Çözüldü✓ PSU fanı çok sesli çalışıyor.

Cheazy

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
433
Tüm fanları durdurdum. PSU dan ses geliyor teyiti koydum. Bunun dışında normalde sorun yok oyuna girince azıyor. Bu normal mi? Ek olarak kasada 4 fan var 3 ön 1 arka fanları iptal ettiğimde de dereceler aynı. Bana bi yol haritası gösterirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Tüm fanları durdurdum. PSU dan ses geliyor teyiti koydum. Bunun dışında normalde sorun yok oyuna girince azıyor. Bu normal mi? Ek olarak kasada 4 fan var 3 ön 1 arka fanları iptal ettiğimde de dereceler aynı. Bana bi yol haritası gösterirseniz sevinirim. Teşekkürler.
ekran kartı işlemcin nedir psu kaç w ve marka model ne

Hocam sorularıma cevap ver ben sana kaçlara çektiğini sormadım :D
Onla uğraşıyordum da beklettim kb.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ekran kartı 1060 6gb işlemci 5600 psu 600w +80 brone (yersen) daryun diye tr de tek bende olan psu.

PSU fanı için (açıp fanı değiştirmekten başka) yapabileceğin pek bişi yok. Hep mi böyleydi yoksa zamanla mı yapmaya başladı? Biraz tozunu almaya filan çalış, faydası olabilir.

Onla uğraşıyordum da beklettim kb.

ekran kartı 1060 6gb işlemci 5600 psu 600w +80 brone (yersen) daryun diye tr de tek bende olan psu.
Normalde 600w fazkası ile yeterli o sisteme ama markayı hiç duymadım içindeki komponentler iyi değildir bütçen varsa ikinci el iyi bir marka bakmanı öneririm fsp high power corsair gibi gibi

bilgisayardan anlıyorsan akasa viper fan takıp kabloları dışarı verip fan kontrolcüye bağlayabilirsin.yada benim gibi 50 tl ye molex to 4pin pmw dönüştürücü kablo alıp 5v ta psu ya direk bağlayabilirsin.

Psu kalitesiz lakin sistemin öyle aman aman güç çeken bir sistem değil üzerinde ki fan ömrünü yitirmiş olabilir genelde lehimli kablodur işi bilmiyorsanız fanını sökmenizi önermem öyle anakart 3-4 pin tak çalıştır fanla gelmez bu tarz psu lar

PSU fanı için (açıp fanı değiştirmekten başka) yapabileceğin pek bişi yok. Hep mi böyleydi yoksa zamanla mı yapmaya başladı? Biraz tozunu almaya filan çalış, faydası olabilir.
Hep böyleydi diye biliyorum hocam ya.

Normalde 600w fazkası ile yeterli o sisteme ama markayı hiç duymadım içindeki komponentler iyi değildir bütçen varsa ikinci el iyi bir marka bakmanı öneririm fsp high power corsair gibi gibi
Normalde gider sıfırda alırım hatta bunu alacağım zaman da sıfıra para yetiyordu ama ticaret yaptığım biri bunu önerdi. Sisteminde beyaz al kullan ben 3070 kullandım sorun olmadı falan dedi ben de aldım. Şu an tek derdim idare etmesi. Yazın ya modüler ya da baya sağlam bir şey alacağım zaten.

bilgisayardan anlıyorsan akasa viper fan takıp kabloları dışarı verip fan kontrolcüye bağlayabilirsin.yada benim gibi 50 tl ye molex to 4pin pmw dönüştürücü kablo alıp 5v ta psu ya direk bağlayabilirsin.
O psunun fan yerine takıp psuyu kapatıp direktman takılcak fan olsa olmaz mı hocam parasında değilim. Sessiz olsun Arctic asus cooler masyer falan ne varsa alırım. 300 e kule tipi sesli çalışıyor diye thermal right almıştım ondan memnunum mesela.

Hocam direkt elimde varken sorayım sizlere. Gigabyte ın 3 pinli fanı var onu taksam uyar mı? Durduk yere 600 vereceğime sesi dinlerim daha iyi. Noctuanın namını biliyorum ama hem kargo hem de o kadar para çekemem maalesef.

para dert olamdığı zaman kaliteli psu almanız yerinde olur.hem psu ya ayrı para hem sessiz fana ayrı para vermek pahalı.mesela msı mag kullandım çok sesssizdi.msı mag 1850 tl diyelim.zoko 1200 tl diyelim.nocvtue fanda 650 tl ye gelse toplam 1850 yapar.bende kenarda akasa vardı.zoko daha hesaplı geldi.

Geri