RDR2 çok abartılıyor

Ayrıca şu da var RDR2 akşam işten geliyim yarım saat 1 saat oyun oynar sonra yatarım diyen adamın keyif alacağı bir oyun değil. Başına oturunca en azından 3 - 4 saat vakit geçirmeniz gerekiyor ki hikayeden kopmayın. Benim tavsiyem şans verip oynamaya devam etmeniz yönünde olacaktır. Oyunu 1 kez bitirince ve tekrar başlayınca karlı bölüm bile aslında sıkıcı değilmiş diyorsunuz.

birazcık sabredip hikayeyi dizi gibi görüp içine gömülmeye çalışmak gerekiyor. RDR2 çok güzel bi oyundur benim gözümde 10/9 alır görevlerde oyuncuya hiçbir serbestlik sunulmaması ve çocuk gibi pusacağın yeri bile göstermesi istediğin mermiyi bile seçmek için 10 kere değişiklik yapman gerekmesi yüzünden eleştirebilirim ama sabredip oynarsan özellikle act 1 sıkıcı geliyor ama akışına kapıldın mı birdaha ve birdaha oynayasın geliyor. Yine de zevkler ve renkler elbette herkes beğenmeyebilir ama ben şahsen oyunu bitirene kadar abartıldığı kadar değilmiş diyordum, oyunu bitirdikten sonra 3 kez daha bitirdim. Demem o ki biraz dizi film izler gibi hikayeye kapılmanız gerekiyor ve sabretmeniz gerekiyor.
konuşmalar türkçe olsa belki sararda bilmiyorum ya
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca şu da var RDR2 akşam işten geliyim yarım saat 1 saat oyun oynar sonra yatarım diyen adamın keyif alacağı bir oyun değil. Başına oturunca en azından 3 - 4 saat vakit geçirmeniz gerekiyor ki hikayeden kopmayın. Benim tavsiyem şans verip oynamaya devam etmeniz yönünde olacaktır. Oyunu 1 kez bitirince ve tekrar başlayınca karlı bölüm bile aslında sıkıcı değilmiş diyorsunuz.
ben iptal ettim kanka tahammül edemedim oyuna 652 tl de çöp olsun istemedim zamanında 80 100 tl ye alsam durdun kütüphanede derdim :D

Türkçe yama kurabilirsiniz ben öyle oynadım şahsen.

bu arada az önce baktım 400 saat oynamışım rdryi ahahah ve onlineda max 50 saat geçirmişimdir onun dışında full hikaye. Artık her şeyini ezberlesem bile oyunu bilgisayarımdan silemiyorum ara ara girip oynayasım geliyor.

Türkçe yama kurabilirsiniz ben öyle oynadım şahsen.
direkt oyuncu seslerinden bahsediyorum hocam dizi tarzında oynamak lazım demişti bir arkadaşta alt yazı ile keyfi kaçıyor ya zevk almak için oynuyorsun sonuçta alt yazı okumak için değil

benlik bir oyun tarzı değil ya aşırı sıkıcı bir ara tombrider oynadım birader oda benzer oradaki gizemleri çözene kadar daha çıksam orada çözsem gizem falan hazine bulurdum :D
Tarz olarak uyuştuğunda şaheser bir oyun ama uyuşmuyorsa da direkt ilk 1 saatte oyuncuyu patlatıyor. Ortası yok bence oyunun. Siyah ve beyaz gibi. Sevenine büyük nimet.

ben iptal ettim kanka tahammül edemedim oyuna 652 tl de çöp olsun istemedim zamanında 80 100 tl ye alsam durdun kütüphanede derdim :D
55 dakikada öyle bütçeli ve prodüksiyonlu bi oyundan vazgeçmek değişik bi tercih lakin dediğim gibi zevkler ve renkler oyunun akışı hoşuna gitmemiştir olabilir. Ancak ben şahsen bi şans vermenizi ve en azından 20 30 saat geçirmenizi isterdim çünkü gerçekten vurucu ve akılda kalıcı bi oyun

Tarz olarak uyuştuğunda şaheser bir oyun ama uyuşmuyorsa da direkt ilk 1 saatte oyuncuyu patlatıyor. Ortası yok bence oyunun. Siyah ve beyaz gibi. Sevenine büyük nimet.
o konuda katılıyorum 2 saat geçmeden karlı bölümde sıkılıp oyunu iade eden çok kişi var. Oyunun başı çok bağlayıcı değil ve herkese uymaz ama biraz şans verirsen bence mükemmele yakın bi oyun. Ben şahsen siyah giyen adamlar filmindeki cihazla hafızamı silip silip oynamak isterdim tadına doyum olmuyor oyunun

55 dakikada öyle bütçeli ve prodüksiyonlu bi oyundan vazgeçmek değişik bi tercih lakin dediğim gibi zevkler ve renkler oyunun akışı hoşuna gitmemiştir olabilir. Ancak ben şahsen bi şans vermenizi ve en azından 20 30 saat geçirmenizi isterdim çünkü gerçekten vurucu ve akılda kalıcı bi oyun

o konuda katılıyorum 2 saat geçmeden karlı bölümde sıkılıp oyunu iade eden çok kişi var. Oyunun başı çok bağlayıcı değil ve herkese uymaz ama biraz şans verirsen bence mükemmele yakın bi oyun. Ben şahsen siyah giyen adamlar filmindeki cihazla hafızamı silip silip oynamak isterdim tadına doyum olmuyor oyunun
yok kanka videolarını da izledim de berbat bence hiç sarmadı sadece şans vermek istedim oda 55 dk oldu 1 saati geçince iade olmuyor çünkü

direkt oyuncu seslerinden bahsediyorum hocam dizi tarzında oynamak lazım demişti bir arkadaşta alt yazı ile keyfi kaçıyor ya zevk almak için oynuyorsun sonuçta alt yazı okumak için değil
orda da film tarzı devreye giriyor işte ben şahsen film orjinal ingilizceyse altyazılı izlemeyi tercih ederim dublaj yerine. Deadpool gibi bi dublajı yoksa en azından. Şahsen bir miktar ingilizce de bildiğimden çoğu yerini zaten anlayabiliyorum ama altyazılı film sevmeyen 'yazıyı mı okucaz filmi mi izlicez' veya 'oyunu mu oynıcaz yazı mı okucaz' diyen kişilere de hak veriyorum ve inanın seslendirme tlou gibi Türkçe olsaydı ben de Türkçe seslendirme ile oynardım..

yok kanka videolarını da izledim de berbat bence hiç sarmadı sadece şans vermek istedim oda 55 dk oldu 1 saati geçince iade olmuyor çünkü
1 değil 2 saat ama dediğim gibi oyuna gömülmek için 15 - 20 saat harcamanız gerekiyor ilk 3 4 saat sıkıcı geçiyor yeni başladıysan.

Zaten sorun 20-30 saat götürecek kadar kendini bağlatmaması. Ben tamamen dediğinizi yaptım. Sıkılsam da sarmasa da devam ettim. Animasyonları izledim. Ama türe alışık olmadığım için 0 dan 100e geldiğimde de beni uçurtmadı. Hayatta tekrar tıklamam yani. ACT 5 ve sonrası güzeldi en azından at sürme mevzusu geçip aksiyon ve hikayenin işlendiği kısımdı. Mesela o karakterlerin başlangıç ve sonları, hikayenin evrildiği nokta, ana karakterlerin değişimi vs vs. sevdiğim bir tarz olsa zevkten dört köşe ederdi. Ben bu olaylara bile tam yükselemedim. İçerisine giremedim. İlk 1-2 saat sarmayan için ileride de uçup kaçırcağını sanmıyorumç

yani oyuna yeni başladım ve oyunda epey ilerledim.tamam 4-4 lük bir oyun aksini iddaa edemem.sahneler,senaryo,aksiyon 10 numara.ama öyle dünyanın 1 numarası,üstüne oyun yok tarzı durumlar söz konusu değil. steamde belirtildiği gibi 175 kez ayın ödülü gibi falan filan. bi tarafını şişirmişler resmen oyunun.psikolojik baskı kurmuşlar oyuncu üzerinde.yani şimdi bir fan olarak assasins creed ile karşılaştırıyorum.tarz olarak fark yok.orada suikastçi olarak görevler alıp yapıyorsun, burada kovboy.yani rpg diye adlandırıyorsunuz sanırım bu tür oyunları. yani benim gibi oyun dünyası açısından ağzının tadını bilenler için söylecek olursam; bu dalda aynı tarz oyunlarda grafik,senaryo,müzik,sahne akış vs. açısından sıralamaya koyacak olsam: 1. AC valhalla, 2. witcher3, 3.TLOU2,4.ac oddesey, 5.rdr2 geliir.yani wticher3 oynayanlar bilir bambaşka bi dünya.yaratıklar, hayaletler, vampirler daha doğrusu masal dünyasındaki doğa üstü güçler. yani rdr 2 ye kat be kat basar.ama ac vaşhalla daha bambaşka.oda witcher3 e her yönden basar.valhallanın grafikler viking müzikleri dlcleri (özellikle duridlerin gazabı) efsane oyun olmuş.verdiğim sıralamada oddesey ile rdr2 nin sılamaları tartışılabilir belki ama açık dünya tadı bakımından özellikle ac oddesey daha üstün gibi rdr2 ye.tlou2 mi rdr2 mi derseniz tlou2 derim ben.tabii karşılatırmaya katılabilcek bir sürü oyun var.özellikle tomb raider serisi.sonrasında tomb raider tarzında indiana jones vs. akar gider konu.ama rdr tarzında oyunlar arasında karşılaştırma yapacak olursak vallhala hepsini ezer geçer.
Valla kanka witcherda da ben aynısını yaptım. Fazla katlanamadım ve sildim oyunu daha ilk görevlerde. RDR2 nin at sürme olayı zaten sadece insanların canını sıkıyor. Kimse hikayesine grafiklerine aksiyona mekaniklerine bir şey diyemiyor ama herkesin ağzında at sürme at sürme. Bu oyun at sürme oyunu gibi bişey neredeyse her görevde aşırı aktif şekilde at sürüyorsun. Bu kiminin çok hoşuna gidiyor kimi için ise oyunun silinme sebebi. Arkadaşların dediği gibi oyun sonradan açılan bir oyun inan ki ben günde 1-2 saat oynayarak 1-1.5 ayda falan bitirebildim oyunu öyle düşün. Hikaye bir yerden sonra güncel zamanlarda çoğu Marvel filminin veremediği karakter gelişimini dibine kadar sunuyor ve karakterlerle duygusal bağlar kurmana yardımcı oluyor bu kadar uzun olması. Mesela ben Last of us 1 bitirdim güncel olarak RDR2 kadar sarmadı beni hikayesi açıkçası çünkü bana çok kısa geldi oyun herhangi bir karakterle herhangi bir bağ fazla kuramadım. Bu kişisel tercih meselesi başlamadan önce bana da sürekli at sürüyon başlama millet gereksiz abartıyor dediler ama ben baya keyif aldım oyundan. Bu arada hikaye akıcılığı ve karakter gelişimi vs. konularından piyasanın en iyisi olduğu net yani onu söyleyeyim.

Zaten sorun 20-30 saat götürecek kadar kendini bağlatmaması. Ben tamamen dediğinizi yaptım. Sıkılsam da sarmasa da devam ettim. Animasyonları izledim. Ama türe alışık olmadığım için 0 dan 100e geldiğimde de beni uçurtmadı. Hayatta tekrar tıklamam yani. ACT 5 ve sonrası güzeldi en azından at sürme mevzusu geçip aksiyon ve hikayenin işlendiği kısımdı. Mesela o karakterlerin başlangıç ve sonları, hikayenin evrildiği nokta, ana karakterlerin değişimi vs vs. sevdiğim bir tarz olsa zevkten dört köşe ederdi. Ben bu olaylara bile tam yükselemedim. İçerisine giremedim. İlk 1-2 saat sarmayan için ileride de uçup kaçırcağını sanmıyorumç
Bir de save mantığı aşırı sinirimi bozmuştu. Görev illa bitecek oğlu bitecek.

ya oyun ne kadar övülse de 1000 insan beğensin 1001. insan beğenmeyebilir zevkler ve renkler sonuçta ben şahsen herkesin minimum 20 30 saat şans vermesi gerektiğini ve en azından act 5 - 6ya kadar oynamasını o muazzam finali görmesini isterim ama beğenmeyen beğenmez ve beğenmeme sebeplerini de haklı görüyorum şahsen ben çok beğenmeme rağmen eleştirecek bir sürü yer bulabilirim ki var da.

3 kere bitirmiş biri olarak bence de abartılıyor. Tamam çok güzel oyun beğenmesem ben de 3 kere bitirmem de "aman tanrım tarihteki açık ara en i oyun, başka bir oyundan zevk alamıyorum artık hepsi çöp geliyor" değil. Bunu söyleyenlerin çoğu hayatında pubg, cs, valorant dışında oyun oynamamış adamlar.

Geri