Rtx 5070 gaming trio 33.599,00 TL

Bi ekran kartı aldıgında mininmum 4 5 sene götürüyor zaten 5 sene sonunda +10 bin düşünmezsin
Yani tabi kullanırken 10k yı düşünmezsin, olay zaten harcama yaparken bir anda harcadığın paranın 1/4 artması hatta bazen direk 2/4 oluyor o da koyuyor biraz.
Aynen öyle hocam :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bunu ne yazık ki bazı arkadaşlar anlamıyor. Sıfır bir cihaz alıyorum, bunu 1-2 senede satmamın bir mantığı yok. 5 seneye kadar -çoğu şirkette olduğu gibi- yılda 2 kere zam alıyorsun. Gelirin arttığı için o aradaki fiyat farkı zamanla önemsizleşiyor. O gün geldiğinde de zaten bileşenleri değiştirme vakti gelmiş olur
Valla ben öyle düşünmüyorum ya, mesela etrafımdaki insanlarda da şöyle bir kafa var "2k keybettim ama şuradan 2 k kazandım, zararım yok" yav arkadaş elinde 4k olabilirdi... Neyse hayat felsefesi tartışmayalım🤣

Alman iyi olmuş derim, super bekleyenlere de birkaç kez dedim, resmi olmayan bir haber yokken bir dedikodu yüzünden yaklaşık 1 yıl bekleyeceksiniz üstüne, kesinlikle daha fazla para harcayacaksınız (5070 TS'nin fiyatı 5070 ti den yüksek olur ama 5080'den kayda değmeyecek şekilde ucuz olur(2-3k) + 5080'den hala az performans verir. Tabii bir vram kazancı var, millet vram'a çok takık. 5080 super de 5090dan daha iyi olamaz. Sanırım 5080 ile 5090 arasında %20-30 fark var yine? Fiyat 90k olur performans farkı yarılarlar, yani 5080 Super buçuk to 5090🤣 5070 super de zaten 5070 den pahalı olacağına göre 35k -40 civarı... Ve 18gb vram midir nedir ne olsa da 5070 ti %5-%10 daha fazla performans verir, yani yine 5070 ti den daha fazla fps vermez) bu kadar küçük kazançlar için bekleyiş ve belki alacağınız modele bağlı x2 para.

Konusu açılmışken 10k gibi farkla 5070ti mi (2 fanli) yoksa 31kya 9070xt mi? Amazondan almayı düşünüyorum.

Karta kötü diyen yok, fiyat kötü kardeş. aradaki farkı çözebilsen zaten şu konuyu sıcak fırsatlara açmazdın.
Sana hırs falan da yapan yok, bu konuyu gidip de ekran kartı tarafında açsan gayet de düzgün cevap verirdim ama aldığın kartı sırfın kendine sığdırmak için bide gelip sıcak fırsatlara açıyorsun, alınmaz kardeşim bomboş fiyat. avantaj 0.
Sıcak fırsat değil normal fiyatı bu yüzden arkadaşa yükleniyorsun.
Normal fiyatlar
5060 ti 16gb 22-28 bin lira
5070 12 gb 30-38 bin lira
5070 ti 16 gb 40-50 bin lira

bunlar kartların normal fiyatları bunun altına inerse sıcak fırsat olur.
5060 ti yerine 5070 almak mantıklı 5070 yerine de 5070 ti almak mantıklı bu tamamen senin bütçene bağlı bu yüzden kartları kötülemek saçma.Mesala kendimden örnek vereyim 5060 ti 26 bin liraydı bende 3 bin lira fazla verip 5070 aldım 29 bin liraya.Mesala bu mantıklı bir hamle tamam 5070 ti daha güçlü bir ekran kartı ama arada 10 bin tl fiyat farkı var ve herkesin bütçesi o civara çıkamıyor veya bütçeyi diğer parçalara da ayırmak istiyor.

Karta kötü diyen yok, fiyat kötü kardeş. aradaki farkı çözebilsen zaten şu konuyu sıcak fırsatlara açmazdın.
Sana hırs falan da yapan yok, bu konuyu gidip de ekran kartı tarafında açsan gayet de düzgün cevap verirdim ama aldığın kartı sırfın kendine sığdırmak için bide gelip sıcak fırsatlara açıyorsun, alınmaz kardeşim bomboş fiyat. avantaj 0.
Hafızan yazdıklarını tutmuyor sanırım, hatırlatayım:
'12GB dandirik kart...'
‘Karta kötü diyen yok...'
‘daha fazla kötülemek istemiyorum,

Saniyeler içinde bu kadar keskin 'geri vites' yapıp kendi yazdığını inkar etmene gerek yoktu, durum ortada. Gelelim diğer konuya; undervolt'un ne olduğunu gayet iyi biliyorum. Ama senin anlamadığın şu: 40 bin lira verip aldığım bir kartın termal başarısızlığını örtmek veya fan sesini kısmak için voltaj eğrileriyle boğuşmak zorunda değilim. Ben o parayı 'tak-çalıştır' konforuna, sessizliğe ve bileşen kalitesine veriyorum.

Son olarak; 'Sıcak Fırsatlar' sadece en ucuz malın paylaşıldığı 'bit pazarı' değildir. Kaliteli bir ürünün, piyasa şartlarına göre ulaşılabilir olduğu yerdir. Benim fırsat anlayışım kalite, seninki ise sadece ucuzluk. İyi forumlar.

Ekstra olarak üslubuna dikkat edersen sevinirim; karşında çocuk yok, neyin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz

Sıcak fırsat değil normal fiyatı bu yüzden arkadaşa yükleniyorsun.
Normal fiyatlar
5060 ti 16gb 22-28 bin lira
5070 12 gb 30-38 bin lira
5070 ti 16 gb 40-50 bin lira

bunlar kartların normal fiyatları bunun altına inerse sıcak fırsat olur.
5060 ti yerine 5070 almak mantıklı 5070 yerine de 5070 ti almak mantıklı bu tamamen senin bütçene bağlı bu yüzden kartları kötülemek saçma.Mesala kendimden örnek vereyim 5060 ti 26 bin liraydı bende 3 bin lira fazla verip 5070 aldım 29 bin liraya.Mesala bu mantıklı bir hamle tamam 5070 ti daha güçlü bir ekran kartı ama arada 10 bin tl fiyat farkı var ve herkesin bütçesi o civara çıkamıyor veya bütçeyi diğer parçalara da ayırmak istiyor.
Hocam yazdıklarınıza genel hatlarıyla katılıyorum. Fakat ben bu konuyu açarken spesifik olarak bu ürün/model bazında değerlendirdim. Fiyat geçmişi grafiklerine baktığımda, bu modelin daha önce bu seviyelere inmediğini gördüğüm için 'sıcak fırsat' olarak nitelendirdim. Yoksa dediğiniz gibi, aslında piyasa normal olsa olması gereken fiyatlar bunlar, o konuda kesinlikle haklısınız.

Son olarak; 'Sıcak Fırsatlar' sadece en ucuz malın paylaşıldığı 'bit pazarı' değildir. Kaliteli bir ürünün, piyasa şartlarına göre ulaşılabilir olduğu yerdir. Benim fırsat anlayışım kalite, seninki ise sadece ucuzluk. İyi forumlar.
1763463606499.webp

Senin algında gerçekten sıkıntılar var, burası senin şahsi paylaşım yaptığın forumun değil. Kaliteli ürün de uygun fiyata paylaşıldığını görüyoruz ama fiyatı ortada olan indirim olmayan ürünü sırf kendin tercih ettiğin için gelip konu açıyorsun.

Geri vites yaptığım falanda yok, fiyat avantajı olmayan 12 gb EVET FİYAT DAHİLİNDE DANDİRİK 5070'e 33-34K kimse vermez, bir tane alan kişi bile yok gördüğün üzere. Eğer sıcak fırsatlar nasıl paylaşılır diyorsan aç bak benim konulara, senin gibi saçma sapan fiyatlara ürün paylaşmıyorum, örnek alırsın kardeş. Sen anca cümlelerimi alıp ileri geri muhabbeti yap, avantaj olsa zaten ben dahil herkes beğenirdi konunu.

Alıntıyı görüntüle

Senin algında gerçekten sıkıntılar var, burası senin şahsi paylaşım yaptığın forumun değil. Kaliteli ürün de uygun fiyata paylaşıldığını görüyoruz ama fiyatı ortada olan indirim olmayan ürünü sırf kendin tercih ettiğin için gelip konu açıyorsun.

Geri vites yaptığım falanda yok, fiyat avantajı olmayan 12 gb EVET FİYAT DAHİLİNDE DANDİRİK 5070'e 33-34K kimse vermez, bir tane alan kişi bile yok gördüğün üzere. Eğer sıcak fırsatlar nasıl paylaşılır diyorsan aç bak benim konulara, senin gibi saçma sapan fiyatlara ürün paylaşmıyorum, örnek alırsın kardeş. Sen anca cümlelerimi alıp ileri geri muhabbeti yap, avantaj olsa zaten ben dahil herkes beğenirdi konunu.
Ben zaten hayatıma gayet güzel devam ediyorum, dert edip paragraf döşeyen sensin. 'Örnek alırsın' dediğin konuların sadece 'ucuz etin yahnisi' kıvamında ürünlerse kalsın, almayayım. MSI’a bütçen veya vizyonun yetmiyor diye ürüne çamur atıp, sonra da 'ben öyle demedim' diye kıvranıyorsun. Senin 'fırsat' anlayışınla benimki bir değil. Daha fazla uzatıp kendini yorma.

Olayı kişiselleştirip 'şahsi forumun değil' gibi dramalara girmene gerek yok. Alan aldı, faydalanan faydalandı. Hadi selametle.

Selamlar,

Dün paylaştığım bir konuyla ilgili bir indirime denk geldim. Başka bir yerde paylaşıldığını görmediğim için yazıyorum. Ben de ürünü dün aldım, almak isteyen varsa kaçırmasın.

LINK

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
34 e amazondan aldım itopya taksit yapmıyor malum şimdi daha ucuz farklı modeller var diyen arkadaşlar olacak ama yani sırf daha ucuz diye beğenmediğim tasarımı olan bir şey almak istemiyorum ucuz olsun diye herşeyi kısmaya gerek yok

pny sinerji de 28.5k arada 5k farka değecek bisey yok sadece marka takıntısı var hocam.
Şu forumda sırf böyle dediler diye gittim zamanında palit gaming pro 3080ti aldım o kadar leş bir karttı ki satıp gigabyte aorus 3080ti almak durumunda kaldım. O yüzden artık ucuz diye ürün almıyorum kalitelimi diye bakıyorum.

Sırayla 9070 9060xt rtx 5070 kullanan biri olarak amd çöptür çöp kalacak cs2 için sırf radeon ayarlarında
5070'in ederi 28-29 en fazla, onu da 3 fanlılarına veririm. inno falan daha da düşüyordu sanırsam 2 fanlıları özellikle.
biraz daha çıksan zaten 40'a 2 fanlı kötü ama 5070Ti var, undervolt falan yapsan gayet de gideri var fiyat bazında.
12gb dandirik karta 34k verince gülücük bende atardım insanlara, anlıyorum seni. :kekw: @Ctnkaya
28-29 bandında neyi öneriyorsun milletin 16 gb diye patron kıldığı ama benim 1 ay kullanıp zarara uğrayarak satıp kurtulduğum 7800x3d'ye rağmen dayanamayıp 2k high ayarlarda drop yiyerek 250 fps altına inen; radeon ayarlarda en ufak yazılım değişikliğinde agresif tavır takınıp fps ms saçmalayan 9070'i mi? Yoksa dengi olmayan bizimkilerin gelin gibi süslediği yabancı sitelerde adı çıkmış hotspot özürlüsü 9060xt'yi mi? var mı rakip?

Geri