Yazı için teşekkürler. Bir şey soracağım, şimdi en iyi klavyesi bahsettiklerinden hangi model oluyor red dragon un? 2.el xpg summoner bulmazsam bunu alacağım yüksek ihtimalle
Uygun fiyatlı olsun diyorsanız K568 645 TL için güzel. Ek olarak Redragon'un türkiye distrübütörü FSPTurkey N11'de K580 Vata'yı 823 TL'Ye satyor. Önceden çok pahalı olduğu için tercih edilmiyordu ama bu fiyatta çok iyi.
Bu ikisi bu fiyattayken başkasına bakmanın mantıklı olmayacağı kanaatindeyim. Zira diğerleri fiyatını hak etmiyor. Indrah, Brahma var 1100 -1300TL'ye. Onun yerine XPG Summoner VB. klavyeler alınabilir.
Vara (K552'nin Numpad'lisi) yine 1000TL. 350 TL eksik verip K568 almak daha mantıklı bence. 350 TL'lik bir şey kazanmıyorsun yalnızca kasa kalitesi değişiyor çünkü. Ve eğer tam boyut olsun diyorsan yine Vata hem daha ucuz hem daha iyi.
K552 RGB'siz model 900 TL. K568 üzerine 250 TL verip Rainbow almak mantıklı gelmiyor. Yine K568 üzerine değişen tek şey kasa kalitesi.
K553 Usas RGB 900 TL. Bunun yerine Vata 823 TL'ye daha mantıklı. Daha üst düzey ürün. İllaki TKL olsun ama K568 olmasın diyorsan düşünülebilir ürün.
Uygun fiyatlı olsun diyorsanız K568 645 TL için güzel. Ek olarak Redragon'un türkiye distrübütörü FSPTurkey N11'de K580 Vata'yı 823 TL'Ye satyor. Önceden çok pahalı olduğu için tercih edilmiyordu ama bu fiyatta çok iyi.
Bu ikisi bu fiyattayken başkasına bakmanın mantıklı olmayacağı kanaatindeyim. Zira diğerleri fiyatını hak etmiyor. Indrah, Brahma var 1100 -1300TL'ye. Onun yerine XPG Summoner VB. klavyeler alınabilir.
Vara (K552'nin Numpad'lisi) yine 1000TL. 350 TL eksik verip K568 almak daha mantıklı bence. 350 TL'lik bir şey kazanmıyorsun yalnızca kasa kalitesi değişiyor çünkü. Ve eğer tam boyut olsun diyorsan yine Vata hem daha ucuz hem daha iyi.
K552 RGB'siz model 900 TL. K568 üzerine 250 TL verip Rainbow almak mantıklı gelmiyor. Yine K568 üzerine değişen tek şey kasa kalitesi.
K553 Usas RGB 900 TL. Bunun yerine Vata 823 TL'ye daha mantıklı. Daha üst düzey ürün. İllaki TKL olsun ama K568 olmasın diyorsan düşünülebilir ürün.
Masam büyük olduğu için Tkl olmasa da olur. Vata çok güzel klavyeymiş. Ses tuşu olması da cezbediyor. Summoner'ı isteme sebebim bilek desteği ve ses tuşuydu. Birde çok yakışıklı kalvye Vata ile aralarında ne gibi farklar var?
Masam büyük olduğu için Tkl olmasa da olur. Vata çok güzel klavyeymiş. Ses tuşu olması da cezbediyor. Summoner'ı isteme sebebim bilek desteği ve ses tuşuydu. Birde çok yakışıklı kalvye Vata ile aralarında ne gibi farklar var?
K552'nin beyaz rengi var ama hem pahalı hem rainbow. 500-1000 TL arası TKL var mı bilmiyorum ama %65 amazon yurt dışı klavyeleri (Magic refiner VB. gibi) bulabilirsiniz. Hangilerini satıyorlar bilmiyorum o yüzden tam model veremeyeceğim. Forumlarda konu açarsanız başkaları model önerebilir. Birçok alan arkadaş vardı yardımcı olacaklardır.
Bu modelde kasa kalitesi kötü evet. Vidaların açıkta olmasından en basit kasa olduğu anlaşılıyor zaten. Ancak özenli kullanırsanız bir şey olmayacaktır.
Evet hepsi mavi anahtar. Maalesef bu fiyatta çok seçenek bulunmuyor. Bazen K552'nin ya da XPG Summoner'ın kırmızı seçenekleri geliyor.
Diğer bir seçenek amazon.com.tr yurt dışı klavyeler. Onlarda kırmızı da bulabilirsiniz. Ama çoğunluğu %60-65 klavye haberiniz olsun.
Bir de Vata yanlış değilsem metal kasa (Tam emin değilim siz kontrol edersiniz). Metal kasa + mavi anahtar + outemu birleşince yay sesi ciddi manada belli oluyor. Bunun da önüne geçmenin yolu var bir önceki sayfada bahsetmiştim. Gayet makul bir seviyeye indirebiliyorsunuz. Eğer tamamen kurtulmak isterseniz switchlere lube mod yapmanız gerekir o da Türkiye'de ucuza pek mümkün değil.
Maalesef bütçenin getirdiği dezavantajlar olacaktır. Redragon'un klavyeleri alınabilir en düşük mekanik klavye. Dolayısıyla bu tarz şeyler normal.
Not: En düşük alınabilir derken fason üretilmiş çok daha kötü klavyeler de var onu demeye çalışıyorum.
XPG daha kaliteli. Her anlamda. Fiyatından belli aralarında 500TL fark var. Yani karşılaştırmak mantıksız.
Cherry anahtarlar düşük seviye outemulardan çok daha iyi bir kere. Ayrıca redragonların keycaps kaliteleri de iyi değil (Fiyatına göre kabul edilebilir düzeyde. Özellikle vata ve K568 için). Xpg'nin PCB'si de daha kaliteli. Ayrıca yazılımı daha iyi. Redragon'larda düşük seviye mikrokontrolcü var. Bu kontrolcüyü kullanan klavyeleri, klavye açılırken beyaz dönen ışık yakmasıyla ayırt edebilirsiniz. Bu klavyeler birbirinin aynısı, yalnizca görünüşü makyajlanmış yazılımlar kullanır. Redragon'un ki temel işlevleri yerine getirebilecek düzeyde ancak pek bir şey beklememek lazım. K553'ün yazılımı doğru düzgün çalışmıyor mesela (İhtiyacım olmadı benim ama makro falan kullanıyorsanız lazım olabilir). Bknz:
Redragon Usas K553 RGB model klavyeyi aldım. Redragonzone.com adresinde yazılımını indirmek için gittim ancak K553'e ait yazılımı indirdiğimde Setup dosyası yoktu yani kuramadım. Sadece "Skins" adlı bir dosya vardı. Redragon USA sitesinde ise K553 için yazılım yoktu. Bu yüzden Redragon Brasil ve...
www.technopat.net
Redragon'a (+) olarak yazabileceğim en önemli özelliği hot-swap olması. İstediğiniz anahtarı çıkarıp istediğiniz yere takabiliyorsunuz. Ya da outemu olmak kaydıyla istediğiniz renkle değiştirebiliyorsunuz. Bu da klavyenin ömrünü bir hayli uzatıyor tabii ki. Ayrıca özelleştirme imkanı da sunuyor anahtar rengini değiştirebildiğiniz için.
Fiyatlar çok değiştiğinden 1300-1500 civarındaki başka klavyeleri bilmiyorum. Eğer XPG almayı düşünüyorsanız iyi araştırmanızı öneririm. Amazon yurt dışı ürünlerde daha iyisini bulabilirsiniz diye düşünüyorum.
Hatta Vata almadan önce de bir bakmanızı öneririm. Artık amazon yurt dışı klavyeleri se sattığından uygun fiyatlı modeller çoğaldı.
Valla biraz gaza gelsem 1600 civarına hyperx orgiins 65 düşünüyorum kaliteli olsun diye bi yandan da bi klavye için gerek var mı diye düşündüm bu seferde orta halli bir klavye bakayım diyorum onlarda ya istediğim switch modeli yok ya da gamepower gibi modeller var tuş bozulması gibi sorunlu olanlar yani sistem şöyle olmuş onu alıcağıma şunu alayım diye diye hyperx e kadar çıktım
Redragon'ların bana göre en büyük eksisi yay sesi. Kırmızı olanlarını bilmiyorum ama mavide çok var. Ben bu sorunun çözümü PCB'nin altına yalıtım malzemesi koyup klavyenin de altına mousepad koymakta buldum.
Gençler ben almadığım ürünü buraya konu açmam, önce ürünü aldım , sonra linki paylaştım, f/p ürün, al geç bozulursa tuşları aliexpresten al değiştir, olmadı yenisini al
k568 red switch alıcam ya da n11 de vata blue switch var 100 TL kuponumla 723 liraya geliyor k568 e göre multimedya tuşları olması cazip geldi yanında 6 tane farklı renk switch geliyor en azından onları en çok kullandığım tuşlara koysam oyun sırasında çok ses çıkarmaz diye düşünüyorum ama mavi switch çok çınlama yapıyor derseniz k568 alıcam
Türkçe rehber yapan var mı bilmiyorum. Forumlarda custom klavye ile uğraşan az sayıda insan vardı. Onların mesajlarını bulabilirsiniz. Ya da konu açıp beni etiketlerseniz yardımcı olurum.
Eğer biraz ingilizceniz varsa foam mod diye youtube ve internetten aratabilirsiniz. Binlerce video var üzerine.
Zaten zor bir işlem de değil. Klavyenin kasasını açıp tuşların oturduğu PCB'nin altına sesi azaltacak bir madde ekliyorsunuz (Benim elimde 6mm araba ses yalıtım malzemesi vardı inceltip onu koydum ). Daha sonra klavyeyi kapatıyorsunuz.
Eğer plastik geçmeli bir klavyeniz varsa zorlayabilir. O da kasayı açmanın zorluğundan.
k568 red switch alıcam ya da n11 de vata blue switch var 100 TL kuponumla 723 liraya geliyor k568 e göre multimedya tuşları olması cazip geldi yanında 6 tane farklı renk switch geliyor en azından onları en çok kullandığım tuşlara koysam oyun sırasında çok ses çıkarmaz diye düşünüyorum ama mavi switch çok çınlama yapıyor derseniz k568 alıcam
Evet çınlama yapıyor. Redragon mavi alacaksanız aklınızda bulunsun.
Ha foam mod + mousepad ile kullanırım diyorsanız mavi de alınır bence.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Edit: Vata alıp oyun için kullandığınız tuşları farklı renkte outemu switchler ile değişebilirsiniz. Tabii bu sefer de tuşların hissiyatları farklı olacağından yazı yazarken sorun olabilir. Ayrıca diğer mavi olanlar hala yay sesi yapmaya devam edecektir günlük kullanımda.