Neler Yeni

Öneri RTX 4060Tİ 16GB VS 7700XT Hangisi daha mantıklı ?

lbehzat

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Behzat
Bütçe
36000
Merhabalar. Yakında arkadaşıma PC alacağız fakat 4060Ti 16GB versiyonu ile 7700XT arasında kaldık. Bunun sebepleri ise:

7700XT

+ 7700XT saf güç olarak daha güçlü ( Yapılan oyun testlerinde belli oluyor)
+ Fiyat olarak daha uygun f/p bir ürün.
+ FSR, RTX gibi teknolojileri de destekliyor

- FSR, DLSS kadar stabil değilmiş ve FSR açıldığında pikselleşmeler çok belirgin oluyormuş ve çamur bir görüntü ortaya çıkıyormuş
- Yazılımsal olarak hatalı oluyorlarmış ( Genel olarak Wattman hatası vb. hatalar)
- Çok fazla güç tüketimi olduğu için kartın ömrü kısalıyormuş.

4060Ti 16GB

+ Vram olarak yeterli seviyede
+ DLSS, FG gibi teknolojileri çok stabil ve düzgün çalışıyor. Özellikle FG etkisi çokmuş FPS konusunda. AMD'de FPS'i bu kadar etkileyen bir teknoloji yokmuş.
+ Yazılımsal bir sıkıntısı yok
+ 7700XT kadar güç tüketimi yok. Kartın ömrü için sağlıklı bir durummuş
+ DLSS açıldığında görüntü kaybı yok denecek kadar azmış.

- 7700XT'ye göre f/p bir ürün değil
- Tİ olmasının aşırı bir avantajı yokmuş vram sadece burda etkiliymiş

Genelde oyun amaçlı kullanılacak. YouTube birçok karşılaştırma videosu izledik hepsinde 7700XT daha iyi sonuç veriyor
Fakat bu üstteki durumlar kafada soru işareti bıraktı. 4070 düşündük ama ona da bütçe yetmiyor.

Son düzenleme:

Shourd

80+ Gold
Merhabalar. Yakında arkadaşıma PC alacağız fakat 4060Ti 16GB versiyonu ile 7700XT arasında kaldık. Bunun sebepleri ise:

7700XT

- FSR, DLSS kadar stabil değilmiş ve FSR açıldığında pikselleşmeler çok belirgin oluyormuş ve çamur bir görüntü ortaya çıkıyormuş
- Yazılımsal olarak hatalı oluyorlarmış ( Genel olarak Wattman hatası vb. hatalar)

4060Ti 16GB

+ DLSS, FG gibi teknolojileri çok stabil ve düzgün çalışıyor. Özellikle FG etkisi çokmuş FPS konusunda. AMD'de FPS'i bu kadar etkileyen bir teknoloji yokmuş.

Genelde oyun amaçlı kullanılacak. YouTube birçok karşılaştırma videosu izledik hepsinde 7700XT daha iyi sonuç veriyor
Fakat bu üstteki durumlar kafada soru işareti bıraktı. 4070 düşündük ama ona da bütçe yetmiyor.
7700xt saf güçte çok daha güçlü vram olarak 2k için yeterli zaten bu kartlarla 4k hikayeli oyun oynaman saçma olur biraz Amdde AFMF2.1 ve fsr 3.1 var yazılımsal sorun olarak rx 5000 serisinden sonra daha bi problem olmadı görüntü kaybında haklısın ve maks bütçe nedier?

lbehzat

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Behzat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
7700xt saf güçte çok daha güçlü vram olarak 2k için yeterli zaten bu kartlarla 4k hikayeli oyun oynaman saçma olur biraz Amdde AFMF2.1 ve fsr 3.1 var yazılımsal sorun olarak rx 5000 serisinden sonra daha bi problem olmadı görüntü kaybında haklısın ve maks bütçe nedier?
Max 38k

AkifM2009

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
402
İsim
Akif Memmedov
İlgilendiği Kategoriler
Telefon önerileri
Instagram
AkifM2009

7700XT

4060Ti 16GB

Oncelikle amd-de yazilimsal sorun olayi en az 5-6 yil geride kaldi artik onlari unutabilirsiniz Ayrica 4060 Ti 16Gb ye asla 21K verilmez ayni fiyata 16gb vramli 7800xt alin 4070 performansi alirsiniz

ghnn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
330
İsim
Gökhan
Oncelikle amd-de yazilimsal sorun olayi en az 5-6 yil geride kaldi artik onlari unutabilirsiniz
5-6 yıl geride kaldı lafı fazla iddialı olmuş hocam. bundan kastın wattman gibi sadece kritik hataları içeriyor olsa bile yine de iddialı. oyundaki stutter vs de işin içine katarsak 1 yıl önce ikinci el 6700xt alacakken vazgeçmeme yol açan olaydır kendileri. en son 15 yıl önce amd ekran kartı aldım ondan beri nvidia kullanıyorum amddeki sorunları 1 saat gibi kısa bir sürede deneyimlemiş olmam hiç hayra alamet değil

lbehzat

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Behzat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ekran kartı için bütçe mi 38k?
Hayır, tüm sistem için bütçe 36K. Bütçe 36K imiş 38 olarak aklımda kalmış kusura bakmayın.
Sistem Linki

Özelleştirmelerle 34K yapıyor
1 TB WD Black
Expo Ram
Geri kalanla sıvı soğutma alacakmış

AkifM2009

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
402
İsim
Akif Memmedov
İlgilendiği Kategoriler
Telefon önerileri
Instagram
AkifM2009
5-6 yıl geride kaldı lafı fazla iddialı olmuş hocam. bundan kastın wattman gibi sadece kritik hataları içeriyor olsa bile yine de iddialı. oyundaki stutter vs de işin içine katarsak 1 yıl önce ikinci el 6700xt alacakken vazgeçmeme yol açan olaydır kendileri. en son 15 yıl önce amd ekran kartı aldım ondan beri nvidia kullanıyorum amddeki sorunları 1 saat gibi kısa bir sürede deneyimlemiş olmam hiç hayra alamet değil
dogrudur arkadasi 4060 ti almamasi icin ikna etmeye calisirken fazla iddiali cumle kurmus olabilirim ama genel olarak son 3-4 yilda herkes ekran kartlarindan memnun bendede amd dahili ekran karti var suanlik bi masaustu kadar degil tabii ki ama onda bile driverler gayet iyi calisiyordu
Mesaj otomatik birleştirildi:

butce artirip 7800xt li sistem alabilirsin pisman olmazsin

ghnn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
330
İsim
Gökhan
dogrudur arkadasi 4060 ti almamasi icin ikna etmeye calisirken fazla iddiali cumle kurmus olabilirim ama genel olarak son 3-4 yilda herkes ekran kartlarindan memnun bendede amd dahili ekran karti var suanlik bi masaustu kadar degil tabii ki ama onda bile driverler gayet iyi calisiyordu
doğrudur hocam bazen sorunlar donanımsal da olabiliyor. mesela ben gtx 780ti 10 yıl boyunca kullandım ve artık görüntüde bozulma olup mavi ekran veriyordu yaşına verip yeni ekran kartı arayışına girdim ben de

Kheyball

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Rıdvan
Hayır, tüm sistem için bütçe 36K. Bütçe 36K imiş 38 olarak aklımda kalmış kusura bakmayın.
Sistem Linki

Özelleştirmelerle 34K yapıyor
1 TB WD Black
Expo Ram
Geri kalanla sıvı soğutma alacakmış
Güzel bu bütçede. Ben anakartı da B650 çipset yapardım sadece.

lbehzat

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Behzat

butce artirip 7800xt li sistem alabilirsin pisman olmazsin
+3k aslında çok para değil de daha monitör alınacağı için şuan bütçeyi çok zorlar. Öneri sağ olun.
Bende sizin gibi amd'den yanayım şu an, cevaplar için teşekkürler

Güzel bu bütçede. Ben anakartı da B650 çipset yapardım sadece.
Çok bir fark yaratır mı güncel kullanım ya da ileriki düzey için?

AkifM2009

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
402
İsim
Akif Memmedov
İlgilendiği Kategoriler
Telefon önerileri
Instagram
AkifM2009
+3k aslında çok para değil de daha monitör alınacağı için şuan bütçeyi çok zorlar. Öneri sağ olun.
Bende sizin gibi amd'den yanayım şu an, cevaplar için teşekkürler

Çok bir fark yaratır mı güncel kullanım ya da ileriki düzey için?
3k butceyi zorlasada ciddi bir performans artisi saglarsiniz ayrica +4gb vramle geliyor 7800xt kesinlikle tavsiye ederim

Top Bottom