prizde kıvılcım gözükmesi

erenkesk

80+
Reaksiyon skoru
71
schneider marka bir akım korumalı priz aldım fakat prizi açıp kapatınca içinde kıvılcım çıkıyor sizce iade etmelimiyiim

Garip bir olay. İade edebilirsin viko alabilirsin 6lı akım korumalı priz 90tl di

schneider marka bir akım korumalı priz aldım fakat prizi açıp kapatınca içinde kıvılcım çıkıyor sizce iade etmelimiyiim
Sürekli oluyorsa sıkıntılı olabilr ama nadiren oluyorsa nırmal bir durum

nadiren oluyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

mesela sabah oldu ama şuan hiçbir sıkıntı yok

Bende de aynı sorun var akım korumalı prizde o yüzden bir kere taktım hic cıkarmıyorum ellemıyorum, kendi tusundan kapatırken de tustan ısık patlıyor

bende de oluyor ara sıra bir sıkıntı yok normal

Efendim o normal durum. 230 ac voltaj hep 50 hz active bi sekilde stabil parallel priz dogru baglidir.
Bu 50 hz = 20 ms demek. Yani bi 20 ms bakarsak. Ac sinus curve 50 sefer yukari ve asaya dönüyor. 25 sefer positiv ve 25 negativ.
bu curve aralarinda winkel derece var.
sen simdi priz acarken veya baska birsey eklerken, o mavi görüntü gördünde, normal olarak kabul et. O saniyede negative bölgeye denk geldin. Priz icin bi sorum yaratmaz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,183,024
Üyeler
187,764
Son üye
Dondurmacı
Geri