QR Kod Kullanarak Dolandırıldım

mehmetaga

80+
Reaksiyon skoru
91
Merhaba, Dün Boşluğuma gelerek 48 TL dolandırıldım.

Menüsü QR kod şeklinde olan bir restorana gittim ve telefonuma indirdiğim QR kod uygulaması ile giriş yapmak istedim.

QR kodu okuttuğumda ekranda "AÇ" yazısı çıktı. Yazıya tıkladım ve telefonuma bir kod geldi.
Menüyü görmek için gelen bir kod olduğunu sanarak metnin tamamını okumadan kodu ekrana girdim ve sonrasında bu sayfanın menü sayfası olmadığını, saçma bir servis abonelik sayfası olduğunu gördüm.

48 TL fatura ödemiş oldum. Uygulama içerisine yerleştirilmiş aldatıcı reklam yüzünden böyle bir durumla karşılaştım.

Firma adı Mobiclub
Numarası: 08503333663

İnternetten araştırdığımda bu şekilde dolandırılan bir çok kullanıcı olduğunu gördüm.
Türk telekom ve firmayı aradım iade yapmıyor bir de yüzsüz gibi istediğin yere şikayet et diyor.

Benim gibi 142 kişi "şikayet var"'a yazmış
Binlerce kişiye bunu yapıyorlardır.

Şikayetvar sayfası:
Post automatically merged:

@Abdullah Hacıgül reis bu gibi durumlarda nasıl aksiyon almak gerektiği ile ilgili bir video çekilebilirse güzel olur

Adamlar haklı yazıyı tam okusaydın

Adamlar haklı yazıyı tam okusaydın
yanıltıcı reklam koyulmuş. Restoran menüsünü açarken koca mesajın tamamını okumayıp hızlıca şifreyi girdim. Adamlar haklı diyerek karşı tarafı savunman çok garip. Aynı şey başına gelse ve 100 bin TL borç altına girsen adamlar haklı okumam lazımdı mıd iyeceksin ?

yanıltıcı reklam koyulmuş. Restoran menüsünü açarken koca mesajın tamamını okumayıp hızlıca şifreyi girdim. Adamlar haklı diyerek karşı tarafı savunman çok garip. Aynı şey başına gelse ve 100 bin TL borç altına girsen adamlar haklı okumam lazımdı mıd iyeceksin ?
dikkatli olacaksin.

Arkadaşlar ne saçma yanıtlar veriyorsunuz. Tüketiciyi aldatmaya yönelik reklam koyulmuş ve bu şekilde binlerce kişiyi dolandırıyorlar.
İnsanları yanıltan reklamlara laf söylemeyip yanılan kişiye dikkatli olsaydın diyorsunuz.

Başınıza kat kat daha beteri gelince "dikkatli olsaydım adamlar haklı" mı diyeceksiniz ?

Neyse belli ki hak ve hukuk kavramlarını ne okulda ne de ailede öğrenememişsiniz.
Buradan size öğremeyeceğim.

Eğer İstanbul'da yaşıyorsanız ve temel hak ve hukuk kuralları ile ilgili ders almak istiyorsanız ücretsiz olarak yardımcı olurum.

Yorum yazanlar doğru söylüyor okumalıydın,dikkatli olmalıydın hata sende.O yüzden güvenli olmayan uygulamalar vs şeyler kullanmayacaksın bu olayı anlatarak diğer kişiler için dikkatli olmasını söyleyebilirsin

Tek suçlu sensin.
QR kodu yerleştirenler de belki bir nebze suçludur ama asıl suçlu sensin.

Dolandırma olaylarında dolandıran değil dolandırılan suçludur derim hep. Çok da haklıyım bence.

boşluğuma geldi ve böyle bir olay yaşadım.
48 TL yüksek bir para değil ben buna üzülmüyorum fakat bunu yapan firma binlerce kişiyi dolandırıyor ve siz dolandıran değil dolandırılan suçludur diyorsunuz.
Yaptığınız şey Hırsızda suç bulmamak.

Dolandıran değil dolandırılan suçludur diyen herkes Potansiyel dolandırıcıdır.

48 lira yı geri almak için daha çok para harcarsın usta giden gitmiş üstüne 1 bardak soğuk su iç geçmezse 3 5 bardak daha iç

48 lira yı geri almak için daha çok para harcarsın usta giden gitmiş üstüne 1 bardak soğuk su iç geçmezse 3 5 bardak daha iç
derdim 48 lira değil ki.
Bu insanlar binlerce kişiye bunu yapıyor.
Birinin çıkıp el atması lazım ki insanlar mağdur olmasın.

derdim 48 lira değil ki.
Bu insanlar binlerce kişiye bunu yapıyor.
Birinin çıkıp el atması lazım ki insanlar mağdur olmasın.
dolandırıcılık hat safada usta dalgınlığından yararlanıp çalıyorlar zaten yapacak bir şey yok ne yapabiliriz ki biz

dolandırıcılık hat safada usta dalgınlığından yararlanıp çalıyorlar zaten yapacak bir şey yok ne yapabiliriz ki biz

Online şikayet nerelere edilebilir, en basit yoldan nasıl etkili şekilde şikayet edilebilir bunları öğrenmek ve yaşadığımı anlatmak için paylaştım. diğer vatandaşlar ise dolandırıcı değil dolandırılan haksız modundalar.

Geri