Ram Uyumsuzluğu

emnmelk

80+
Reaksiyon skoru
0
Herkese merhabalar,yakın zamanda 8gb 2400 Mhz 1.2V Kingston Hyperx Furry Ramime ilaveten 8gb 3000 Mhz 1.35 V Neoforza ram aldım ve anakart kitapçığında belirtildiği üzere A2 ve B2 slotlarına taktım.Ancak XMP devrede olsa da olmasa da oyun oynarken hata veriyor (Warzone,Sniper Ghost Warrior 2 vs ).Ram bellekler 2400 mhz 1.2 V ta çalışınca bu hatayı veriyor fakat 2266 Mhz 1.2v çalışırken hata vermiyor ve oyundan atma olmuyor fakat oyunlardaki kaplamalar yüklenmiyor (Örneğin dürbün açıldığında görünmüyor veya yerdeki kaplamalar bulanık kalıyor) Bu konuda ne yapmam gerekli ? Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Herkese merhabalar,yakın zamanda 8gb 2400 Mhz 1.2V Kingston Hyperx Furry Ramime ilaveten 8gb 3000 Mhz 1.35 V Neoforza RAM aldım ve anakart kitapçığında belirtildiği üzere A2 ve B2 slotlarına taktım.Ancak XMP devrede olsa da olmasa da oyun oynarken hata veriyor (Warzone,Sniper Ghost Warrior 2 vs ).RAM bellekler 2400 mhz 1.2 V ta çalışınca bu hatayı veriyor fakat 2266 Mhz 1.2v çalışırken hata vermiyor ve oyundan atma olmuyor fakat oyunlardaki kaplamalar yüklenmiyor (Örneğin dürbün açıldığında görünmüyor veya yerdeki kaplamalar bulanık kalıyor) Bu konuda ne yapmam gerekli ? Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler
rami tatıkdan sonra biosdan sistemi kaydetmen lazım diye biliyorum birde mhz yükseltmeyi deneyebilirsin

aynı tür 2 ram alması önerilir her zaman sende öyle yapmalısın satıp yada takasa girip

mhz yükseltmiceksin 3000 mhz olan rami 2400 mhz e çekiceksin.
Xmp açınca zaten iki ram de 2400 mhz de çalışıyor sıkıntı yok ancak 2400 mhz de oyunlardan atıyor.İkisini de 2266 Mhz yapınca oyundan atma yok fakat ram yeterli mhz ulaşamadığı için kaplamalar yüklenmiyor bu sefer

Geri