açıkçası ben kameradan memnun kaldım. 4k 60 fps video kaydı gerçekten güzel. 8k 24 fps video kaydı da mümkün ama bu biraz overkill olmuş en azından benim böyle bir ihtiyacım yok zaten 10 saniyesi 160 mb
4k 60fps modunda 4 dakika kayıt yaptım. 1.75 GB video boyutuna ulaştı. kayıt esnasında kontrol ettim, ısınmıyor demek yanlış olur, çok olmasa da özellikle sonlara doğru evet ısındı. ancak buhar kazanı ile pasif soğutma özelliği sayesinde kaydı durdurup telefonu bir kenara bıraktıktan bir dakika kadar sonra normale döndü. 1080p kaydında ısınma gözlemlemedim.
ön kamerası için negatif şeyler söylendiğini gördüm ama bence o kadar kötü değil. yetersiz ışıkta elbette üzüyor ama iyi bir ışıkla çok iyi çekimler yakalamak mümkün.
kamerada negatif olarak tek gözüme çarpan kısmı fotoğraflarda ışık yetmiyorsa/ters ışıktaysan biraz aşırı keskinlik veriyor. AI desteğini açarak denediğimde fena değil, iyi sonuç veriyor ama o zaman da oversaturation yapıyor. kıyaslayabileceğim xiaomi 12t var (emektar xiaomi mi 6 hariç
) onda böyle bir durumla karşılaşmamıştım. ama onda da hızlıca fotoğraf çekeyim diyemiyorsunuz en azından netlemesi ve ışığı anlaması için bir saniye bekletiyor.
yani realme gt2 pro için "kesinlikle denediğim en iyi kamera" diyemem (kamerası için bu yılın amiral gemilerinden de iyi demek hayal satmak olur)
malum telefonla ilgili her detayı konuşurken fiyatına göre iyi diyoruz ama kamerası fiyatından bağımsız değerlendirsek bile iyi bir kamera.
mikroskop kamerası ile cidden çok keyifli denemeler de yapabiliyorsunuz, monitörün piksellerini çektim aşağıda paylaşayım
Alıntıyı görüntüle