rtx 3060 vs rx 6700 ?

Önceliğin iş ise Rtx 3060 almalısın, nvidia render tarzı işlemler de amd'nin çok önünde kalıyor.
yani pazartesiye kadar almam lazım gibi bişey şuan bu biraz daha ucuz gibi 2 3 bin daha verip 3060 mı alıyım
Post automatically merged:

Renderde cuda çekirdekleriyle öne geçiyor nvidia. Katkısız performansta 6700 her türlü iyi olsada dlss daha fazla oyun destekliyor ve iş konusunda daha iyi
bide bişey daha sorucam işlemci çok fark yaparmı intel amd olarak 12400f le 5 5600 fark olurmu

Tabii her render programında aynı sonuçlar verilmiyor destek ve otimizasyon açısından nvidia çok iyi. Ue5 de nasıl performans verir bakmadım yine de iş için nvidia öneririm.
nasıl yapıyım sence fikir verirmisin

Son düzenleme:
yani pazartesiye kadar almam lazım gibi bişey şuan bu biraz daha ucuz gibi 2 3 bin daha verip 3060 mı alıyım

bide bişey daha sorucam işlemci çok fark yaparmı intel amd olarak 12400f le 5 5600 fark olurmu

Hocam en iyisi i5 12400f ve rtx 3060 olacaktır umarım pahalıya almıyorsunuz dur. Yanına da iyisinden bir b660m anakart alın.
Bu işte ram'ler de önemli yanına da 16x2 3200-3600 mhz olabilir düşük gecikmeli ram alırsınız.

Bu işlemciyle ddr5 dizebilirsiniz ama r5 5600 ile dizemezsin, bunun için ddr5 ram'ler ve yeterli sayılacak bir ddr5 anakart gerekli ama bütçeyi zorlayabilir ve gereklimidir bilmiyorum.

Eğer alabiliyorsanız rtx3060 ti bakın olmaz ise de rtx 3060'ı alırsınız.

Yine konuyu belli aralıklarla yükseltin ki bilgili olan arkadaşlarımız görsün.

Son düzenleme:
unreal engine gibi uygulamalar için hangisi daha iyi ?? oyunlarda rx 6700 daha iyi ama unreal engine blender gibi uygulamalarda hangisi ?
Bende demin oyun için rx6700 aldım bakalım

Millet AMD ye o kadar çok güvenmiyor ki muadil olmayanları karşılaştırıyor.
Rx 6700 ün rakibi rtx 3060 ti dı.

Millet AMD ye o kadar çok güvenmiyor ki muadil olmayanları karşılaştırıyor.
Rx 6700 ün rakibi rtx 3060 ti dı.
amd nin eşşekliği ya kendi hatası olmayan şeyleri bile çözmüyor çok basit olmaına rağmen ama işte geleceğe yatırım yapıyor düzeltmek için bugunu kaybetmek pahasına

12400f 5600x in bir tık üstü düz 5600 ü zaten geçiyor.

Alırsan elimde modart intel sistem var satıyorum bu arada.

unreal engine gibi uygulamalar için hangisi daha iyi ?? oyunlarda rx 6700 daha iyi ama unreal engine blender gibi uygulamalarda hangisi ?
3060 al geç o tarz programlarda daha stabil performans alırsın uzun vadede

Bu testte 6800XT ile 3080 12 gb karşılaştırılmış. 3080 12gb normalde 6900xt rakibi. 6700 de 3060Ti rakibi idi BU SENARYO için (bulabildiğim tek test) AMD UE5 de daha iyi GİBİ. (Bu senaryo için)
3080 10 GB rakibi kart 3080 12gb rakibi kartla yarışabilmiş çünkü

amd nin eşşekliği ya kendi hatası olmayan şeyleri bile çözmüyor çok basit olmaına rağmen ama işte geleceğe yatırım yapıyor düzeltmek için bugunu kaybetmek pahasına
Bence şu sürüm konusunu halletse yeterli
Fsr 2.0 dlss ye gayet iyi rakip. Üstelik Anti Lag teknolojisi gayet iyi çalışıyor.
Daha monitör alamadım bu sisteme o yüzden dönüştürücü kullanıyorum. Anti Lag olmasaydı fareyi çevirdiğimde 5 sn sonra dönecekti.

Bence şu sürüm konusunu halletse yeterli
Fsr 2.0 dlss ye gayet iyi rakip. Üstelik Anti Lag teknolojisi gayet iyi çalışıyor.
Daha monitör alamadım bu sisteme o yüzden dönüştürücü kullanıyorum. Anti Lag olmasaydı fareyi çevirdiğimde 5 sn sonra dönecekti.
Knk işte dediğim olay son kullanıcı niye titiz davranmak zorundaki admlar en uste stabil olmayan surumumu koyuyor kardesim iyide banane ben bilmek zorunda deilim en sagliklisi varken beni deneme tahtasi yapiyor sonra millet amd kotu uzak durun iste olmamasi lazim yoksa amd asiri basarili okyanusu gecip bir kasik suda boguluyor

Knk işte dediğim olay son kullanıcı niye titiz davranmak zorundaki admlar en uste stabil olmayan surumumu koyuyor kardesim iyide banane ben bilmek zorunda deilim en sagliklisi varken beni deneme tahtasi yapiyor sonra millet amd kotu uzak durun iste olmamasi lazim yoksa amd asiri basarili okyanusu gecip bir kasik suda boguluyor
Harfi harfine katılıyorum. Herhalde bu kadar fp yapınca sinirleniyorlar 🤣

Geri