Neler Yeni

İnceleme Redragon VARA uzun kullanım

LowRPM

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
736
İsim
Enes Ersoy
Bunda basmama yok, ölümü göstermeyip sıtma ediyor seni. Alınmaması gerek.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İkisi de aynı, Kumara sadece numpadsiz olanı.
Bir sonraki klavyem zaten tekrar G513 olacak gibi, çok özledim onu.

Ha bu arada zaten her modelde aynısı var demiyorum.
Bana göre bu bütçede olan o etiketli klavyelerden farkı yok bu klavyenin.

Farkı bırak eksisi bile var.

@LowRPM Zaten kahkaha atmandaki anlamı bir türlü çıkaramadım ben, ben yaşadığım sorunları anlatıyorum sen resmen markanın fanboyluğunu yapıyorsun...
Tuş basmama sorunu bu ürün için demedim. Marka fanboyluğu? Bu bütçedeki çoğu üründe bunlar yaşanabiliyor.

T.P.G.

80+ Titanium
Tuş basmama sorunu bu ürün için demedim. Marka fanboyluğu? Bu bütçedeki çoğu üründe bunlar yaşanabiliyor.
Dostum kullanmasam inanacağım, hangi üründe ledlerden "biip" diye ses geliyor? Ben çok fazla kullandım ve söyleyeyim 80TL'ye alacağın en çöp klavyede bile yok.
Keycapler çiziliyor ya şaka gibi xD. Neden biliyor musun tırnakların sürttüğü için.

Zaten yazmışım bence 600 700TL altına mekanik klavye alınmamalı diye, ben genel tecrübelerimden bunu çıkardım.

LowRPM

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
736
İsim
Enes Ersoy
Dostum kullanmasam inanacağım, hangi üründe ledlerden "biip" diye ses geliyor? Ben çok fazla kullandım ve söyleyeyim 80TL'ye alacağın en çöp klavyede bile yok.
Keycapler çiziliyor ya şaka gibi xD. Neden biliyor musun tırnakların sürttüğü için.

Zaten yazmışım bence 600 700TL altına mekanik klavye alınmamalı diye, ben genel tecrübelerimden bunu çıkardım.
Biip sesini bir şey diyemem fakat yay sesi o bütçedeki neredeyse tüm klavyelerde var. Ayrıca Redragon üretimi demen saçma. Hiç kimse böyle bir iddiada bulunmadı.

T.P.G.

80+ Titanium
Biip sesini bir şey diyemem fakat yay sesi o bütçedeki neredeyse tüm klavyelerde var. Ayrıca Redragon üretimi demen saçma. Hiç kimse böyle bir iddiada bulunmadı.
Dostum USAS klavyesinde aynı switchlerin üzerine "Redragon" yazmış satıyorlar, nasıl kimsenin iddiası yok? Cherry dengi demeleri de ayrı ironik.
Yay sesi olur eyvallah ama bu kadar olmaz. Elimi klavye üzerinde tuşa bile basmadan gezdiriyorum yay sesi geliyor, komik değil mi?

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,244
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
Selamlar, başlıkta da gördüğünüz üzere Redragon vara klavyesinde yaşadığım problemleri anlatacağım.

Öncelikle klavye "Cherry dengi Switch" diye satılıyor ama değil, düz Outemu Switch. Redragon üretimi falan da değil yani.

Switch'lerden bahsetmişken gelelim Switch kalitesine... deli gibi yay sesi var klavyede. Yazıyı yazarken bile tiksiniyorum o sesten.
Kulaklıkla dinleyin %80-100 arası seste.
Kayıt by Furkan Aslan (soundcloud.com)

Neyse bunu geçtim keycap kalitesi de kötü, hemen kir tutuyor ve W, A, S, D tuşları değişik şekilde terlemeden dolayı parlıyor ve kayıyor... Üstüne hemen çiziliyorlar.

Sadece keycap değil alt tabla da deli gibi kirleniyor, bakın önceden çok klavye kullandım bu saydığım "rezillikler" hiçbirinde yoktu.

Hadi bunlar yaşanabilir şeyler, aydınlatmayı sağlayan LED'lerden "biip" tarzında sesler geliyor kulağınızı yakınlaştırırsanız. Çınlama bir nevi, bu da mı normal? Bence değil.

Kısaca önermiyorum, bolca övdüğümüz Redragon kalitesini de görmüş oldum bu klavye sayesinde. En azından bu modelin gözümde jd, gp gibi markalardan farkı yoktur. Size önerim 600/700TL bandından aşağı mekanik klavye bakmayın.

G513, masterkeys Lite L, MK110, K68 gibi klavyeleri kullanmış biri olarak ya membran alın ya da MK110 alın bu bütçede diyorum.

İyi forumlar.
O yay sesi ne la sanki switch yok bi tek yay var :D
O zaman RedraPower (Gamepower ft. Redragon)'u da almıyoruz. Elde var sıfır 😐

Emeğine sağlık usda. Ne edeyim ben de gideyim ucuz Motospeed falan arim bari 😕😢

Ne farkı varmış? :)
Yokmuş. :/

T.P.G.

80+ Titanium
O yay sesi ne la sanki switch yok bi tek yay var :D
O zaman RedraPower (Gamepower ft. Redragon)'u da almıyoruz. Elde var sıfır 😐

Emeğine sağlık usda. Ne edeyim ben de gideyim ucuz Motospeed falan arim bari 😕😢

Yokmuş. :/
Yay sesi değil kükreme diyorum xD

LowRPM

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
736
İsim
Enes Ersoy
Dostum USAS klavyesinde aynı switchlerin üzerine "Redragon" yazmış satıyorlar, nasıl kimsenin iddiası yok? Cherry dengi demeleri de ayrı ironik.
Yay sesi olur eyvallah ama bu kadar olmaz. Elimi klavye üzerinde tuşa bile basmadan gezdiriyorum yay sesi geliyor, komik değil mi?
Redragon yazınca Redragon üretimi mi oluyor? Cherry dengi dediklerini bilmiyorum fakat diyorlarsa saçma. Bazı klavyelerde çok az yay sesi olurken bazı klavyelerde çok olur. Yay sesi 1-2 hafta kullanınca azalabilir veya gidebilir.

serdar baskan

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
22,009
Mediakraft Türkiye Caferağa Mah. İstanbul
İsim
serdar aksu
İlgilendiği Kategoriler
bilim/deney
Dark Avenger kullandım uzun süre yay sesi abarttığın kadar var mıydı bilmiyorum başka mekanik klavyeler kullanmadım fakat duyulabilecek bir düzeydeydi.
ABS Keycap olduğu için terleme ve parlama yapması gayet normal bu bütçede PBT keycap bulamazsın zaten yurt dışından almadığın sürece.
GP, Rampage gibi kalitesiz PCB'lere sahip olmadığı için de tuş basmama sorunları yok denicek kadar az hatta bir tane şikayet bile görmedim.
Işıklandırma konusunda sayılarda ışıklandırma gözükmüyor bu saçma bence sadece sayı kısayollarında ışıklandırma gözüküyor.
İlla mekanik klavye alıcak birisi için Redragon'u kesinlikle alınmaz yapmıyor bence bu sorunlar çünkü Türkiye'de bu fiyattaki klavyeler Redragondan çok daha kötü emin olun.
Cherry dengi dedikleri satış taktiği zaten inanılacak bir cümle değil.
Mekanik/Membran farketmeyen bir kişi tercih etmeyebilir, elbette çok iyi bir klavye değil fakat *Türkiye'de* fiyatına göre en iyi mekanik klavye üreten markaların birisi şikayetlere bakılırsa.

Kısaca yay sesi problemi var diye Redragon ürünlerini alınmaz yapmıyor bu sorun. Tuş basmama sorunu çekmekten iyidir, bu bütçedeki tüm klavyelerde ABS Keycap var parlama, kir ve terletme yapması gayet normal. (Vara'da böyle bir problemler olabilir, emin değilim)
Ha redragon çok iyi mükemmel demiyorum, yanlış anlamayın.
@LowRPM Eklemek isteyeceğin bir şey var mıdır?

T.P.G.

80+ Titanium
Dark Avenger kullandım uzun süre yay sesi abarttığın kadar var mıydı bilmiyorum başka mekanik klavyeler kullanmadım fakat duyulabilecek bir düzeydeydi.
ABS Keycap olduğu için terleme ve parlama yapması gayet normal bu bütçede PBT keycap bulamazsın zaten yurt dışından almadığın sürece.
GP, Rampage gibi kalitesiz PCB'lere sahip olmadığı için de tuş basmama sorunları yok denicek kadar az hatta bir tane şikayet bile görmedim.
Işıklandırma konusunda sayılarda ışıklandırma gözükmüyor bu saçma bence sadece sayı kısayollarında ışıklandırma gözüküyor.
İlla mekanik klavye alıcak birisi için Redragon'u kesinlikle alınmaz yapmıyor bence bu sorunlar çünkü Türkiye'de bu fiyattaki klavyeler Redragondan çok daha kötü emin olun.
Cherry dengi dedikleri satış taktiği zaten inanılacak bir cümle değil.
Mekanik/Membran farketmeyen bir kişi tercih etmeyebilir, elbette çok iyi bir klavye değil fakat *Türkiye'de* fiyatına göre en iyi mekanik klavye üreten markaların birisi şikayetlere bakılırsa.

Kısaca yay sesi problemi var diye Redragon ürünlerini alınmaz yapmıyor bu sorun. Tuş basmama sorunu çekmekten iyidir, bu bütçedeki tüm klavyelerde ABS Keycap var parlama, kir ve terletme yapması gayet normal. (Vara'da böyle bir problemler olabilir, emin değilim)
Ha redragon çok iyi mükemmel demiyorum, yanlış anlamayın.
@LowRPM Eklemek isteyeceğin bir şey var mıdır?
Markayı kötüleyen yok ki :D Siz neden öyle anladınız bilemiyorum, bana göre bu modelin farkı yoktur diyorum zaten.

Redragon yazınca Redragon üretimi mi oluyor? Cherry dengi dediklerini bilmiyorum fakat diyorlarsa saçma. Bazı klavyelerde çok az yay sesi olurken bazı klavyelerde çok olur. Yay sesi 1-2 hafta kullanınca azalabilir veya gidebilir.
Dostum olmuyor haklısın, ancak sonuçta o markanın adı altında oluyor.

@LowRPM bu arada klavyeyi 1 haftadır kullanmıyorum TAM 3 AYDIR kullanıyorum bu klavyeyi, eksisini artısını artık ezberledim. Yay sesi her geçen gün ya aynı kalıyor ya da artıyor.

LowRPM

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
736
İsim
Enes Ersoy
Markayı kötüleyen yok ki :D Siz neden öyle anladınız bilemiyorum, bana göre bu modelin farkı yoktur diyorum zaten.

@LowRPM bu arada klavyeyi 1 haftadır kullanmıyorum TAM 3 AYDIR kullanıyorum bu klavyeyi, eksisini artısını artık ezberledim. Yay sesi her geçen gün ya aynı kalıyor ya da artıyor.
Genellikle azalıyor. Sizin şansınıza denk gelmiş. Kulaklık üstü kulaklık kullanıyorsan dert etme bence.

serdar baskan

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
22,009
Mediakraft Türkiye Caferağa Mah. İstanbul
İsim
serdar aksu
İlgilendiği Kategoriler
bilim/deney

Redragonu da görmüş olduk yazmışsın ondan öyle yazdım.

Top Bottom