Rehber PSU seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Sizce hangi akım türü daha iyi?

Son düzenleme:
AC'yi seviyorum çünkü Nicola Tesla adamdır:cool:

Sizce alternatif akım mı doğru akım mı diye sormak istemiştim...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Katılıyorum.

Ahhhh, bu iyiydi.

Ben ülkücüyüm, doğrucu adamım.

Güzel bir rehber olmuş ancak ekleme ve düzeltme yapmak gerek kapasitörler ilk maddelerde sayılan şartların yerine getirilmesi için en hayati bileşenlerden ilk beş içersinde diyebiliriz. Kapasitölerin voltaj değeri/yüksekliği, µF cinsinden kapasiteleri, dayanabildikleri sıcaklık ve menşei keza yine psu da kontrol edilmesi gereken farktörlerdir. Geniş bir zamanda psu içersinde kullanılan bileşenler ve ne işe yaradıkları konusunda bende kapsamlı bir rehber hazırlayacağım.

Güzel bir rehber olmuş ancak ekleme ve düzeltme yapmak gerek kapasitörler ilk maddelerde sayılan şartların yerine getirilmesi için en hayati bileşenlerden ilk beş içersinde diyebiliriz. Kapasitölerin voltaj değeri/yüksekliği, µF cinsinden kapasiteleri, dayanabildikleri sıcaklık ve menşei keza yine psu da kontrol edilmesi gereken farktörlerdir. Geniş bir zamanda psu içersinde kullanılan bileşenler ve ne işe yaradıkları konusunda bende kapsamlı bir rehber hazırlayacağım.
https://forum.donanimarsivi.com/konu/adan-zye-guec-kaynaklari-psular.188160/ :(

Ufak bir düzenleme yaptım.

İlk başta sadece 9 madde vardı. O yüzden arada kaynamış :)

Bence kapasitörler ripple, voltaj regülasyonu, ani akım, geçici yük testinden sonra gelir. Fakat bu kapasitör önemsiz demek değil. Kapasitörlerin PSU ömrüne etki ettiğini biliyorum, 1-2 not daha ekleyeceğim.

Düzenlendi (y)

Geri