Rayzen 5 5500 karşılığı ne?

3. nesil i7 ile 14. nesil i3 karşılaştırması, evet aşırı fark ediyor her oyunda 2-3 kat fps farkı koymuş
Garipmiş i7 nasıl daha zayıf anlamadım ama yine de diyim ben nesli yüksek işlemci ayarlasın bana da sorun yaşamayım.

Garipmiş i7 nasıl daha zayıf anlamadım ama yine de diyim ben nesli yüksek işlemci ayarlasın bana da sorun yaşamayım.
teknoloji git gide gelişiyor işte, bundan 100 yıl önceki araba gunumuzun teslasi ile neden yarisamiyor diye sormakla aynı şey seninki
1000006629.webp
1000006630.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

K ibaresi olanlar güçlü oluyor, F ibareli işlemci onu geçemez bu bariz.
halen daha cahil cahil konuşup duruyorsun vallahi moderator olsam röveşata ile banı atmıştım sana şimdiye

K ibaresi oc kilidimin açık olduğunu, f ibaresi dahili gpusunun olmadığını gösterir.
Düz düşünmeyin hocam, araştırın
Bakalım hem K olan hem yüksek nesil bir i5 bulup ona geçeyim Ryzen 5 yerine o daha mantıklı dimi? Hem AMD kullanmak istemiyorum zaten sorun çıkabiliyor.

Senin bakış açından baktığımda haklısın. Orta segment işlemcilerde fiyatlar geriliyor hele eski nesilleri zaten fiyatlar iyice düşmeye başladı. (Eski nesilden kastım 11-12. nesiller falan)
Ama işte buradaki en büyük etken de anakart maliyeti. Adamlar işlemcinin fiyatından düşürse de mesela 11. nesilden 12.ye geçmek istediğinde işlemci ucuz belki ama anakartta değiştirmek zorundasın soketten dolayı.
AMD'nin bu olayını seviyorum bende. AM4 de bir ton işlemci var düşük orta üst segment. Ama zaten AM4 ün de ömrü doldu yeni sokete geçti. Haliylen normal kaç yıldır aynı soket, DDR5 ile birlikte AM5 getirdi ve yine bir sürü işlemci aynı soket kullanıyor yeni çıkaracakları işlemciler de AM5 kullanacaktır uzun yıllarca.
hocam bende şuan r5 7600x kullanıyorum. 7600 7500f 8700f 8400f 5600x 5600 5500 gibi işlemcilerim oldu dediğiniz gibi soket kısmı daha iyi fakat intel de örnek i5 14600kf alsan ona uygun anakartta alsan uzun yıllarca bi daha işlemci ile anakart upgrade etmeye gerek bile kalmıyor. çekirdek günümüze göre fazlasıyla yeterli, çıktığı ghz hızları da fazlasıyla tatmin ediyor. amd gibi 6-8 çekirdek yapmıyorlar.
bende şuan i5 14600kf geçecem işlemci aldım.(anakart bütçesi için zamanı bekliyorum) 7600x den de kurtulacam. L3 bana bi faydası olmuyor. anakart ömrü de onların olsun. b650 ile b850 farkları bile yok. pazarlama stratejilerine bile ayar oldum. amd anakartların giriş seviyelerine baktığınızda o kadar da kullanıcı dostu olduklarını düşünmeyin :) Türkiyede bir ürün, birşeyin arz talep arttımı fiyatları da uçuruyorlar.
intel de masum değil fakat işlemcisi ile anakart güzel fiyatta alırsanız, adamı mutlu ediyor :)
bu zamana kadar da intelde i5 12400f ile i5 14400f olmuştu işlemci olarak elime geçen şimdi i5 14600kf ile yola devam edecem.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,917
Üyeler
183,918
Son üye
Berat.zeze
Geri