Yardım Ram slotum neden böyle ?

burak566

80+
Reaksiyon skoru
63
Dostlar xpg d30 drr4 ram aldım çiplerin olduğu kısım böyle standart her ramde böyledir yoksa benim ram sıkıntılı mı 2 tane aldım 2 side ayni

Not resim boyutu büyük diyor resmi link şeklinde attım

bir sıkıntı yok hocam

Dostlar xpg d30 drr4 ram aldım çiplerin olduğu kısım böyle standart her ramde böyledir yoksa benim ram sıkıntılı mı 2 tane aldım 2 side ayni

Bir problem yok, olması gereken bu zaten. RAM'deki o pinlerin arasındaki boşluğu anakarttaki benzer şekildeki çıkıntılı bölüme denk gelecek şekilde takacaksın.

Bir problem yok, olması gereken bu zaten. RAM'deki o pinlerin arasındaki boşluğu anakarttaki benzer şekildeki çıkıntılı bölüme denk gelecek şekilde takacaksın.
Sağolun hocam ddr3 ramlerde böyle bişey görmedim ddr4 de görünce şaşırdım

Anakarttaki RAM slotuna, RAM'lerin boşluğu ile aynı tarafa gelecek şekilde takacaksın. Bir sorun yok.

Ramin Ortasindındqki boşluk ile anakartaki yer aynı yere gelicek şekilde değil mi
Diğer türlü takmaya çalışırsan zaten girmez. Kuvvet uygularsan da rame zarar verirsin.

SDRAM döneminden beri (daha DDR1 çıkmamışken) bu çıkıntı vardı. Gayet normal yani.

Geri