Neler Yeni

Yardım Riot Games, Superonline ve paket kaybı üçgeni

ofcmate

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Zafer Yıldırım
Merhaba, yaklaşık 1 ay önce başlayan bir sorunum var. League of Legends'da oyuna girerken yükleme ekranında devamlı olarak "yeniden bağlan" ekranına dönüyorum. Ancak bunun ihtimali tamamen rastgele. Üst üste birkaç maç sorunsuz bir şekilde oyuna girebildiğim gibi üst üste 3 4 oyun boyunca da girerken bu sorunu yaşayabiliyorum. Çözmek için birkaç kez yeniden bağlanmam gerekiyor. Sonrasında sorunsuz bir oyun deneyimi yaşıyorum ancak tek sıkıntı oyuna girmek. Riot'a bilet gönderdim ve benden 185.40.65.1 ve 162.249.79.1 IP'lerine Ping Plotter testi yapmamı istediler. %80 civarında paket kaybı çıkıyor ancak günün farklı saatlerinde kafasına göre %0 çıktığı da oluyor :D Ancak internetimde kesinlikle bir problem yok. İndirme hızımda, pingimde en ufak bir düşüş yok. Sadece ve sadece LoL'e bağlanırken problemim var. Riot destek ekibi internetimle alakalı sorun olduğunu ve servis sağlayıcımla iletişime geçmemi istedi. Onlarla iletişime geçtim, daha adresime gelmeden sorunu modemden kaynaklı olarak tespit edip ellerinde modemle modemi değiştirmeye geldiler. Modem değişikliğinden sonra 2 hafta boyunca hiç sorun yaşamadım. Ancak bu haftanın başında sorun tekrar kendini gösterdi. Aynı haliyle tekrar başladı ve ben tekrar Superonline ile görüştüm. Epey telefon açtım ve 3 4 farklı talep oluşturdum. En sonunda onları tekrar adresime davet etmeyi başardım. Gelen teknisyen yanında bir bilgisayarla gelip tüm testleri yaptı ve olması gerektiği gibi her şey yolunda çıktı. Kendisi Valorant oynadığını ve iş hayatında bu tür şikayetlerin arttığını söyledi. Ping Plotter'i gösterdiğimde o da Riot sunucularını suçladı. Bugün Riot'a tekrar yazdım ve bana böyle bir sorun olsa saklamayacaklarını ve Ping Plotter'da çıkan sonucun %100 servis sağlayıcı kaynaklı olduğunu söyledi.

Riot'a hak veriyorum çünkü Ping Plotter testi bence de Superonline taraflı sorun olduğunu gösteriyor.

Öte yandan Superonline'ye daha çok hak veriyorum çünkü internetim sadece Riot Games yönünde sorun yaşıyor. Onun dışında ne hızımda, ne pingimde hiçbir sorun yok.

Sonuç olarak ikisi de suçu birbirine atıyor ancak ikisi de bana çözüm üretemiyor. Ben arada kaldım, Riot ile aktif olarak görüşüyorum onlardan alacağım dönüş ışığında tekrar Superonline ile görüşmeyi düşünüyorum ama bu iki taraf arasında sıkıştım kaldım. Ne yapmalıyım?

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Evet, Superonline da buna dayanarak sorun yok, karşı taraf kaynaklı diyor. Riot ise sorun internetiniz kaynaklı diyor. Açıkçası son yaptıkları açıklama beni tatmin etti diyebilirim ancak bu sorunumu çözmüyor :D
Vay be, Bay Cimbıls'ı uzun zamandır sahalarda görmüyordum. Duygulandım :'))
Haklı konuşmuş, doğru konuşmuş. O zaman şöyle yapalım, başka cihazlarda da aynı sorun varsa Statik IP alıp deneyin. Eğer Statik IP'de sorun çözülürse yapabileceğiniz bir gram şey yok. Hadi Telekom ilgilenir, TurkNet bir nebze ilgilenir ama Superonline sadece birkaç kullanıcı sorun yaşıyor diye asla ilgilenmez. Sorumluluk bilincinde değiller çünkü.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,532
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Superonline ve Riot varsa işin içinde sorunlar zor çözülür, ikisi de başka şeylere suç atmakta master yapmış firmalar.

ofcmate

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Zafer Yıldırım
Vay be, Bay Cimbıls'ı uzun zamandır sahalarda görmüyordum. Duygulandım :'))
Haklı konuşmuş, doğru konuşmuş. O zaman şöyle yapalım, başka cihazlarda da aynı sorun varsa Statik IP alıp deneyin. Eğer Statik IP'de sorun çözülürse yapabileceğiniz bir gram şey yok. Hadi Telekom ilgilenir, TurkNet bir nebze ilgilenir ama Superonline sadece birkaç kullanıcı sorun yaşıyor diye asla ilgilenmez. Sorumluluk bilincinde değiller çünkü.
Bay Cimbıls'ı ben de çok sevdim, 1 aydır ticket atıyorum ve beni anladığını düşündüğüm tek kişi oldu. "Artık biletime Bay Cimbıls cevap versin." dedim, dinlemediler. Diğer dediğinize gelirsek gene servis personeli bana "Statik IP alırsanız sorun çözülür diyebilirler, boşuna almayın sorununuzu çözmeyecek" demişti. Çok araştırma yaptım, bu sorunu farklı bir şekilde yaşayan kişi de statik IP alıp sorununu çözmediğini söylemişti. O sorununu premium VPN'lere yönelerek biraz hafifletebilmişti.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Superonline ve Riot varsa işin içinde sorunlar zor çözülür, ikisi de başka şeylere suç atmakta master yapmış firmalar.
Yaklaşık 10 yıldır Superonline müşterisiyiz. Ondan önce TTNet müşterisiydik. Gerçekten sayısız sorun yaşamıştık ve Superonline'ye geçtiğimizden beri neredeyse yıllardır hiç sorun yaşamadık. Superonline ile ilgili başka rahatsızlığım olsa düşünmeden ISS değişikliğine yönelirdim ama bu hariç hiçbir sorunum yok. Aynı şekilde bu sorun için bile telefon ettiğim günün ertesinde modem değişikliği için adresime geldiler yani müşteri hizmetlerinden de KISMEN memnunum(bu sorun istisna). Sırf LoL için servis sağlayıcı değiştirip yeni bir maceraya atılmak istediğimden emin değilim maalesef.

Son düzenleme:

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Bay Cimbıls'ı ben de çok sevdim, 1 aydır ticket atıyorum ve beni anladığını düşündüğüm tek kişi oldu. "Artık biletime Bay Cimbıls cevap versin." dedim, dinlemediler. Diğer dediğinize gelirsek gene servis personeli bana "Statik IP alırsanız sorun çözülür diyebilirler, boşuna almayın sorununuzu çözmeyecek" demişti. Çok araştırma yaptım, bu sorunu farklı bir şekilde yaşayan kişi de statik IP alıp sorununu çözmediğini söylemişti. O sorununu premium VPN'lere yönelerek biraz hafifletebilmişti.

Yaklaşık 10 yıldır Superonline müşterisiyiz. Ondan önce TTNet müşterisiydik. Gerçekten sayısız sorun yaşamıştık ve Superonline'ye geçtiğimizden beri neredeyse yıllardır hiç sorun yaşamadık. Superonline ile ilgili başka rahatsızlığım olsa düşünmeden ISS değişikliğine yönelirdim ama bu hariç hiçbir sorunum yok. Aynı şekilde bu sorun için bile telefon ettiğim günün ertesinde modem değişikliği için adresime geldiler yani müşteri hizmetlerinden de KISMEN memnunum(bu sorun istisna). Sırf LoL için servis sağlayıcı değiştirip yeni bir maceraya atılmak istediğimden emin değilim maalesef.
Yani emin olun aklımda başka bir çözüm yok. Çok saçma ve nedensiz bir şey gibi duruyor ve tahminimce benim seviyemi fazlasıyla aşan bir şey.

ofcmate

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Zafer Yıldırım
Yani emin olun aklımda başka bir çözüm yok. Çok saçma ve nedensiz bir şey gibi duruyor ve tahminimce benim seviyemi fazlasıyla aşan bir şey.
Tabii ki, çünkü sorun ben kaynaklı değil. 2 taraftan birisi, muhtemelen ikisi de azar azar, bu sorunda pay sahibi. Peki sizce Superonline'ye ne dersem Bay Cimbıls'ın dediği gibi Ping Plotter testlerinin kendileriyle ilgili olduğunu anlayıp tekrar bakarlar? Öyle bir durum ki internet talebi oluşturduğumda Superonline sadece Tracert ve Ping komutlarına göre iş yapıyor, hatta o kadar komik ki bu IPlerin ping komutuna kapalı olmasını "bizim yapacağımız bir şey yok" olarak değerlendiriyorlar. Israrla oyun sunucusunun "ping" sonucunu istiyorlar ve Ping Plotter'i reddediyorlar.

ofcmate

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Zafer Yıldırım
@alpolojix tekrar merhabalar. Test amaçlı surfshark premium vpn kullanarak bağlanmayı denediğimde oyunu hiç paket kaybetmeden oynayabiliyorum. Anladığım kadarıyla bağlantı sorunları konusunda bilgili birisiniz, VPN ile kurabildiğim bu bağlantıyı nasıl yorumlarsınız? Sorunum bazen nüksediyor, bazen etmiyor demiştim. Bu testlerimin birkaçı sorunun nüksetmediği zamana mı geldi bilmemekle birlikte yaptığım 4 testin 3ünde VPN ile oyuna girip girer girmez VPN'i kapattığımda hiçbir kopma yaşamadım. Son testim sanırım sorunun olduğu vakte denk geldi. VPN ile girdim, VPN'i kapattığım an hareketsiz bir şekilde paket kaybetmeye başladım. Açınca tekrar düzeliyor, kapatınca kopuyordu.

Bu bizim sorunlu tarafı bulmamızda yardımcı olur mu?

Son düzenleme:

epnax

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Göktuğ
@ofcmate aynı sorunu bende yaşıyorum bir çözüm buldunuz mu? Valorant ve League Of Legends oyunları paket kaybından kesinlikle oynanamaz durumda.

ofcmate

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Zafer Yıldırım
@ofcmate aynı sorunu bende yaşıyorum bir çözüm buldunuz mu? Valorant ve League Of Legends oyunları paket kaybından kesinlikle oynanamaz durumda.
Merhaba, üzgünüm sorunumuzun bi çözümü yok. Sorun 1 hafta kesintisiz devam ederken kafası esince 1 hafta da hiç olmuyor. Sorun çok büyük ihtimalle Superonline sunucularından kaynaklı ama kendileri kabul etmiyor. Kendi kendine çözülmesini beklemek ve servis sağlayıcı değiştirmekten başka tek çözüm premium bir VPN kullanmak. Biraz araştırdım Surfshark'ın oyun oynamak için stabil bir VPN olduğunu öğrendim. 1 dolara hesapları satılıyor, alıp deneyip sonucu görebilirsiniz. VPN konumunu Türkiye yaparsanız ping olarak da rahatlarsınız.

epnax

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Göktuğ
Merhaba, üzgünüm sorunumuzun bi çözümü yok. Sorun 1 hafta kesintisiz devam ederken kafası esince 1 hafta da hiç olmuyor. Sorun çok büyük ihtimalle Superonline sunucularından kaynaklı ama kendileri kabul etmiyor. Kendi kendine çözülmesini beklemek ve servis sağlayıcı değiştirmekten başka tek çözüm premium bir VPN kullanmak. Biraz araştırdım Surfshark'ın oyun oynamak için stabil bir VPN olduğunu öğrendim. 1 dolara hesapları satılıyor, alıp deneyip sonucu görebilirsiniz. VPN konumunu Türkiye yaparsanız ping olarak da rahatlarsınız.
sorunu vpn tam anlamıyla çözüyor mu? senin sorununu vpn çözdü mü? Aralığa kadar taahütüm bulunuyormuş iyice sorunlu müşteri modunda her gün arıyorum superonlineyi. Bir çözüm bulabilirsen yazabilirsen çok sevinirim.

ofcmate

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Zafer Yıldırım
sorunu vpn tam anlamıyla çözüyor mu? senin sorununu vpn çözdü mü? Aralığa kadar taahütüm bulunuyormuş iyice sorunlu müşteri modunda her gün arıyorum superonlineyi. Bir çözüm bulabilirsen yazabilirsen çok sevinirim.
VPN kesin çözüm, sorunsuz bağlanıyorsunuz ama ping yan etkisi olabiliyor. Ama dediğim gibi sıradan VPN'lerin ücretsiz sürümü yerine ücretli premium versiyonlarını tercih etmenizi şiddetle öneririm. Belli başlı yerlerde 1 dolara 1 yıllık hesaplar satılıyor.

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
VPN kesin çözüm, sorunsuz bağlanıyorsunuz ama ping yan etkisi olabiliyor
Sunucu kiralayıp OpenVPN ile 2 kişilik VPN haline getirip kullanıyorum ve ping sorunu da ortadan kalkıyor. Aylık 30tl bütçe ayırabilirseniz tavsiye ederim.

VPN kesin çözüm, sorunsuz bağlanıyorsunuz ama ping yan etkisi olabiliyor. Ama dediğim gibi sıradan VPN'lerin ücretsiz sürümü yerine ücretli premium versiyonlarını tercih etmenizi şiddetle öneririm. Belli başlı yerlerde 1 dolara 1 yıllık hesaplar satılıyor.
Nerede yaşıyorsunuz ve pinginiz bu VPN hizmetlerinin premium sunucularına bağlandığınızda ne kadar oluyor?

Son düzenleme:

ofcmate

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Zafer Yıldırım
Sunucu kiralayıp OpenVPN ile 2 kişilik VPN haline getirip kullanıyorum ve ping sorunu da ortadan kalkıyor. Aylık 30tl bütçe ayırabilirseniz tavsiye ederim.

Nerede yaşıyorsunuz ve pinginiz bu VPN hizmetlerinin premium sunucularına bağlandığınızda ne kadar oluyor?
Biraz ayrıntıya girebilir misiniz?

Edit:
Ankara'da yaşıyorum. Ping sabit 20 ile başlıyor ancak oyunun belli bir dakikasından sonra sabit 52 pinge yükseldiği oluyor. Tabii her zaman değil

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Biraz ayrıntıya girebilir misiniz?
Özellikle sunucularının İstanbul'da olduğu ve sınırsız veri akışına izin veren bir VPS kiralama şirketi buldum ve 30Tl'ye 2GB ram, 2 çekirdekli işlemcili bir sunucu kiralayıp OpenVPN'in ücretsiz versiyonu ile VPN haline getirdim. OpenVPN'in ücretsiz versiyonu yalnızca kullanıcı sayısını 2 ile kısıtlıyor, onun haricinde bir kısıtlama yok. Riot Games'in sunucuları da İstanbul'da olduğu için normalde 13-14 olan pingim VPN ile girdiğimde 16-17 oluyor. Paket kaybı ise 0'a iniyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,003,477
Üyeler
159,012
Son üye
holyjohan
Top Bottom