Neler Yeni

RTX 3000 Serisi vs RX 6000 Serisi

DrWaterbender

80+ Bronze
Hocam ben NVIDIA tarafının bir şekilde gene bu savaştan galip gelebileceğini düşünüyorum nasıl olacağı konusunda bir fikrim olmasa da..
Belki fiyat aralığını uçurmayıp yakın fiyatta çok daha iyi performans veren Super kartlar bu galibiyeti getirebilir NVIDIA tarafına bilemiyorum..
Ben kendim AMD kullanıyorum sistemlerimde daha ucuza aldığım için zamanında bir fanboyluğum yok lakin onlar super serisini getirince burdan baska atak gelecek rekabet kızıştıkça kullanıcaya yarayacak umarım dediğin gibi fiyatı düşürürler onlar düşürürse AMD de düşürür yani AMD piyasada sadece ekran kartı ile bulunan bir firma değil o yüzden fiyatları her zaman daha uygun tutabiliyorlar ekran kartı tarafında da 6900XT muthiş bir performans olmuş OC ile 3090 yakalamışlar ve arada 500 dolar fark!

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,551
İsim
Enes Bahadır
RTX 3070 (499$) rakibi RX 6800 (580$) denebilir.
Alıntıyı görüntüle
RTX 3080 (699$) rakibi RX 6800 XT (650$) denebilir.
Alıntıyı görüntüle
RTX 3090 (1499$) rakibi RX 6900 XT (999$) denebilir.
Alıntıyı görüntüle
Ek olarak RTX serisine göre daha az güç tüketiyor, AMD fena işler yapmış.
Bunlar da çıkış tarihleri:
Ryzen 5000 serisi - (05.11.2020)
RX 6800 serisi - (18.11.2020)
RX 6900 XT - (08.12.2020)
Arkadaşlar oc li oc siz tartışması yapmış

Bakın küçücük orda RAGE mode var. Kartınnsınırlarını sonuna kadar zorlamışlar yani performanslar bu şekilde. Ve de bunlar sadece oyun performansı. Abdullahın videosunu izlerseniz

Bunun cuda çekirdekleri var

Rtx var. Amd de ışın izleme varmış fakat adı ne bilmiyorum.

Rtx eyvallah dlss gibi teknolojimiz var mı amd de ? Yada eskisi gibi driver sorunları devam edecek mi ?

Dediğim gibi rage mode. Köküne kadar oc var Amd de. Grafikler bu şekilde saf gücü görelim YouTube ır videolarını bekleyeceğim bende.

kolonya

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Ondan da iyi, grafiğe bakabilirsin.
Hem de 500$ daha ucuz. 🙃
ben valla 3060s gücünde birde 3060s den ucuz bir şey bekliyorum. amd 3060sla aynı güçte ve aynı fiyatta bir şey çıkarırsa 3060s alırım

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek
Arkadaşlar oc li oc siz tartışması yapmış

Bakın küçücük orda RAGE mode var. Kartınnsınırlarını sonuna kadar zorlamışlar yani performanslar bu şekilde. Ve de bunlar sadece oyun performansı. Abdullahın videosunu izlerseniz

Bunun cuda çekirdekleri var

Rtx var. Amd de ışın izleme varmış fakat adı ne bilmiyorum.

Rtx eyvallah dlss gibi teknolojimiz var mı amd de ? Yada eskisi gibi driver sorunları devam edecek mi ?

Dediğim gibi rage mode. Köküne kadar oc var Amd de. Grafikler bu şekilde saf gücü görelim YouTube ır videolarını bekleyeceğim bende.
Rage modunda %1-3 performans artışı verdiğini söylediler. Laptoplardaki turbo tuşu gibi FAN sesi açıyor.

Dontaçhi

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,530
İsim
Dontaçhi kâfi.
Ben kendim AMD kullanıyorum sistemlerimde daha ucuza aldığım için zamanında bir fanboyluğum yok lakin onlar super serisini getirince burdan baska atak gelecek rekabet kızıştıkça kullanıcaya yarayacak umarım dediğin gibi fiyatı düşürürler onlar düşürürse AMD de düşürür yani AMD piyasada sadece ekran kartı ile bulunan bir firma değil o yüzden fiyatları her zaman daha uygun tutabiliyorlar ekran kartı tarafında da 6900XT muthiş bir performans olmuş OC ile 3090 yakalamışlar ve arada 500 dolar fark!
kesinlikle şuan NVIDIA tarafından güzel bir atak gelmez ise AMD tahtı alabilir. Her an her şey olabilir fakat @ensbhdr55'in dediği gibi köküne kadar OC ile bu değerleri alabiliyor galiba 6000 Serisi. köküne kadar OC olmuş bir 6000 Serisi ile saf güçteki 3000 serisinin arasında çok fark yok fakat bütçe farkı var :D . İkisi de saf güçteyken RTX serisi daha iyi olacak gibi test videoları gelince daha da netlik kazanacaktır bu savaşın galibi. Umarım bu savaş fiyatları düşürür de bu savaş bizim işimize yarar

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,551
İsim
Enes Bahadır
Rage modunda %1-3 performans artışı verdiğini söylediler. Laptoplardaki turbo tuşu gibi FAN sesi açıyor.
Valla güvenmiyorum , reel testleri görelim, birdr dediğim gibi bunlar sadece oyun testleri
Cuda çekirdekleri ile beraber renderi var bu işin. Herkes oyun için almıyor kartları

haktanugur3

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,538
İsim
Ahmet Haktan Uğur
Instagram
haktanugur3
Steam
haktanugur3
Twitter
haktanugur3
Discord
haktanugur3
Reddit
haktanugur3
Belki amd indirim yapar ama sonuç şu 3000 serisi daha iyi ve daha ucuz ama bir bakarsın amd driver güncellemesiyle fps artır.

DrWaterbender

80+ Bronze
kesinlikle şuan NVIDIA tarafından güzel bir atak gelmez ise AMD tahtı alabilir. Her an her şey olabilir fakat @ensbhdr55'in dediği gibi köküne kadar OC ile bu değerleri alabiliyor galiba 6000 Serisi. köküne kadar OC olmuş bir 6000 Serisi ile saf güçteki 3000 serisinin arasında çok fark yok fakat bütçe farkı var :D . İkisi de saf güçteyken RTX serisi daha iyi olacak gibi test videoları gelince daha da netlik kazanacaktır bu savaşın galibi. Umarım bu savaş fiyatları düşürür de bu savaş bizim işimize yarar
Köküne kadar değil ya % kac soylediler hatırlamıyorumda %5 ten az dı sanırım youtube testlerini görmek lazım oyun testlerini görmeden kesin bişe söylemek doğru olmaz şuana kadar bi hayal kırıkılığına uğratmadı diyebiliriz AMD için sadece birde TDP değerleri daha düşük NVIDIA dan ben ona şaşırdım :D

Dark Lightning

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,561
İsim
-
İlgilendiği Kategoriler
-

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek
Köküne kadar değil ya % kac soylediler hatırlamıyorumda %5 ten az dı sanırım youtube testlerini görmek lazım oyun testlerini görmeden kesin bişe söylemek doğru olmaz şuana kadar bi hayal kırıkılığına uğratmadı diyebiliriz AMD için sadece birde TDP değerleri daha düşük NVIDIA dan ben ona şaşırdım :D
7nm kullanmayı öğrenmişler demek işlemcide de performans per watt da geliştiler bayağı.

Top Bottom