Öneri R7 7800X 3D için anakart?

Reaksiyon skoru
71
Bütçe
9000
Arkadaşlar yeniden bilgisayar toplama sürecine girdim eski sistemimi satmıştım şimdi yeniden bir sürece gireceğim. Bayadır piyasada yokum bu yüzden fiyat analizim yok diyecek kadar az. Anakart ile başlamak istiyorum hedeflediğim işlemci R7 7800X 3D olucak. Buna göre bir anakart bakıyorum kafamda Gigabyte B650M AORUS ELITE bu var sizce alınır mı bu fiyata değer 9k gibi bir bütçem var %10-15 sapma payı olabilir öneriniz nedir?

Ekler

• Screenshot_2025-08-03-20-31-37-636_com.incehesap.web.web2.webp
    Screenshot_2025-08-03-20-31-37-636_com.incehesap.web.web2.webp
    120.4 KB · Hit: 103
Arkadaşlar yeniden bilgisayar toplama sürecine girdim eski sistemimi satmıştım şimdi yeniden bir sürece gireceğim. Bayadır piyasada yokum bu yüzden fiyat analizim yok diyecek kadar az. Anakart ile başlamak istiyorum hedeflediğim işlemci R7 7800X 3D olucak. Buna göre bir anakart bakıyorum kafamda Gigabyte B650M AORUS ELITE bu var sizce alınır mı bu fiyata değer 9k gibi bir bütçem var %10-15 sapma payı olabilir öneriniz nedir?
Bu fiyatlara B850 bak derim.

msi b850 gaming plus da güzel hocam bir bak bence

Msi pro b650 s wifi 6.5k civarlarına düşüyor ona da bakabilirsin

Pcle 4.0 olması bir sorun teşkil ediyor mu? Bu kadar para verip 5.0 almak daha iyi olmaz mıydı? Bu arada güzel kartmis
pcıe 5.0 da vardır hocam olmaması imkansız bu kartta amazondan fiyat kovalıyordum geçen pcie 5.0 var diye gördüm ki olması da lazım

pcıe 5.0 da vardır hocam olmaması imkansız bu kartta amazondan fiyat kovalıyordum geçen pcie 5.0 var diye gördüm ki olması da lazım
Pardon ben yanlış yere bakmışım varmış kart çok iyi duruyor fiyatına göre de güzel sizce şuan en FP ürünlerinden biri olabilir mi ? Yoksa başka da var mıdır? Birde bunu gördüm nasıl sizce?

Pardon ben yanlış yere bakmışım varmış kart çok iyi duruyor fiyatına göre de güzel sizce şuan en FP ürünlerinden biri olabilir mi ? Yoksa başka da var mıdır? Birde bunu gördüm nasıl sizce?
benim imzamdaki anakartın bir altı denebilir kötü değil ama b850 ye bu kadar harcanmaz bence bütçe 14-15 e çıkıyorsa bence direk benimkinden al

b850 serisinde en kalitelisi tomahawk modeli fiyatına göre ama x870 gaming plus fiyatında araştırdığıma göre

Bende ilerde 7800x3d işlemcili bir sistem toplamayı düşünüyorum parçaları tek tek kafamda oturtup indirim kovalama niyetindeyim anakarta bütçe 9bin diyip nerdeyse 10500 çıktı yorumlar garipsedim acaba gerçekten bu kadar önemli mi yani B650M-R veya b650m plus alınabilir listemdeydi

Geri