Neler Yeni

Rehber RAM Çiplerinizi Öğrenin![Güncel]

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,450
İsim
Diyarhan
Uygulama indirme bağlantısı 404 veriyor

kozroS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Ufuk
-İndirme linki düzeltildi.
Öncelikle neden çiplerimizi öğrenmek önemli ondan bahsedelim. Bir örnek vericem. Mesela bir RAM alacaksınız. Adata D30' da karar kıldınız. Çünkü markasını beğendiniz. Lakin 15 TL ucuza NeoForza olduğunu gördünüz. Kararsız kaldınız ve markadan dolayı kararınızı Adata' dan yana yaptınız. Lakin bu iş öyle değil. NeoForza daha kaliteli ve Overclock performansı olan bir RAM. Peki bunu bilebilir miydiniz? Hayır. Zaten benim rehberim de almadan önce öğrenme amacıyla değil. Benim rehberimin amacı aldıktan sonra çipini görmek. Yani RAM' in kendisini. Dış kalıbı isterse Dominator Platinum olsun. Çipi Kötü olunca Dominator oluyor size LPX' in ışıklısı. Neyse. Şuan kullandığınız çipin hangi çip ve kimin üretimi olduğunu öğrenmek için:
Thaiphoon Burner
İndiriyoruz. Sonra inenleri klasöre çıkartıyoruz.
Alıntıyı görüntüle
Thaiphoon(exe) olanı açıyoruz. Önemli nokta. Yönetici olarak açılması lazım programın.
Program açılınca karşımıza böyle bir ekran gelicek:
Alıntıyı görüntüle

Bu ekranda EEPROM yazısı var yukarıda. Biraz sol üst tarafta kalıyor. Ona basıyoruz. Bastıktan sonra çıkan seçeneklerde en altta RAM sayısına göre benzer şey yazar. O şey ''Read SPD On SMBus'' yazısıdır. 2 tane RAM varsa 2 tane. 1 tane var ise 1 tane seçenek çıkar. 2 tane seçeneğiniz varsa 2' sinide bakmalısınız. Eğer tuşa bastıysanız ve uyarı geldiyse Ignore tuşuna basın. Mesela bende bu şekilde. Solda RAM' in markası ile ilgili bilgiler, sağda ise Çip ile ilgili bilgiler yazar. Sağ üstte yazan çip üreticisi, altındaki çipin kodu yine altındaki türü, Die density yazan ise Çipin kendisi. Kısaltmak isterseniz sadece sağ üst ve Die Density'e bakmanız yeter.

Mesela benim çipim Hynix ve Die ise C. ''Hynix C die.'' Sadece die density' e baksak olmaz mı peki?
Hayır olmaz. Çünkü C olan 2 die var. Hynix C Die ve Samsung C Die. Bu yüzden markaya bakmak çok önemli. Hynix C, Samsung C' ye göre çok daha iyi bir çip.
Rehberim bu kadardı. Çipiniz ile ilgili sorunuz olur ise yorumlarda belirtebilirsiniz. İlk konumu da rehber ile yapmak istedim.

Eş zamanlı rehber olarak açıyorum. 2 forumda da aynı anda yayınlayacağım rehberlerimi artık.
https://forum.shiftdelete.net/konular/rehber-ram-ciplerinizi-ogrenin.707806/

Başta örnek verilen RAM' ler 3000 MHz olan versiyon içindir.
NeoForza Ürün Kodu:,

NMUD480E82-3000DB11​

Adata D30:

AX4U300038G16A-SR30
Bilgi İçin Teşekkürler bi ara deniyim bunu.

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,450
İsim
Diyarhan
RAM1.JPG

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,947
İsim
Hacı
Ekran Görüntüsü (93).png

Bunun çipi hangi marka model? Kaliteli mi? OC falan yer mi?
@RevDeisDou

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,311
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,450
İsim
Diyarhan
Denemeden bilemeyiz Die
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu da denemeden bilemeyiz die
Boş bir vaktimde bakıcam nereye kadar gidiyor. Silicon Power Turbine RGB hakkında pek bir içerik yok.

Fleewsefa

80+
Thaipoon Burner alternatifi uygulama varmıdır hocalarım ? Thaipoon Win 11'de çalışmıyor.

Krm01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
293
İsim
Kerem
Nanya ne abi gskill şaka mısın
1679492321780.png
1679492339166.png
1679492354245.png
1679492372759.png

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,711
İsim
Emre
Discord
necromancerr
-İndirme linki düzeltildi.
Öncelikle neden çiplerimizi öğrenmek önemli ondan bahsedelim. Bir örnek vericem. Mesela bir RAM alacaksınız. Adata D30' da karar kıldınız. Çünkü markasını beğendiniz. Lakin 15 TL ucuza NeoForza olduğunu gördünüz. Kararsız kaldınız ve markadan dolayı kararınızı Adata' dan yana yaptınız. Lakin bu iş öyle değil. NeoForza daha kaliteli ve Overclock performansı olan bir RAM. Peki bunu bilebilir miydiniz? Hayır. Zaten benim rehberim de almadan önce öğrenme amacıyla değil. Benim rehberimin amacı aldıktan sonra çipini görmek. Yani RAM' in kendisini. Dış kalıbı isterse Dominator Platinum olsun. Çipi Kötü olunca Dominator oluyor size LPX' in ışıklısı. Neyse. Şuan kullandığınız çipin hangi çip ve kimin üretimi olduğunu öğrenmek için:
Thaiphoon Burner
İndiriyoruz. Sonra inenleri klasöre çıkartıyoruz.
Alıntıyı görüntüle
Thaiphoon(exe) olanı açıyoruz. Önemli nokta. Yönetici olarak açılması lazım programın.
Program açılınca karşımıza böyle bir ekran gelicek:
Alıntıyı görüntüle

Bu ekranda EEPROM yazısı var yukarıda. Biraz sol üst tarafta kalıyor. Ona basıyoruz. Bastıktan sonra çıkan seçeneklerde en altta RAM sayısına göre benzer şey yazar. O şey ''Read SPD On SMBus'' yazısıdır. 2 tane RAM varsa 2 tane. 1 tane var ise 1 tane seçenek çıkar. 2 tane seçeneğiniz varsa 2' sinide bakmalısınız. Eğer tuşa bastıysanız ve uyarı geldiyse Ignore tuşuna basın. Mesela bende bu şekilde. Solda RAM' in markası ile ilgili bilgiler, sağda ise Çip ile ilgili bilgiler yazar. Sağ üstte yazan çip üreticisi, altındaki çipin kodu yine altındaki türü, Die density yazan ise Çipin kendisi. Kısaltmak isterseniz sadece sağ üst ve Die Density'e bakmanız yeter.

Mesela benim çipim Hynix ve Die ise C. ''Hynix C die.'' Sadece die density' e baksak olmaz mı peki?
Hayır olmaz. Çünkü C olan 2 die var. Hynix C Die ve Samsung C Die. Bu yüzden markaya bakmak çok önemli. Hynix C, Samsung C' ye göre çok daha iyi bir çip.
Rehberim bu kadardı. Çipiniz ile ilgili sorunuz olur ise yorumlarda belirtebilirsiniz. İlk konumu da rehber ile yapmak istedim.

Eş zamanlı rehber olarak açıyorum. 2 forumda da aynı anda yayınlayacağım rehberlerimi artık.
https://forum.shiftdelete.net/konular/rehber-ram-ciplerinizi-ogrenin.707806/

Başta örnek verilen RAM' ler 3000 MHz olan versiyon içindir.
NeoForza Ürün Kodu:,

NMUD480E82-3000DB11​

Adata D30:

AX4U300038G16A-SR30
bende 1 sk hynix 1 tanede samsung var aynı modelde

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,368
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,397
Üyeler
167,484
Son üye
atoo064
Top Bottom