PowerColor RX 5500 XT Backplate

ouzz

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
464
İyi akşamlar agalar. Bende PowerColor RX 5500 XT var 5 ay önce almıştım en uygun fiyatlı olanı buydu. Performansı önemli benim için diyordum fakat backplate'inin olmaması çok çıplak gösteriyor kartı. Buna uygun backplate bulabilir miyim?
images (8).jpeg

Öncelikle akşam değil öğlen :)

Backplate yapılabiliyor ama ona uygun olması lazım ve karta zarar vermeden takman lazım , bulsan bile zor yaparsın

Öncelikle akşam değil öğlen :)

Backplate yapılabiliyor ama ona uygun olması lazım ve karta zarar vermeden takman lazım , bulsan bile zor yaparsın
Akşam yazmıştım öğlen yükselttim konuyu hocam

Uygun olanını nerden bulabilirim ki belli ölçülere uygun backplateler var mı piyasada

• Beğen
Reaksiyonlar: RefX
Akşam yazmıştım öğlen yükselttim konuyu hocam

Uygun olanını nerden bulabilirim ki belli ölçülere uygun backplateler var mı piyasada
Bilgim yok dostum. Aliexpress vb bulabilirsin ama verdiğin para boşa gidebilir.
Şu dönemde iyi para ediyor kartın , eğer bekleyebilirsen satıp idarelik bir kart bakabilirsin.
Stok sorunu bitince de 2060 - 5600xt üstü kartlar bulursun diye tahmin ediyorum

Son düzenleme:
Bilgim yok dostum. Aliexpress vb bulabilirsin ama verdiğin para boşa gidebilir.
Şu dönemde iyi para ediyor kartın , eğer bekleyebilirsen satıp idarelik bir kart bakabilirsin.
Stok sorunu bitince de 2060 - 5600xt üstü kartlar bulursun diye tahmin ediyorum
Stok sorunu varken ekran kartımı yüksek fiyattan satıp idarelik bi 1030 alsam stoklar geldiğinde elimdeki parayla 5600 xt ya da 2060 mı alsam diye düşünüyorum aslında ama stokların ne zaman yenileneceği hiç belli değil 1 yıl beklemek istemem

• Beğen
İyi akşamlar agalar. Bende PowerColor RX 5500 XT var 5 ay önce almıştım en uygun fiyatlı olanı buydu. Performansı önemli benim için diyordum fakat backplate'inin olmaması çok çıplak gösteriyor kartı. Buna uygun backplate bulabilir miyim?Alıntıyı görüntüle

Metal kestirip yapabilirsin belki ama önermem çok çirkin oluyor, böyle kullanmaya devam et bence.

• Beğen
Metal kestirip yapabilirsin belki ama önermem çok çirkin oluyor, böyle kullanmaya devam et bence.
Yurtdışında çok güzel rgb backplateler var ama ülkemizde satış yapan yer bulamadım. Bi kaç videoda sert plastik keserek boyayarak ve 4 pin led strip kullanarak yapıyorlar imkanım olursa yaptırmayı düşünüyorum. Eğer yaparsam sizlerle de paylaşırım.

Yurtdışında çok güzel rgb backplateler var ama ülkemizde satış yapan yer bulamadım. Bi kaç videoda sert plastik keserek boyayarak ve 4 pin led strip kullanarak yapıyorlar imkanım olursa yaptırmayı düşünüyorum. Eğer yaparsam sizlerle de paylaşırım.

Plastik back plate yaparsın ama GPU chip kısmını keserek yapman iyi olur sıcak hava yükselicektir çünkü bağlandı kısmı iyi ısınır, ve termal pad falan koyma araya zaten plastikten bir şey olmaz.

@kaplanharun doğru demiş
erkek adamın malı ortada olur

Forumda biri kartondan yapmıştı ve fena durmamıştı deneyebilirsin.

Plastik back plate yaparsın ama GPU chip kısmını keserek yapman iyi olur sıcak hava yükselicektir çünkü bağlandı kısmı iyi ısınır, ve termal pad falan koyma araya zaten plastikten bir şey olmaz.
Isınmayı hiç hesaba katmamıştım ama piyasada satılanlarda da üst kısımda boşluk yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Forumda biri kartondan yapmıştı ve fena durmamıştı deneyebilirsin.
Karton değil de sert plastikten yapıp argb led strip takabilirim bu videodaki gibi

Isınmayı hiç hesaba katmamıştım ama piyasada satılanlarda da üst kısımda boşluk yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Karton değil de sert plastikten yapıp argb led strip takabilirim bu videodaki gibi

Her detayı hesaba katmak önemlidir daha uzun ömürlü olması için, zor değil sadece GPU nun denk geldiği chip kısmını arkadan görüp ona göre orayı plakada belirleyip kesiceksin ve boşluk olucak, Sapphire çok yapar mesela örneğin:

sapphire_pulse_rx_580_8gb_gddr_1604052394_80c586d7.jpg

Mesela şu backplate in ortasındaki kare boşluk gibi tam chip in denk geldiği kısım.

• Beğen
Geri