Resmi Bilgi: AMD 5000-6000 Serisi GPU'lar Öldü

Hayat bitti

Daha yeni 6800 almıştım sırf 16gb diye oldu mu bu ?

Neyse 6600 parasına 3050 alırız o.O2

amd dogrulamış

AMD, en son sürücü güncellemesiyle birlikte Radeon RX 5000 Serisi ve 6000 Serisi ekran kartlarını “bakım moduna” aldığını ve bu kartların artık yeni teknolojilerden ziyade temel destek alacağını doğruladı.

Şirket Tom’s Hardware’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“En yeni GPU’larımız için yeni ve geliştirilmiş teknolojileri optimize etmeye ve sunmaya odaklanmak amacıyla, AMD Software Adrenalin Edition 25.10.2 sürümü Radeon RX 5000 Serisi ve RX 6000 Serisi ekran kartlarını (RDNA 1 ve RDNA 2 mimarileri) bakım moduna almıştır.”

AMD, RDNA 1 ve RDNA 2 tabanlı ekran kartlarının kritik güvenlik güncellemeleri ve hata düzeltmeleri almaya devam edeceğini, ancak yeni özelliklerin (örneğin son Battlefield 6 güncellemesi gibi) yalnızca Radeon RX 7000 ve RX 9000 serilerine sunulacağını belirtti.

Bu işin doğrusu nedir kimi sadece yeni çıkan oyunlara ilk gün desteği olmayacak diyor kimisi tamamen kesildi diyor acayip bir bilgi kirliliği var.
Her ne olursa olsun daha 4 yıl önce çıkan bir ürünün desteğini kesmek müşteriye kazık atmaktır. Kabul edilemez. umarım bu yanlıştan dönerler aksi takdirde kimsenin gidipte destek bitiyor diye koşa koşa 9070 XT falan alacağını sanmıyorum..

Bu işin doğrusu nedir kimi sadece yeni çıkan oyunlara ilk gün desteği olmayacak diyor kimisi tamamen kesildi diyor acayip bir bilgi kirliliği var.
Her ne olursa olsun daha 4 yıl önce çıkan bir ürünün desteğini kesmek müşteriye kazık atmaktır. Kabul edilemez. umarım bu yanlıştan dönerler aksi takdirde kimsenin gidipte destek bitiyor diye koşa koşa 9070 XT falan alacağını sanmıyorum..
oyun destegi almayacak kritik güvenlik güncellemesi alıcak kartı bakım moduna alıyor driver zaten driver ı kurmasan dogal olarak driver desteginiz kesilmiş oluyor yani 2025 31 ekim itibari ile 5000-6000 serisi amd ekran kartları mezarlık olmuştur

Hata düzeltmeleri ve güvenlik düzeltmeleri alacaklar. Oyunlar çıktığı zaman gelen oyuna özel optimizasyon güncellemesini almayacaklar açıklamaya göre.

Zamanında ekran kartım güncel driver desteklemiyor diye kartın CS de siyah ekran verip hiç görüntü vermediğini falan bilirim. Bu her yeni oyun oynanmaz demek değil çoğu oyun optimize driver olmadan da çalışıyor mesela benim kart UE4 ile yapılan oyunları yeni çıkmış olsa da sorunsuz oynatıyordu ama aralarından birkaçı çalışmazsa ya da bir oyun çalışsa bile performans berbatsa driver desteği almayan kartta yapacak bir şey olmuyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,156,097
Üyeler
183,779
Son üye
Kyylmz03
Geri