3uncubayezit
80+
Sistemim:
Ryzen 5 7500F
Asus Prime B650M-K (Bios versiyonu: 3222 Güncel)
XPG Lancer Blade 2x16GB 6000Mhz Ram (AX5U6000C3016G-DTLABBK)
GALAX GeForce RTX 4070 SUPER 1-Click OC 2X V2
High Power Performance GD 750w Gold PSU (HP1-J750GD-F12S)
1TB KC3000 M2 SSD
512 GB SAMSUNG 970 EVO M2 SSD
480 GB KINGSTON A400 SATA SSD
Ben pc yi kurduğumdan tarih olan 7 Marttan beri 0 bug check kodu alarak Kernel 41 (63) hatasıyla uğraşıyorum. Hata sistem yük altında veya değilken tamamen rastgele gerçekleşiyor. Mavi ekran hatası almıyorum. Forumda yaptığım araştırmalarda karşıma çıkan şu konudaki bazı şeyleri denemekle birlikte ek olarak soruna neden olabileceğini düşündüğüm birkaç şeyi daha denedim:
Akım korumalı priz devreden çıkarıldı sonuç değişmedi sorun devam ediyor.
Ethernet kablosu eskiydi ve değiştirdim sorun devam ediyor.
Kasa açılıp kablolar kontrol edildi, sorun devam ediyor.
OCCT power stres testi sorunsuz.
Cinebench24 testi sorunsuz.
Prime95 testi sorunsuz.
Furmark testi sorunsuz.
DDU ile GPU driver temiz kurulumu yapıldı.
Bios da Windows UEFİ ve Secure Boot enable seçildi.
Fast Boot disable yapıldı.
Memory Context Restore disable yapıldı.
XMP/EXPO Profilleri denendi. XMP/EXPO kapalıyken yapılan Memtestte sorun olmazken profil açıkken yapılan testte sistem kilitlendi ve test tamamlanamadı. Donmanın yaşandığı logları da ilgili isimleriyle ss alıp ekledim.
EXPO Profil ayarını manuel olarak girip overclock yapıldı, 6000mhz 30/40/40/76/116 ve 1.350 Volt da Memtest testi sorunsuz tamamlandı.
EXPO profilinin manuel girilmiş haliyle bir süre sistemi kullanmama rağmen Kernel 41 ve boot atma sorunu yeniden yaşandı. Bu yüzden RAM Frekansları base clock'a geri çekildi. Base Clock'a aldıktan sonra hala durumu izlemekteyim.
EDIT: Evet, muhtemelen Ramlerin EXPO/manuel OC da olmasından dolayı hatayı alıyordum. 10 Nisan'dan beri base clockda stabil çalışıyor pc. Asus un gönderdiği cevaba göre EXPO ile çakışma ihtimali olan ayarlar varsa onları kapatmayı deneyeceğim. RAM'leri de gerekirse 5800-5600 civarında çalıştırıp stabiliteyi yakalamaya çalışacağım şimdilik.
YAZILIMSAL OLARAK YAPILABİLECEK BİR ŞEY KALDIYSA TAVSİYELERİNİZE AÇIĞIM...
AKSİ TAKDİRDE PARÇALARDAN GARANTİSİ OLANLARI GARANTİYE GÖNDERMEYE BAŞLAYACAĞIM...
Ryzen 5 7500F
Asus Prime B650M-K (Bios versiyonu: 3222 Güncel)
XPG Lancer Blade 2x16GB 6000Mhz Ram (AX5U6000C3016G-DTLABBK)
GALAX GeForce RTX 4070 SUPER 1-Click OC 2X V2
High Power Performance GD 750w Gold PSU (HP1-J750GD-F12S)
1TB KC3000 M2 SSD
512 GB SAMSUNG 970 EVO M2 SSD
480 GB KINGSTON A400 SATA SSD
Ben pc yi kurduğumdan tarih olan 7 Marttan beri 0 bug check kodu alarak Kernel 41 (63) hatasıyla uğraşıyorum. Hata sistem yük altında veya değilken tamamen rastgele gerçekleşiyor. Mavi ekran hatası almıyorum. Forumda yaptığım araştırmalarda karşıma çıkan şu konudaki bazı şeyleri denemekle birlikte ek olarak soruna neden olabileceğini düşündüğüm birkaç şeyi daha denedim:
Akım korumalı priz devreden çıkarıldı sonuç değişmedi sorun devam ediyor.
Ethernet kablosu eskiydi ve değiştirdim sorun devam ediyor.
Kasa açılıp kablolar kontrol edildi, sorun devam ediyor.
OCCT power stres testi sorunsuz.
Cinebench24 testi sorunsuz.
Prime95 testi sorunsuz.
Furmark testi sorunsuz.
DDU ile GPU driver temiz kurulumu yapıldı.
Bios da Windows UEFİ ve Secure Boot enable seçildi.
Fast Boot disable yapıldı.
Memory Context Restore disable yapıldı.
XMP/EXPO Profilleri denendi. XMP/EXPO kapalıyken yapılan Memtestte sorun olmazken profil açıkken yapılan testte sistem kilitlendi ve test tamamlanamadı. Donmanın yaşandığı logları da ilgili isimleriyle ss alıp ekledim.
EXPO Profil ayarını manuel olarak girip overclock yapıldı, 6000mhz 30/40/40/76/116 ve 1.350 Volt da Memtest testi sorunsuz tamamlandı.
EXPO profilinin manuel girilmiş haliyle bir süre sistemi kullanmama rağmen Kernel 41 ve boot atma sorunu yeniden yaşandı. Bu yüzden RAM Frekansları base clock'a geri çekildi. Base Clock'a aldıktan sonra hala durumu izlemekteyim.
EDIT: Evet, muhtemelen Ramlerin EXPO/manuel OC da olmasından dolayı hatayı alıyordum. 10 Nisan'dan beri base clockda stabil çalışıyor pc. Asus un gönderdiği cevaba göre EXPO ile çakışma ihtimali olan ayarlar varsa onları kapatmayı deneyeceğim. RAM'leri de gerekirse 5800-5600 civarında çalıştırıp stabiliteyi yakalamaya çalışacağım şimdilik.
YAZILIMSAL OLARAK YAPILABİLECEK BİR ŞEY KALDIYSA TAVSİYELERİNİZE AÇIĞIM...
AKSİ TAKDİRDE PARÇALARDAN GARANTİSİ OLANLARI GARANTİYE GÖNDERMEYE BAŞLAYACAĞIM...
Ekler
-
4800mhz base clock.jpg917.8 KB · Hit: 30
-
6000mhz manual.jpg911.2 KB · Hit: 24
-
c24 multicore.jpg504.7 KB · Hit: 20
-
Cinebench2024 CPU Single-MultiCore & GPU Render Tests - max 71.5 Derece.jpg403.1 KB · Hit: 22
-
eventlog.jpg227 KB · Hit: 25
-
furmark test result.jpg41.6 KB · Hit: 21
-
prime95 30min test.jpg1 MB · Hit: 23
-
MEMTEST donma olan logların donduğu noktalar.jpg867.4 KB · Hit: 22
-
KERNEL 41 (63).jpg100.7 KB · Hit: 22
Son düzenleme: