RDR2 ağırlık bakımından herkese hitap edecek bir oyun değil, animasyon yoğunluğunu bir kenara bırakalım oyun tempo olarak da ağır. Yavaş gelen azımsanmayacak bir kesim var. Eğer yavaş gelmiyorsa ise dünyanın en iyi oyun deneyimini sunuyor. Atmosfer olarak bile o kadar sarıyor ki yaptığınız en ufak şeyden zevk alıyorsunuz. Online'da bir gün arkadaşla ayı avına çıkmıştık o bile zevkliydi. Muazzam manzaralarda at sürmek ortamı keşfetmek çok hoş oluyor.
Gelelim işin şey kısmına sevseniz bile her zaman bu tarz şeye katlanamayabilirsiniz. Benim 300+ saatim var iki kere bitirdim onlineda da baya oynamışlığım var. İkinci oynayışta uzun mesafeleri noclip tarzı bi kamera moduyla geçiyordum, göreve noktasına gitmek için. O freecam moduyla haritanın dışına çıkıp Meksika'yı, kuzeyde dağları keşfetmek bile eğlenceli, asıl indirme amacım oydu zaten.
Sonuç olarak bu ağırlığa katlanamayanlar için evet yavaş bir oyun. Benim için özellikle ilk oynayışta akıcıydı ama herkese böyle gelmemesini anlıyorum.
Oyuna yavaş, ağır, hantal diyenlere de saygım sonsuz ama bu onların oyundan anlamadığı gerçeğini değiştirmez (!)