Yaklaşık 16-17 gün önce RTX 4060 kartımı satıp yerine Inno3D RTX 5070 (2 fanlı model) aldım. Aldığım gün sıkıntı yoktu 2. gün RDR2'nin oyun ayarlarını değiştirdim ve tam ekran yapınca tekrar ekranda bozulmalar ortaya çıktı. O anda çift monitör kullanıyordum oyunu oynadığım monitör ViewSonic 2K-PRO-3 model 240 Hz display port 2K grafik ayarlarında kullannıyordum diğer monitörden ise dizi izliyordum o ise AOC'un 60 Hz bir monitörü o da HDMI kablosuyla bağlıydı. Oyun oynadığım monitörde bozulmalar olurken dizi izlediğim monitörde o sırada sıkıntı yoktu.
Uyguladığım çözümler:
1) İlk başta sorunun ekran kartında olduğunu düşünüp kartı iade ettim. Yerine MSI RTX 5070 VENTUS 2X OC ekran kartı aldım.
Onda da aynı sorunu gösterdi.
2) Display Port kablosunu değiştirip yerine sertifikalı bir kablo aldım.
Sorun yine düzelmedi.
3) PSU'yu değiştirdim. Önceki PSU'm Corsair 750 Watt Bronze modeliydi. Yerine MSI MAG A750GN PSU aldım.
Sorun yine düzelmedi.
**Ek bilgiler: Aynı monitöre RTX 4060 Laptop'u display port kablosu ile bağladım 240 Hz aldım sıkıntı çıkmadı hiç. Ama Monitörde 144 Hz ve üstüne çıkarınca bozulmalar başlıyor. Zaten HDMI ile 144 göstermesine rağmen 120 Hz yapılıyor max.
RTX 5070'ten önceki ekran kartım RTX 4060'tı böyle bir sorun yoktu onda da. Sorunu sadece Display Port üzerinden görüyorum. Tahminimce yüksek Hz'den ötürü. Bilgisayarı ilk açtığım anda da anakart isminin yazdığı bölümde de sorun aynen yaşanıyor.
Uyguladığım çözümler:
1) İlk başta sorunun ekran kartında olduğunu düşünüp kartı iade ettim. Yerine MSI RTX 5070 VENTUS 2X OC ekran kartı aldım.
Onda da aynı sorunu gösterdi.
2) Display Port kablosunu değiştirip yerine sertifikalı bir kablo aldım.
Sorun yine düzelmedi.
3) PSU'yu değiştirdim. Önceki PSU'm Corsair 750 Watt Bronze modeliydi. Yerine MSI MAG A750GN PSU aldım.
Sorun yine düzelmedi.
**Ek bilgiler: Aynı monitöre RTX 4060 Laptop'u display port kablosu ile bağladım 240 Hz aldım sıkıntı çıkmadı hiç. Ama Monitörde 144 Hz ve üstüne çıkarınca bozulmalar başlıyor. Zaten HDMI ile 144 göstermesine rağmen 120 Hz yapılıyor max.
RTX 5070'ten önceki ekran kartım RTX 4060'tı böyle bir sorun yoktu onda da. Sorunu sadece Display Port üzerinden görüyorum. Tahminimce yüksek Hz'den ötürü. Bilgisayarı ilk açtığım anda da anakart isminin yazdığı bölümde de sorun aynen yaşanıyor.