Neler Yeni

RM 750 - Hydro G 700W

HABAR

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,435
İsim
Ahmet Burak ARSLAN
Discord
HABAR#0001
Reddit
Either-Professor
Aldım bile. Corsair RM750 aldım 1000 liraya. Ama hata ettim galiba. Iade mi etsem diye düşünüyorum Thermaltake GF1 almak için itopya indirimden.
Bu ürün değil mi?

İki PSU'yu kıyaslayalım.
GF1:
Hem Primör Side'da hem de Sekonder Side'da Japon kapasitörleri kullanılmış.
RM750:
Ön sayfalarda aatılan inceleme Yellow Label olan modele aitti.
Bunu referans almak gerek.
Primör Side'da Hold-Up kapasitörü Çinli Su'scon capleri kullanılmış, Sekonder Side'da ise filtreleme bölümü için Elite ve Su'scon'u görüyoruz.
Fan olarak GF1 daha iyi. Hydroaulic bearing fan kullanılmış, RM'de Rifle Bearing.

Sentetik testleri yorumlamakta henüz çok iyi değilim ama onlara da bakacağım bi' ara.
Ama sonuç olarak şunu söyleyebilirim ki, ikisini de 1000 liraya almış olacaksınız, geçmeye değer duruyor sadece iç yapıya bakacak olursak.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Bu ürün değil mi?

İki PSU'yu kıyaslayalım.
GF1:
Hem Primör Side'da hem de Sekonder Side'da Japon kapasitörleri kullanılmış.
RM750:
Ön sayfalarda aatılan inceleme Yellow Label olan modele aitti.
Bunu referans almak gerek.
Primör Side'da Hold-Up kapasitörü Çinli Su'scon capleri kullanılmış, Sekonder Side'da ise filtreleme bölümü için Elite ve Su'scon'u görüyoruz.
Fan olarak GF1 daha iyi. Hydroaulic bearing fan kullanılmış, RM'de Rifle Bearing.

Sentetik testleri yorumlamakta henüz çok iyi değilim ama onlara da bakacağım bi' ara.
Ama sonuç olarak şunu söyleyebilirim ki, ikisini de 1000 liraya almış olacaksınız, geçmeye değer duruyor sadece iç yapıya bakacak olursak.
Detaylı yorum için teşekkürler. Ne kadar değiştirmek istesem de çok zor olacak. Şu an kullandığım RM750 yi söküp eski PSUm olan Thermaltake TR2 yi takacağım. Sonra İtopyanın GF1 i kargoya vermesini 2 hafta bekleyeceğim. Sonra TR2 S yi tekrar söküp GF1 i takacağım süreç 2 hafta falan sürecek toplam bir de üstüne yoracak beni. Bir PSU için değer mi bilemedim parasında değilim zaten de bana direk olarak bir katkısı olmayacak Thermaltake olanı almamın uzun vadede belki bir avantajı olur o kısmını bilmiyorum

HABAR

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,435
İsim
Ahmet Burak ARSLAN
Discord
HABAR#0001
Reddit
Either-Professor
Detaylı yorum için teşekkürler. Ne kadar değiştirmek istesem de çok zor olacak. Şu an kullandığım RM750 yi söküp eski PSUm olan Thermaltake TR2 yi takacağım. Sonra İtopyanın GF1 i kargoya vermesini 2 hafta bekleyeceğim. Sonra TR2 S yi tekrar söküp GF1 i takacağım süreç 2 hafta falan sürecek toplam bir de üstüne yoracak beni. Bir PSU için değer mi bilemedim parasında değilim zaten de bana direk olarak bir katkısı olmayacak Thermaltake olanı almamın uzun vadede belki bir avantajı olur o kısmını bilmiyorum
RM750'yi iade mi edeceksiniz peki? PSU modüler zaten, TR2S uğraştırır biraz da, değer gibi ya. Sizin aklınızdan geçen nedir?

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
RM750'yi iade mi edeceksiniz peki? PSU modüler zaten, TR2S uğraştırır biraz da, değer gibi ya. Sizin aklınızdan geçen nedir?
GF1 e geçersem RM750yi iade edeceğim evet. RM750 yi N11 den 11.11 indirim günlerinde 1025 liraya almıştım daha 14 gün geçmedi yani iade edebiliyorum.

HABAR

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,435
İsim
Ahmet Burak ARSLAN
Discord
HABAR#0001
Reddit
Either-Professor
GF1 e geçersem RM750yi iade edeceğim evet. RM750 yi N11 den 11.11 indirim günlerinde 1025 liraya almıştım daha 14 gün geçmedi yani iade edebiliyorum.
Ben uğraşırdım sanırım, tercih meselesi. Alacak olursanız kafam esdi konusu beklerim 🤣

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Ben uğraşırdım sanırım, tercih meselesi. Alacak olursanız kafam esdi konusu beklerim 🤣
Peki kapasitörlerin kötü olması Ripple mı arttırır?
Eğer öyleyse Rippleın artması overclock performansını azaltırmış doğru mu?

HABAR

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,435
İsim
Ahmet Burak ARSLAN
Discord
HABAR#0001
Reddit
Either-Professor
Peki kapasitörlerin kötü olması Ripple mı arttırır?
Eğer öyleyse Rippleın artması overclock performansını azaltırmış doğru mu?
Öyle olması lazım. @baltazar a soralım. Ripple voltaj dalgalanması oluyor, 12V hattından verdiğiniz voltajın düşmesine sebep oluyor ve bildiğim kadarıyla bunun 11.4V'a kadar yolu var. İşlemci için OC performansına etki edecektir ancak ekran kartı için durum böyle mi tam bilmiyorum.

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Öyle olması lazım. @baltazar a soralım. Ripple voltaj dalgalanması oluyor, 12V hattından verdiğiniz voltajın düşmesine sebep oluyor ve bildiğim kadarıyla bunun 11.4V'a kadar yolu var. İşlemci için OC performansına etki edecektir ancak ekran kartı için durum böyle mi tam bilmiyorum.
Evet hocam, bu hatta CPB kapalı manuel OC’ye rağmen bazen Stres Testinde V’ın düştüğünü görüyoruz, bunun sebebi de sayılabilir haksız mıyım? @HABAR @baltazar

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Peki kapasitörlerin kötü olmasının benim saydıklarımdan başka bir eksisi var mı?

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Peki kapasitörlerin kötü olmasının benim saydıklarımdan başka bir eksisi var mı?
Zarar görebilirler. Yanabilirler, normalde elektriğin belirli değerlerde kalmasını sağlama görevleri de vardır; bunu doğru yapamayabilirler. Ama nadir olacaktır bu tarz sorunlar.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Evet hocam, bu hatta CPB kapalı manuel OC’ye rağmen bazen Stres Testinde V’ın düştüğünü görüyoruz, bunun sebebi de sayılabilir haksız mıyım? @HABAR @baltazar
vDroop dan mı bahsediyorsun?
vDroop PSU ile alakalı değil diye biliyorum. Eğer öyleyse bende hiç olmuyor en azından şu an. Işlemci tarafında çok bir sorunum yok.

Ama ekran kartımı fazla overclock yapamıyorum mesela belki PSU alakalı olabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

LTT forumda jonnyguru ya özelden yazdım onun ne dediği de benim için önemli. Cevap verirse tabi

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
vDroop dan mı bahsediyorsun?
vDroop PSU ile alakalı değil diye biliyorum. Eğer öyleyse bende hiç olmuyor en azından şu an. Işlemci tarafında çok bir sorunum yok.

Ama ekran kartımı fazla overclock yapamıyorum mesela belki PSU alakalı olabilir.
VDrop sadece PSU’dan değil ana kartla da alakası var diye hatılıyorum sanki görmüştüm öyle bir şey.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
VDrop sadece PSU’dan değil ana kartla da alakası var diye hatılıyorum sanki görmüştüm öyle bir şey.
Anakart ile alakalı zaten. PSU ile pek alakalı değil. Belki az da olsa etkisi olabilir tabi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,940
Üyeler
164,067
Son üye
FakeDead
Top Bottom