Neler Yeni

Yardım RTX 4070 TI Super vs RX 7900 XT

noxx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Umut PEKER
Herkese iyi günler dilerim. Mevcutta 2K monitör kullanıyorum ve birkaç ay sonra 3440x1440p OLED bir monitöre geçiş yapma planım var. Artık sahip olduğum 6700 XT ekran kartı tatmin etmemeye başladı. Dolayısıyla bu iki karttan birine geçmeye düşünmekteyim. Kas gücü, işlemcimin AMD olması, AMD'nin fsr/fg desteğini yeni nesiller gelince kesmemesi gibi detaylar beni AMD'de kalmaya itiyor. Ancak oyunlarda ışın izleme kullanma isteğim ve insanların DLSS övgüleri beni 4070 TI Super'e itmekte. Elim sürekli 4070 TI Super'i almaya gidiyor ama sürekli son anda duruyorum. Sonuç olarak ikisini de asla alabilmiş değilim. Sizlerin fikirlerine ve önerilerine durumu arz etmek istedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Düşündüğüm modeller: Galax 4070 TI Super EX Gamer White ve PowerColor Hellhound Spectral White 7900XT

Son düzenleme:

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
411
İsim
Göksel
7900xt

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
411
İsim
Göksel

• Beğen
Reaksiyonlar: noxx

noxx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Umut PEKER
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkürler hocam, evet bu videoyu ve çeşitli karşılaştırmaları izlemiştim. Ancak beni kararsız bırakan RT, DLSS konuları. AMD kullanıcısı olarak Işın İzlemeyi doğru düzgün deneyim edemediğim için içimde bir heves var, belki de gereksiz bir heves. Bu durum olmasa zaten düşünmeden 7900 XT alırdım. Bu yüzden bir tarafa doğru ikna edilmeye ihtiyacım var :)

Kagusto

80+
Hocam RTX = Her yer ayna modu, DLSS = FSR = Görüntü kalitesinin içinden geçme modu olarak düşünebilirsin. Yani DLSS'in görüntü kalitesini düşürdüğünü insanlar nasıl göremiyor hayret ediyorum, gözleri seçici değil heralde yeterince. Oyunda bi blur efekti gelmiş gibi oluyor, karakteri sağa sola çevirince hareketli nesnelerin etrafında kum tanecikleri oluşuyor falan. Berbat bi teknoloji. Ayrıca 60 fps'yi DLSS açıp 120 fps yapınca bana hiç de 120 fpsymiş gibi gelmiyor o da yalan dolan.

goku010203

80+ Bronze
Herkese iyi günler dilerim. Mevcutta 2K monitör kullanıyorum ve birkaç ay sonra 3440x1440p OLED bir monitöre geçiş yapma planım var. Artık sahip olduğum 6700 XT ekran kartı tatmin etmemeye başladı. Dolayısıyla bu iki karttan birine geçmeye düşünmekteyim. Kas gücü, işlemcimin AMD olması, AMD'nin fsr/fg desteğini eski yeni nesiller gelince kesmemesi gibi detaylar beni AMD'de kalmaya itiyor. Ancak oyunlarda ışın izleme kullanma isteğim ve insanların DLSS övgüleri beni 4070 TI Super'e itmekte. Elim sürekli 4070 TI Super'i almaya gidiyor ama sürekli son anda duruyorum. Sonuç olarak ikisini de asla alabilmiş değilim. Sizlerin fikirlerine ve önerilerine durumu arz etmek istedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Düşündüğüm modeller: Galax 4070 TI Super EX Gamer White ve PowerColor Hellhound Spectral White 7900XT

7900xt tabii ki

• Beğen

Kagusto

80+
Bu pazarlama taktiklerinin hepsi eğer farkettiyseniz 1080 Ti'dan sonra ortaya çıktı çünkü adamlar baktılar ki 1080 Ti gibi bir kartın 60 fps ultrada açamayacağı bir oyun yapmak çok zor, e ekran kartı satmak lazım. RTX diye bi saçmalık uydurdular. 2080 Ti ile bile RTX açınca 30 fps'ye düştü bazı oyunlar. Millete de cazip gelmedi sırf RT için yeni bir ekran kartı almak. Sonra DLSS uydurdular. TAA gibi muhteşem bişey varken DLSS kim kullanır Allah aşkına. Şimdi oyunlara bilerek TAA/TXAA koymuyorlar. Dolandırıcılık sektörü. Yanlışlıkla ellerindeki imkânın bir kısmını daha tüketicilere sundukları için pişman oldular yani. İstenilse şu an rahatlıkla 500-700 dolar bandında her oyunu önümüzdeki 20 yıl boyunca oynatabilecek bir kart yapabilirler. Klasik kapitalizm.
Oyunlarda artık ASLA OPTİMİZASYON YAPILMAMASI'ndan bahsetmiyorum bile. Gidin sürekli yeni ekran kartı alın artık oyun optimizasyonu yapmayacağız diyorlar resmen. Elimizdeki 2080 Ti 3090 gibi kartları çöp etmenin başka bir yolu yok.

noxx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Umut PEKER

Bu pazarlama taktiklerinin hepsi eğer farkettiyseniz 1080 Ti'dan sonra ortaya çıktı çünkü adamlar baktılar ki 1080 Ti gibi bir kartın 60 fps ultrada açamayacağı bir oyun yapmak çok zor, e ekran kartı satmak lazım. RTX diye bi saçmalık uydurdular. 2080 Ti ile bile RTX açınca 30 fps'ye düştü bazı oyunlar. Millete de cazip gelmedi sırf RT için yeni bir ekran kartı almak. Sonra DLSS uydurdular. TAA gibi muhteşem bişey varken DLSS kim kullanır Allah aşkına. Şimdi oyunlara bilerek TAA/TXAA koymuyorlar. Dolandırıcılık sektörü. Yanlışlıkla ellerindeki imkânın bir kısmını daha tüketicilere sundukları için pişman oldular yani. İstenilse şu an rahatlıkla 500-700 dolar bandında her oyunu önümüzdeki 20 yıl boyunca oynatabilecek bir kart yapabilirler. Klasik kapitalizm.
Oyunlarda artık ASLA OPTİMİZASYON YAPILMAMASI'ndan bahsetmiyorum bile. Gidin sürekli yeni ekran kartı alın artık oyun optimizasyonu yapmayacağız diyorlar resmen. Elimizdeki 2080 Ti 3090 gibi kartları çöp etmenin başka bir yolu yok.
Detaylıca fikrinizi açıkladığınız için teşekkür ederim.

Lost_Dragon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
890
İsim
Göksel Gündüz
Oyunlarda Işın izleme açmayı düşünüyorsan elin mahküm Nvidia almak zorundasın malesef. AMD'de Ray Tracing açınca karttan alacağın performans neredeyse yarı yarıya düşüyor.

DLSS ve Frame Gemeration özelliğini açınca da 4K çözünürlükte şu şekilde RTX 4070Ti Super'in. 4K Çözünürlükte 2 kata yakın bir performans artışı görünüyor.

• Beğen
Top Bottom