RTX 4070 Satıp RX 7800XT Alınır mı?

Benimde aklıma geldi.Para toparlayana kadar İGPU ile idare mi etsem acaba?

yada şöyle;

Hocam hepsini tekrardan geçin, önerdiklerimi yani. RTX 4070 2 fanlı satıp 3 fanlı bu modeline geçmek nasıl olur?

20000 TL'ye anlaştım. Ne bileyim smooth option, ve DLSS bırakamadım. Belki benim ekran kartında sıkıntı olduğu için NVIDIA'dan soğudum takılma sorunları yüzüden. Ne düşünüyorsunuz?

Nvidia'lık bi durum değil satıcı başta arızalı satmış (bile bile) Daha önceki kartların Nvidia ise AMD ye geçersen Nvidia'yı çok ararsın. 4070 satıp tekrar 4070 almak çok ama çok saçma

Nvidia'lık bi durum değil satıcı başta arızalı satmış (bile bile) Daha önceki kartların Nvidia ise AMD ye geçersen Nvidia'yı çok ararsın. 4070 satıp tekrar 4070 almak çok ama çok saçma

Peki bunla indirim istesem 24000'e indirsem.4070ti ya da para toparlayıp mı alayım bilemedim ki hocam.

ben 7800 XT 'i biraz teknoloji olarak geri kalmasından dolayı önermiyorum kendim de 7800 XT kullanıcısı olarak. Sorarsan ki hiç FSR vs. kullanıyor musun? Hayır 2K 'da hiç FSR açtıracak bir oyuna denk gelmedim henüz. Ama 7800XT 'lerde çok fazla coilwhine sıkıntısı var, 9060 XT'lerde durum ne bilmiyorum. Yine de ne olur/ne olmaz güncel teknolojiden dolayı 9060 XT 'i seçerdim.

@TechGuy , attigin yazida su an neyi kanitladin ben anlamadim? Bu kadar cehalet cok fazla. Asagida kaynaklariyla beraber paylastim. Bu tarz teknik inceleme gereken urunlerde bilirkisi gorevlendirilir ve inceleme onun tarafindan yapilarak sonuca baglanir. Rica ediyorum benim zamanimi calma, hicbir sey hakkinda bilgin yok bos bos yorum kasma ve vaktimizi harcama.

İnceleme şekli
MADDE 19- (1) Tüketici hakem heyeti incelemeyi, raportör tarafından hazırlanan rapor ve ilgili belgelerin yer aldığı dosya üzerinden yapar. Gerekli görmesi halinde tüketici hakem heyeti ayrıca tarafları ve bilirkişiyi dinler.
Tüketici hakem heyetleri tarafından başvurular nasıl incelenir?
Tüketici hakem heyetleri incelemeleri dosya üzerinden yapılır, gerekli görülmesi halinde tüketici hakem heyetleri tarafından ayrıca taraflar ve bilirkişi dinlenebilir.

Tüketici hakem heyetleri, uyuşmazlık konusuna ilişkin her türlü bilgi ve belgeyi taraflardan, ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan isteyebilir. İstenen bilgi ve belgelerin sunulması için tebliğ tarihinden itibaren en fazla 30 gün süre verilir.

Talep edilmesi ve tüketici hakem heyeti başkanınca uygun görülmesi halinde bu süre uzatılabilir. İstenilen bilgi ve belgelerin verilen süre içinde sunulmaması halinde dosyadaki mevcut bilgi ve belgeler üzerinden karar verilir. Tüketici hakem heyeti başkanı, çözümü özel veya teknik bilgiyi gerektiren hallerde taraflardan birinin talebi üzerine yahut re’sen bilirkişi görevlendirebilir.

Kesinlikle katılıyorum güzel kart ama teknolojik olarak geri yarın bir gün gta 6 vs çıktığında 9060xt 7800xt den
Benimde aklıma geldi.Para toparlayana kadar İGPU ile idare mi etsem acaba?

yada şöyle;

Hocam hepsini tekrardan geçin, önerdiklerimi yani. RTX 4070 2 fanlı satıp 3 fanlı bu modeline geçmek nasıl olur?

20000 TL'ye anlaştım. Ne bileyim smooth option, ve DLSS bırakamadım. Belki benim ekran kartında sıkıntı olduğu için NVIDIA'dan soğudum takılma sorunları yüzüden. Ne düşünüyorsunuz?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ama hocam insana koyuyor ya 9060xt çok düşük saf kas gücü var.FSR4 ilede kurtulmaz ise FPS'ler o zaman ne yapacağım? Yine pişmanlık yine boşa giden para.

7800xt yi fsr 3 kurtarmayacak en azından 9060xt yi kurtarır bu teknolojiler kartları aslında çok kurtarmaz kurtarcak olan multi frame gen ama o ihtimalde olmadığı için maalesef 2. Ele tekrardan güveniyorsanız yapcak bişey yok ama 9060xt üzmez yani

RTX 4070 1 Click OC 2X 12 GB ekran kartı.
AMD Ryzen 7 7700 3.80GHz işlemci.
XPG Lancer RGB 32 GB (2x16) 6400 MHz CL32 AX5U6400C3216g-dclarbk DDR5 RAM.
TUF Gaming VG27AQ.
WD Black SN850 1 TB NVMe SSD.
Snowman kule tipi fan kullanıyorum 100TL'lik termal macun ile.
Pro B650M-P anakart.
MSI MAG A650bnl 650W 80 Plus Bronze güç kaynağı.

Öncelikle selam dostlar,

Arkadaşlar ben 2.el Galax RTX 4070 almıştım, 2 ay önce. Ve sistemimde takılmalar oluyordu ve bu sorunu çözene kadar çok zarar ettim. Yok RAM'de dediler, yok Power'de dediler. Ama sorun ne yazık ki ekran kartımda çıktı gibi. Garantiye yollamıştım fakat sorun yok deyip geri gönderdi, Gaming gen.

Neden ekran kartına sorunlu dersenizde? Ben RX 6700XT ile oyunu denedim RTX 4070 kadar takılma olmuyordu hatta FPS sabitlenyince ve ayar çekince RX 6700XT'de takılmalar tamamen gitti. Ya ekran kartında sıkıntı ya da AMD+NVIDIA kombinasyonu kurbanına gittim. Tamam çoğu kişi böyle kombinasyonlar yapar fakat bazıları şanssız çıkar ve bende o şanssız insanlardanım.

Bu arada bunu deneyin ya şunu deneyin demeyin. Çünkü aklınıza gelecek her türlü şeyi yaptım. Sadece RTX 4070'den güçlü bir ekran kartı istiyorum bütçeme göre ve sizlere link gönderdim. Bilen kişiler yardımcı olsun seçiminiz kessinlikle AMD olsun hocalar.

Bütçe maksimum: 18000-2000

Ben bu ekran kartını 16000 civarına satılığa koydum ve bu aralar alıcısı çıkacak. Sizce bunu sattıktan sonra nasıl bir hamle yapmalıyım?

1.düşündüğüm ekran kartı:https://www.vatanbilgisayar.com/asu...-xt-oc-16gb-gddr6-128bit-amd-ekran-karti.html [Vatan App'e özel 18000]

2.düşündüğüm ekran kartı:https://www.sahibinden.com/ilan/iki...pphire-rx-7800-xt-nitro-plus-1252937901/detay

9060XT güncel fakat karşılaştırmalara baktım RX 7800XT'den daha güçsüz garip.
nvidia driverleri problemli olduğunu biliyordum da sattıracak kadar olduğunu bilmiyordum. Öncelikle hayır geçilmez 4070 ten geçeceğin minimum kart 9070xt veya 5070 olur 5060 ti 16gb da fena olmaz fakat performans farkı bekleme.
+
farklı bir sistemde dene eğer problem çıkarıyorsa boşu boşuna nvidia ya laf etmeye gerek yok kartın kendisi bozuktur eğer öyle bir durum varsa garantisi varsa yolayın.

nvidia driverleri problemli olduğunu biliyordum da sattıracak kadar olduğunu bilmiyordum. Öncelikle hayır geçilmez 4070 ten geçeceğin minimum kart 9070xt veya 5070 olur 5060 ti 16gb da fena olmaz fakat performans farkı bekleme.
+
farklı bir sistemde dene eğer problem çıkarıyorsa boşu boşuna nvidia ya laf etmeye gerek yok kartın kendisi bozuktur eğer öyle bir durum varsa garantisi varsa yolayın.
Hocam aklınıza gelecek her şeyi yaptım.garantiye yolladım sıkıntı yok deyip geri gönderdiler.RX 6700XT ile test ettim takılma olmadı.İşte bugün satabilirsem ekran kartını 3 fanlısını alacağım 15 ay garantili 2.elini.Adam gel testte edebilirsin dedi.her şey o zaman belli olur.Nvidia mı sıkınıtılı yoksa benim kart mı diye.

Hocam aklınıza gelecek her şeyi yaptım.garantiye yolladım sıkıntı yok deyip geri gönderdiler.RX 6700XT ile test ettim takılma olmadı.İşte bugün satabilirsem ekran kartını 3 fanlısını alacağım 15 ay garantili 2.elini.Adam gel testte edebilirsin dedi.her şey o zaman belli olur.Nvidia mı sıkınıtılı yoksa benim kart mı diye.
7800xt 4070 süper ile kapışan bir kart fakat dediğim gibi değecek bir fark olmaz umarım sorun çıkmaz hocam :D ddu ile komple driverleri temizleyip yeni kartı öyle takın.

7800xt 4070 süper ile kapışan bir kart fakat dediğim gibi değecek bir fark olmaz umarım sorun çıkmaz hocam :D ddu ile komple driverleri temizleyip yeni kartı öyle takın.

Bilmiyorum hocam kafam çok karışık. 5060 Ti alsan daha kötü. RTX 4070 performansına yetişemiyor bile. RX 9060XT, RX 7800XT, RTX 4070 3 fanlı model, RTX 5060 Ti. Bu 4'ünden birisi garanti alacağım. Ama NVIDIA'ya bir şans daha vermek istiyorum.2.el 20000 TL'ye buldum ve Gigabyte iyi de model. En azından hem test etmiş olurdum hem de 2-3 k cepte kalırdı.

RTX 4070 1 Click OC 2X 12 GB ekran kartı.
AMD Ryzen 7 7700 3.80GHz işlemci.
XPG Lancer RGB 32 GB (2x16) 6400 MHz CL32 AX5U6400C3216g-dclarbk DDR5 RAM.
TUF Gaming VG27AQ.
WD Black SN850 1 TB NVMe SSD.
Snowman kule tipi fan kullanıyorum 100TL'lik termal macun ile.
Pro B650M-P anakart.
MSI MAG A650bnl 650W 80 Plus Bronze güç kaynağı.

Öncelikle selam dostlar,

Arkadaşlar ben 2.el Galax RTX 4070 almıştım, 2 ay önce. Ve sistemimde takılmalar oluyordu ve bu sorunu çözene kadar çok zarar ettim. Yok RAM'de dediler, yok Power'de dediler. Ama sorun ne yazık ki ekran kartımda çıktı gibi. Garantiye yollamıştım fakat sorun yok deyip geri gönderdi, Gaming gen.

Neden ekran kartına sorunlu dersenizde? Ben RX 6700XT ile oyunu denedim RTX 4070 kadar takılma olmuyordu hatta FPS sabitlenyince ve ayar çekince RX 6700XT'de takılmalar tamamen gitti. Ya ekran kartında sıkıntı ya da AMD+NVIDIA kombinasyonu kurbanına gittim. Tamam çoğu kişi böyle kombinasyonlar yapar fakat bazıları şanssız çıkar ve bende o şanssız insanlardanım.

Bu arada bunu deneyin ya şunu deneyin demeyin. Çünkü aklınıza gelecek her türlü şeyi yaptım. Sadece RTX 4070'den güçlü bir ekran kartı istiyorum bütçeme göre ve sizlere link gönderdim. Bilen kişiler yardımcı olsun seçiminiz kessinlikle AMD olsun hocalar.

Bütçe maksimum: 18000-2000

Ben bu ekran kartını 16000 civarına satılığa koydum ve bu aralar alıcısı çıkacak. Sizce bunu sattıktan sonra nasıl bir hamle yapmalıyım?

1.düşündüğüm ekran kartı:https://www.vatanbilgisayar.com/asu...-xt-oc-16gb-gddr6-128bit-amd-ekran-karti.html [Vatan App'e özel 18000]

2.düşündüğüm ekran kartı:https://www.sahibinden.com/ilan/iki...pphire-rx-7800-xt-nitro-plus-1252937901/detay

9060XT güncel fakat karşılaştırmalara baktım RX 7800XT'den daha güçsüz garip.
Nvidia son driverlar ile alakalı %99.
580 üstü direkt sistemi yıkıyor. Bende de tüm nvidia kartlarımda stutter atıyor. 577de de ufak da olsa stutter var. 56* sürücülerde sorunu çözenler de var. Deneme yanılma ile çözersiniz.

Geri