haha
hocam kamerada bana renkler soğuk geldi sıcaklık ayarını biraz arttırsak çok iyi görüntüler yakalayabiliriz gibime geliyor. Böyle bir şey varsa deneyebilirmisiniz?
hocam şu şekilde denemeler yaptım gece modu ve ana kamera ile.
normal ve sıcaklık %50 artırılmış haliyle. boyut sebebiyle ancak böyle gösterebilirim sonucu. soldakiler gece modu, karanlık. sağdakiler aşırı kötü sarı ışık altında ana kamera. üsttekiler pro modda oto ayar. alttakiler pro modda sıcaklık %50 artırılmış hali.
gözlemlediğim kadarıyla özellikle ters ışıkta sıcaklığı artırdıkça hakim rengi patlatmak pahasına tüm renkleri boyuyor. masam sarı mesela benim ama turuncuya çevirmiş. fanın camdaki yansıması ve masanın renginden bu anlaşılıyor. bu yöntemle hakim renk gerçeğe yaklaşsa da diğer renkleri pastellemesi hoş değil ama illaki sıcaklığı bu kadar agresif artırmayıp diğer ayarlarla bunu engellemenin de yolu vardır. pro modda öyle çok ayar var ki benim bilgim bitti bir noktadan sonra
gece modunda netlik için hiç uğraşmama rağmen güzel sonuç verdi renkler çok güzel hapsetti bence.
gün ışığında ve daha iyi bi ışık altında denemeler yapmaya devam edeceğim. en nihayetinde ana kamera da gece modu da biraz uğraşınca güzel çekimler almak mümkün. hızlıca yakalananların kalitesi de hiç fena değil. önemli olan bu cihazdan ne beklediğini bilebilmek.