Yardım Ripjaws 8gb 3000mhz overclock

Aslında öyle ama düşük model Samsung B-die'larda bu geçerli değil. @terebayt'ın Vengeance LPX RAM'lerinde Samsung B-die çipler var, ama 3000 MHz'den 3200 MHz'e bile çıkmıyor :D.
Cidden neden bu RAMler OC olmuyor anlam veremedim gitti ya.

Benim işlemcim 2400mhz destekliyor bu yüzden RAMe oc yapmam mantıksız olur herhalde değil mi?

Benim işlemcim 2400mhz destekliyor bu yüzden RAMe oc yapmam mantıksız olur herhalde değil mi?
İşlemcinin bellek kontrolcüsünün desteklediği frekansı boş ver. Anakartın, işlemcin ve RAM'inin marka modellerini teker teker yaz bana.

4400 MHz'e kadar çıkabiliyorsun o anakartla, sıkıntı yok.
Peki benim işlemciye yardımcı olabilir misiniz oc konusunda 4.2 sabitlesek süper olur sanıırım 2020 modeli ama emin değilim (stok soğutucu)

Peki benim işlemciye yardımcı olabilir misiniz oc konusunda 4.2 sabitlesek süper olur sanıırım 2020 modeli ama emin değilim (stok soğutucu)
Stok soğutucu ile 4.2 GHz'de kullanman çok zor, ısınır la işlemci. Düzgün bir soğutucu almadan düşünme.

Stok soğutucu ile 4.2 GHz'de kullanman çok zor, ısınır la işlemci. Düzgün bir soğutucu almadan düşünme.
Başka forumda 4.1 ghz oyunlarda 70 dereceyi geçmedi yazmış da arkadaşın birisi

Başka forumda 4.1 ghz oyunlarda 70 dereceyi geçmedi yazmış da arkadaşın birisi
Stok soğutucu ile mi? 2020 model ise belki bir umut yapılabilir, tam emin değilim. Eğer gerçekse ona denk gelen silikon da iyiymiş demek ki.

Geri