ram overclock yapma

cexu

80+
Reaksiyon skoru
22
Asus prime b450m-k anakartım var. gskill 3000mhz cl16 ramim var. overclock yapsam rame bir zararı olur mu ?

Asus prime b450m-k anakartım var. gskill 3000mhz cl16 ramim var. overclock yapsam rame bir zararı olur mu ?
Normalde olmaz ama ilk defa yapmıcaksan YouTube yardımı alman lazim
Merak salmaniz çok güzel
Umarım yardımcı olmuşumdur

• Beğen
Reaksiyonlar: cexu
Bı zararı olmaz bu konuda YouTube'a bir sürü video var oradan nasıl yapacagin hakkında Bilgi edinebilirsin

• Beğen

Kardeşim aynı anakartı kullanıyorum ve bende yapılı bir çok konuda resmide var herhangi bir zararı yok. kaça çekeceksin

• Beğen
3200 veyza 3466 mhz çekmeyi düşünüyorum

ram 3466 kaldırmayabilir bende corsair ram var 3400 e kadar stabil halde çalışıyor 3200 e felan çekebilirsin sorun olmaz. işlemcin nedir ?

En fazla mavi ekran yersin. 3466 MHz yaparsın hata geçebilirsinde. Ancak cl değerinde 18'in üstüne çıkmamaya gayret göster.

• Beğen
  • Beğen
Sıkıntı çıkmaz ama yapmayı bilmiyorsan youtubeden bir video izle. Ne de olsa bu işlem riskli.

• Beğen
3000mhz den 3200 e çektim bellek tanılamadan da tanıdım hiç bi sorun çıkmadı 3000 den 3200 e rahatlıkla çekebilirsiniz

• Beğen
Geri