Ram frekans ayarlama

draqla

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
233
Bios guncelledim ve ram bölümünden Expo ayarını aktif ettim bu şekilde Max hızda çalışması gerekmiyor mu? Ramlerim 6000 MHz.

Bir de precision boost overdrive autodaydı enable olarak değiştirdim. Yanlış bir şey var mı?
Post automatically merged:

..

Ekler

• IMG_20240608_193051.jpg
    IMG_20240608_193051.jpg
    3.5 MB · Hit: 33
Bios guncelledim ve ram bölümünden Expo ayarını aktif ettim bu şekilde Max hızda çalışması gerekmiyor mu? Ramlerim 6000 MHz.

Bir de precision boost overdrive autodaydı enable olarak değiştirdim. Yanlış bir şey var mı?

..
msı anakartım var 5600 ramlerim var expo açtıktan sonra bilgisayar açılmadı hata ledleri yandı farklı sokete takıp çalıştırdım daha da ellemedim

msı anakartım var 5600 ramlerim var expo açtıktan sonra bilgisayar açılmadı hata ledleri yandı farklı sokete takıp çalıştırdım daha da ellemedim
Başka bir hata yapmış olabilirsin belki. Herkes açık kullanıyor bildiğim kadarıyla.

Bu sorun anakartının o mhz değerini desteklemediğinden kaynaklanıyor fazla mhz girmissin demek ki aslan parçası

O şekilde de tam performans alınmıyor ki. Bilen birinden öğrenip yapmak lazım.
Gel öğretim aslan parçası
ne istiyorsun söyle bakam ?

Bu sorun anakartının o mhz değerini desteklemediğinden kaynaklanıyor fazla mhz girmissin demek ki aslan parçası

Yardımcı olacaksan ol da bu nasıl bir üslup? Fotoğrafı atmışım zaten yanlış bir şey varsa söyleyebilirsin.

Yardımcı olacaksan ol da bu nasıl bir üslup? Fotoğrafı atmışım zaten yanlış bir şey varsa söyleyebilirsin.
Pardon reis gaza geldim

..
Anakart + ram marka model atar mısın ?

Pardon reis gaza geldim

Anakart + ram marka model atar mısın ?
MSI MAG B650 tomahawk wifi
Corsair vengeance RGB 16+16 cl30 6000 MHz

Daha Windows yüklemedim bundan emin olunca yüklerim.

aslan parçası ben mhz ayarlamadım exp profilinde zaten kayıtlıydı 5600mhz kaydedtip açmaya çalıştığımda hata aldım

Geri