r5 3600 boşta 65 derece

Reaksiyon skoru
29
Ryzen 5 3600 stok fanıyla beraber boşta 65 70 derecelere çıkıyor kasamın önü mesh 2 adet büyük fanı var önünde sebebi nedir? driverları 1 aydır güncellemedim bundan kaynaklı olacağını sanmıyorum sıcaklığı düşürmek için ne yapabilirim? cevaplarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Ryzen 5 3600 stok fanıyla beraber boşta 65 70 derecelere çıkıyor kasamın önü mesh 2 adet büyük fanı var önünde sebebi nedir? driverları 1 aydır güncellemedim bundan kaynaklı olacağını sanmıyorum sıcaklığı düşürmek için ne yapabilirim? cevaplarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
Ne kadar zaman oldu hocam termal macun değişeli

biraz bekle termal macun iyice yayılmamıştır yada düzgün süremedin fanda çok toz varsada olabilir yayılmama ihtimaline karşı pinlere zarar vermiyece şekilde nazikce bastır fanın üstünden çok bastırırsan pinler kırılabilir
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ayrıca işlemcine uygun sıcaklıklar oyunda vesayre 70 dereceyi geçmiyosa kafana takma dostum

biraz bekle termal macun iyice yayılmamıştır yada düzgün süremedin fanda çok toz varsada olabilir yayılmama ihtimaline karşı pinlere zarar vermiyece şekilde nazikce bastır fanın üstünden çok bastırırsan pinler kırılabilir
kağıdı katlayıp ince bi tabaka halinde yaydım her yerinde ki tozları da temizledim ona rağmen böyle

Ryzen 5 3600 stok fanla overclocklu halde bile boşta 65 derece değil benim, undervolt yap, kule tipi soğutucu al, buz gibi olur işlemci.

Ryzen 5 3600 stok fanla overclocklu halde bile boşta 65 derece değil benim, undervolt yap, kule tipi soğutucu al, buz gibi olur işlemci.
undervolt nasıl yapabilirim bilmiyorum kule tipi soğutucu için öneriniz var mı ?

o zaman bir sıkıntı vardır istersen tamirciye gösterebilirsin sıkıntını

Undervolt yapın
Bu videodan yapabilirsiniz bir de kasanın yan ve ön paneli çıkıyorsa çıkartın
ben de 3600 kullanıyorum stok fan overclockta var 65 derece yükte

undervolt nasıl yapabilirim bilmiyorum kule tipi soğutucu için öneriniz var mı ?
İşlemcinin ikinci eli 1300 filan zaten, gidipte bu işlemciye 1000-2000 tllik hava tipi soğutucu almazdım, arkadaş video atmış, ilk ryzen master programıyla deneyin, yanlış bir şey yapsanız da pc yeniden başlayınca tekrar eski ayara dönüyor, undervolt kaç derece düşürecek onu öğreniriz.

İşlemcinin ikinci eli 1300 filan zaten, gidipte bu işlemciye 1000-2000 tllik hava tipi soğutucu almazdım, arkadaş video atmış, ilk ryzen master programıyla deneyin, yanlış bir şey yapsanız da pc yeniden başlayınca tekrar eski ayara dönüyor, undervolt kaç derece düşürecek onu öğreniriz.
silver slikon 3600 kullanıyorum ki slikonu çokta iyi değil yani, stok soğutucum var ve 8 ayı geçik mx4 sürülü. 1.2v ve 4.2GHz sabit
Valorant da bile bu yaz sıcağında 55 derece, kışın 47-48 civarlarında.
Hiçbir oyunda 60-62 derecenin üstünü görmedim, uv yaptıktan sonra soğutucuya ihtiyac kalmadı bende

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,211,534
Üyeler
195,656
Son üye
reinor
Geri