Neler Yeni

Android Redmi Note 8 Pro - OctaviOS 2.9 Android 11 ROM

Bergee

80+ Silver
Bir de AOSP olmayan ROM'lar da mı var? AOSP ROM'lara kalıyoruz demişsiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

vndklite kurmadığındanmış.
Evet hocam custom romlar var rn8 pro için ama çok az... Yani miui arayüzünün editlenmiş halini düşünün tabi rn8 pro da mtk işlemci olduğu için pek fazla girişmiyor kimse custom romlara çok çabuk brick olabilen bir işlemci olduğu için..

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,737
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Evet hocam custom romlar var rn8 pro için ama çok az... Yani miui arayüzünün editlenmiş halini düşünün tabi rn8 pro da mtk işlemci olduğu için pek fazla girişmiyor kimse custom romlara çok çabuk brick olabilen bir işlemci olduğu için..
Ne gibi ROM'lar var AOSP olmayan? Ayrıca GM 8'in MTK mi?

Bergee

80+ Silver
Ne gibi ROM'lar var AOSP olmayan? Ayrıca GM 8'in MTK mi?
Aosp olmayan işte stock arayüzünün editlenmiş hali hocam gereksiz programlar kaldırılmış vs vs vs.
GM 8 sd işlemcili.

MTK; Mediatek
SD; Snapdragon demek.

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,737
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Aosp olmayan işte stock arayüzünün editlenmiş hali hocam gereksiz programlar kaldırılmış vs vs vs.
GM 8 sd işlemcili.

MTK; Mediatek
SD; Snapdragon demek.
AOSP ROM'lardan iyi mi? Şanslı çıktım MTK değilmiş.

Bergee

80+ Silver
AOSP ROM'lardan iyi mi? Şanslı çıktım MTK değilmiş.
AOSP Romlardan şu bakımdan iyi aosp romlar saf android yani telefonların kendi arayüzleri kadar minimalist değil :) Bu sebepten ötürü tasarım olarak iyi yoksa performans bakımından en iyisi aosp.

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,737
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
AOSP Romlardan şu bakımdan iyi aosp romlar saf android yani telefonların kendi arayüzleri kadar minimalist değil :) Bu sebepten ötürü tasarım olarak iyi yoksa performans bakımından en iyisi aosp.
Bende GM 8 var. Çok bir fark göremedim tasarım açısından. Android One diye bir şey varmış benim GM 8 de ondanmış galiba o da saf Android. Ve bence de daha güzel.

Bergee

80+ Silver
Bende GM 8 var. Çok bir fark göremedim tasarım açısından. Android One diye bir şey varmış benim GM 8 de ondanmış galiba o da saf Android. Ve bence de daha güzel.
Aynen Android One'da saf android. En iyiside o bana görede :)

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,737
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide

Bergee

80+ Silver
Bende şu an crDroid yüklü. OctaviOS'a geçmeye değer mi?
CrDroidte iyidir hocam bir araştırma yapın isterseniz benim cihaz için şuan en yüksek antutu puanını bu aosp rom alıyor ve bu sebepten bu Roma yöneldim memnunumda açıkçası.

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,737
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
CrDroidte iyidir hocam bir araştırma yapın isterseniz benim cihaz için şuan en yüksek antutu puanını bu aosp rom alıyor ve bu sebepten bu Roma yöneldim memnunumda açıkçası.
Ben kurdum da System kısmında 2 MB RAM kaldığındna Gapps flashlayamamıştım. Ondan crDroid'e geçtim. ADB ile halledebilir miydim?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Suleyman Bilir
Üstadım ben OctaviOS 3.1 Android 12 olani yeni yükledim RN8 Pro cihazıma. Pil performansı tam bir rezalet. 5 saat sürede ancak 1 saat ekran alabiliyorum. Anlamadığım pil tüketiminde "google play hizmetleri" fazla pil yiyor araştırdım çare bulamadım. Anliyacaginiz OctaviOS 3.1 sürümü pil konusunda çok kötü. Yükleyen oldu mu? Pil konusunda yazarsa sevinirim

Bergee

80+ Silver
Üstadım ben OctaviOS 3.1 Android 12 olani yeni yükledim RN8 Pro cihazıma. Pil performansı tam bir rezalet. 5 saat sürede ancak 1 saat ekran alabiliyorum. Anlamadığım pil tüketiminde "google play hizmetleri" fazla pil yiyor araştırdım çare bulamadım. Anliyacaginiz OctaviOS 3.1 sürümü pil konusunda çok kötü. Yükleyen oldu mu? Pil konusunda yazarsa sevinirim
Hocam android 12 zaten şuan tam manasıyla verimli değil rn 8 pro için bende kurdum ertesi günü hemen geri döndüm gerçekten rezaletti tam manasıyla oturmasını bekleyeceğim android 12'nin.

şakşukacı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
696
İsim
Hasan Erener
Alıntıyı görüntüle

Herkese merhabalar, öncelikle bir çok rom denemesinden sonra fazlasıyla beğendiğim ve stabillik performans açısından şiddetle tavsiye ettiğim bu güzel rom'u sizlerle paylaşmak istedim gerçekten muazzam bir performansa sahip aynı zamanda pil dostu bu rom hepinizin aradığı ve sabit bir şekilde kalacağınız rom. MIUI arayüzü güzel güzel olmasına ama çok büyük bir sorunu var ki; PİL ÖMRÜ! Redmi Note 8 Pro MTK bir işlemciye sahip olduğu için custom rom bulmak çok zor mecburi olarak AOSP romlara kalıyoruz.. Neyse lafı pek fazla uzatmadan kurun ve farkı hissedin diyerek rom'a geçiş yapıyorum. Ekran görüntüleri falan paylaşmayacağım bildiğiniz aosp rom arayüzüne sahip :) Özelleştirmeside oldukça bol.

- ROM İNCELEMESİ -

- KURULUM -
(Küçük bir not; MIUI 12.5 Global ya da India romunda olmanız gerekli!)

İlk olarak indirme bağlantılarındaki dosyaları sırasıyla indirelim. Ve winrar dosyalarımızı masaüstümüzde tutalım.
İndirdikten sonra adım adım dikkatli bir şekilde buraları yapalım;

Öncelikle telefonumuzu bilgisayarımıza bağlıyoruz, daha sonrasında ROM dosyamızı telefonumuzun "dahili depolama birimine" atıyoruz.
Attıktan sonra cihazımızın geliştirici seçeneklerinden USB Hata ayıklama modunu aktif ediyoruz ve cihazımızı fastboot moduna alıyoruz.
Fastboot moduna aldık şimdi "PLATFORM TOOLS" winrar dosyamıza sağ tıklayıp buraya çıkar diyoruz.
Masaüstüne klasör olarak gelmiştir.
Şimdi de "RECOVERY" dosyamıza sağ tıklayıp buraya çıkar diyoruz. Bu da masaüstüne gelmiştir artık.
Şimdi masaüstüne çıkardığımız "PLATFORM TOOLS" klasörüne giriyoruz.
Girdikten sonra yukarıda bulunan;
Alıntıyı görüntüle

Enterladıktan sonra önümüze gelen cmd ekranına aşağıdaki resimde görüldüğü gibi "fastboot devices" yazıp enterlıyoruz.

Alıntıyı görüntüle
Sonra cmd ekranı ile işimiz bitiyor artık.

Masaüstüne çıkardığımız "RECOVERY" klasörümüze girip "1.FlashBRPMiuiA11Unified" dosyamızı çalıştırıyoruz.
Çalıştırdıktan sonra kendisi işlemleri yapıyor ve "Press any key to continue ..." yazısının gelmesini bekliyoruz bu yazı geldikten sonra herhangi bir tuşa basıyoruz o ekran kapanıyor telefonumuza da recovery yüklenmiş oluyor.

Recovery'e atacaktır muhtemelen sizi atmaz ise kendiniz recovery ekranına girip "wipe" kısmına girip "advanced wipe" ye giriyorsunuz.
Girdikten sonra buradan "Dalvik / ART Cache" - "System" - "Vendor" - "Data" ve "Cache" kutucuklarını seçip "Swipe to wipe" yapıyoruz.
Bittikten sonra back tuşuna basıp geri geliyoruz "Install" sekmesini seçip ROM dosyamızı seçip "Swipe to confirm Flash" yapıyoruz.
Rom yüklendiği zaman back tuşuyla yine recovery'nin ana menüsüne geliyoruz.
Buradan tekrar "wipe" kısmına giriyoruz bu sefer "format data" yerine girip "yes" yazıyoruz kutucuğa ve onaylıyoruz.
Hata verebilir bu kısımda korkmayın!
Tekrar back tuşuyla ana menüsüne dönüp "Reboot" kısmına girip buradan "Recovery" seçip telefonu recoverye yeniden başlatıyoruz.
Tekrar recovery açıldıktan sonra tekrar "wipe" kısmına girip "format data" kısmına girip yine "yes" yazıyoruz kutucuğa ve yine onaylıyoruz bu sefer hatasız formatlayacaktır.
Formatlama bittikten sonra "Reboot System" butonuna tıklayıp romunuzu gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz :)

ROOT İŞLEMİ YAPMAK İSTERSENİZ DİYE DE MAGISK 23.0 ZIP OLARAK PAYLAŞIYORUM BUNU SİSTEM AÇILDIKTAN SONRA KURULUM TAMAMLANDIKTAN SONRA RECOVERY GİRİP INSTALL ÜZERİNDEN FLAŞLAMANIZ YETERLİ OLACAKTIR.
MAGISK 23.0.ZIP İNDİR

- İndirme Bağlantıları Sırasıyla -
ROM İNDİR
RECOVERY İNDİR
PLATFORM TOOLS İNDİR

Konuda yer alan tüm anlatımları doğru ve eksiksiz uygulamak Sizin sorumluluğunuzdadır, yukarıda açıkca belirtilen Özelliklerin Sizdeki eksikliğinden dolayı herhangi bir Sorun yaşamanız durumunda bundan kendiniz sorumlu olursunuz.
twrp gerekiyor mu?

Top Bottom