Merhabalar. Bir süredir spor, yürüyüş ve koşu yapıyordum; ancak günlük aldığım protein 40–50 gram civarındaydı. Bu nedenle pek faydasını göremediğimi düşündüm. Bundan dolayı protein ağırlıklı beslenmeye karar verdim. Gün içinde genel olarak şunları tüketiyorum:
Sabah kahvaltısı:
Lor peynirli yumurta (3 yumurta, 50–100 gram lor peyniri ve biraz ekmek).
Okulda:
Çok değişken oluyor; bazen simit–ayran, bazen evden götürüyorum, bazen döner yiyorum, bazen de hiçbir şey yemiyorum.
Günlük rutin:
Okuldan eve 16.30’da geliyorum.
17.00’de spora başlıyorum ve 18.30 gibi bitiriyorum.
19.00 civarında yürüyüş/koşuya çıkıyorum.
20.30 gibi eve dönüyorum.
Okul sonrası ana öğün:
300 gram tavuk göğsü + yanında ne varsa (pilav, mercimek, patates, makarna vb.; annem ne yaptıysa)
Ayrıca 100 gram süzme yoğurt ile 300 gram normal yoğurdu karıştırıp yiyorum.
(Gün içinde yediğim başka şeyler de oluyor; burada protein odaklı olanları yazdım.)
Sorum şu:
Öğün dağılımı nasıl olmalı?
Sabah kahvaltısı:
Lor peynirli yumurta (3 yumurta, 50–100 gram lor peyniri ve biraz ekmek).
Okulda:
Çok değişken oluyor; bazen simit–ayran, bazen evden götürüyorum, bazen döner yiyorum, bazen de hiçbir şey yemiyorum.
Günlük rutin:
Okuldan eve 16.30’da geliyorum.
17.00’de spora başlıyorum ve 18.30 gibi bitiriyorum.
19.00 civarında yürüyüş/koşuya çıkıyorum.
20.30 gibi eve dönüyorum.
Okul sonrası ana öğün:
300 gram tavuk göğsü + yanında ne varsa (pilav, mercimek, patates, makarna vb.; annem ne yaptıysa)
Ayrıca 100 gram süzme yoğurt ile 300 gram normal yoğurdu karıştırıp yiyorum.
(Gün içinde yediğim başka şeyler de oluyor; burada protein odaklı olanları yazdım.)
Sorum şu:
Öğün dağılımı nasıl olmalı?
- Antrenman sonrası tavuk yediğimde midem doluyor ve koşu sırasında ağrı yapıyor.
- Koşu sonrası yesem, saatin geç olması ve antrenmanın üzerinden zaman geçmesi proteinden aldığım verimi düşürür mü? (Antrenmandan 30-60 dk sonra protein alınmalı diyorlar.)
- Antrenman öncesi yesem, yine midem dolduğu için sıkıntı oluyor.