Neler Yeni

Mavi Ekran Rtx 4050 laptop fps sorunu acil destek

Fyksn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
resul koçyiğit
henüz 2 aylık olan excalibur G870 bilgisayarımın fps kısıtlama tarzı bir sorunu olduğunu düşünüyorum valorantta düşük ayarlarda 200 fps alıyorken en yüksek ayarlarda tekrar 200 fps alıyorum herhangi bir fps değişimi gerçekleşmiyor lol oynarken her türlü şeyi yapmama rağmen 144 fps alıyorum bunun çözümünü bilen varsa yardımcı olabilirmi
Özellikler
RTX 4050
İ5 12450H
16 GB RAM
144hz monitör
yardımcı olursanız sevinirim

Senerr

80+ Bronze
oyun oynarken en yüksek performansa çekiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

peki bu 45W sorununu nasıl aşarım
Valorant'ta bir de grafikleri en yüksek ayara alınca kaç fps alıyorsun ona da bak merak ettim kendi ürünümle karşılaştırmak açısından. 45W olması sorun değil işlemcinin yanmaması veya alev almaması için G870'te o gücü tüketmesi iyi bir şey. Tek çözümü kaliteli bir macun veya sıvı metal. 45W zaten çoğu oyunda işlemcinin base powerı olduğu için yeterli gelecektir kaldı ki 45W ile kullanmak zorunda kalsak bile bu 50 60 W değerlerine çıkamayacağı anlamına gelmiyor. Sıcaklık önemli burada.
Yani Hp Victus 16 veya Acer Nitro 16 özellikle Nitro 16 sıvı metal ile geldiği için ısınmayı önlüyor cpu daha yüksek w çekiyor İ5 12450H olsa bile.

Son düzenleme:

Fyksn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
resul koçyiğit
Valorant'ta bir de grafikleri en yüksek ayara alınca kaç fps alıyorsun ona da bak merak ettim kendi ürünümle karşılaştırmak açısından. 45W olması sorun değil işlemcinin yanmaması veya alev almaması için G870'te o gücü tüketmesi iyi bir şey. Tek çözümü kaliteli bir macun veya sıvı metal. 45W zaten çoğu oyunda işlemcinin base powerı olduğu için yeterli gelecektir kaldı ki 45W ile kullanmak zorunda kalsak bile bu 50 60 W değerlerine çıkamayacağı anlamına gelmiyor. Sıcaklık önemli burada.
Yani Hp Victus 16 veya Acer Nitro 16 özellikle Nitro 16 sıvı metal ile geldiği için ısınmayı önlüyor cpu daha yüksek w çekiyor İ5 12450H olsa bile.
hocam düşük ile aynı fps değerlerini görüyorum 190 200

Fyksn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
resul koçyiğit
henüz 2 aylık olan excalibur G870 bilgisayarımın fps kısıtlama tarzı bir sorunu olduğunu düşünüyorum valorantta düşük ayarlarda 200 fps alıyorken en yüksek ayarlarda tekrar 200 fps alıyorum herhangi bir fps değişimi gerçekleşmiyor lol oynarken her türlü şeyi yapmama rağmen 144 fps alıyorum bunun çözümünü bilen varsa yardımcı olabilirmi
Özellikler
RTX 4050
İ5 12450H
16 GB RAM
144hz monitör
şuan oyun içinde fark ettim işlemci kullanımı %100 ken gpu kullanımı
%14 seviyelerinde bu bana anormal geldi fikriniz nedir acaba

G870 kullanıyorum sorularını alabilirim.

Kısıtlama olduğunu sanmıyorum sadece soğutma problemli cihazlar olduğu için cpu 45W üzerine çıkmıyor çıksa da PL1 yiyor. Gpu genelde limitsiz çalışıyor o da 87 dereceye ulaşmazsa öyle.

Kısıtlama olduğunu sanmıyorum sadece soğutma problemli cihazlar olduğu için cpu 45W üzerine çıkmıyor çıksa da PL1 yiyor. Gpu genelde limitsiz çalışıyor o da 87 dereceye ulaşmazsa öyle.
MUX hangi modda ve yüksek performansta mı şu an control center ?
hocam MUX modu nedir acaba

Son düzenleme:

Senerr

80+ Bronze
hocam MUX modu nedir acaba
MUX harici modda olması en iyisidir ama ağır oyunlarda farkını görürsün Valorantta değil.
şuan oyun içinde fark ettim işlemci kullanımı %100 ken gpu kullanımı
%14 seviyelerinde bu bana anormal geldi fikriniz nedir acaba
Normal Valorant işlemci kullanır Gpu değil. Gpu kullanan bir oyun olsaydı ağırlıklı olarak çok daha yüksek fps alırdın o yüzden düşük grafik ile yüksek grafiklerde aynı fpsi alıyorsun. Tek çözümü işlemci daha yüksek W değerlerinde çalışsın istiyorsan daha yüksek fps için sıvı metal macun veya daha kaliteli bir macun sürmektir. Yani anormal bir şey yok laptopunda cpu %100 kullanılırken W değerlerine bak muhtemelen thermal yemiştir 30 ile 45 W arası geziyordur böyle olunca %100 kullanımı rahat bulur.

Normal olduğunu şuradan anlayabilirsin:
Adam ile sisteminiz uyuyor kendi fps değerlerin ile karşılaştır.
Bu da genelde technopat'ta önerilen Lenovo LOQ

Son düzenleme:

Boaris24

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Barış Yıldırım
Özellikler
RTX 4050
İ5 12450H
16 GB RAM
144hz monitör
Merhaba hocam aradan biraz zaman geçmiş ama birebir aynı cihazla aynı problemi yaşıyorum sorunu çözebildinizmi acaba

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,417
Üyeler
163,656
Son üye
cosmospurs
Top Bottom