-1200w psu alman iyi olur

Rica ederim.
Bu arada 5090'a geçiş yapacaksan 1000-1200w psu alman iyi olur
1200 watt bir psu çekecem zaten de modeline karar vermedim daha. Yani şuan bir köşede şunu bekletiyorum fakat bu psu atx 3.0 standartıyla geliyor. 5000 serisi ekran kartları atx 3.1 standartına geçeceği için yeni nesil psu'ların çıkmasını bekleyecem gibi.

snop02

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
302
İsim
snop02
Kime laf soktunuz şimdi siz ben anlamadım.
yok hocam ya , size degil.
parcalarım yandı falan deyince aklıma geldi, sizlik birsey yok:)
biz kasa/psu da baslıyorduk
cogunlugu işlemci/anakart (artık fiyatlar ucuk seviye, kimseye oneri yapacak devir degil yani)

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
1200 watt bir psu çekecem zaten de modeline karar vermedim daha. Yani şuan bir köşede şunu bekletiyorum fakat bu psu atx 3.0 standartıyla geliyor. 5000 serisi ekran kartları atx 3.1 standartına geçeceği için yeni nesil psu'ların çıkmasını bekleyecem gibi.
Elinde varsa yeni PSU almana gerek yok. Adını unuttum kablo eklentisi (?) ile bağlarsın en kötü

Elinde varsa yeni PSU almana gerek yok. Adını unuttum kablo eklentisi (?) ile bağlarsın en kötü
Şuan elimde xpg core reaktör 850 watt var fakat hem watt değeri az bunun 5000 serisi için hem de zamanında bazı parçalarım yandığı için bu psu şuan benim gözümde sabıkalı. O yüzden temiz bir sayfa açacam hocam.

Top Bottom