RTX 5070 vs RX 9070 XT

Warcate

80+
Reaksiyon skoru
2
Arkadaşlar merhaba kendime yeni sistem topluyorum ve ekran kartı konusunda kararsız kaldım. 15 yıldır kendime hep f/p odaklı sistemler kurdum ve amd f/p konusunda her zaman daha iyi olduğundan hep ekran kartımı amd'nin orta segment kartlarından seçtim, halihazırda da rx 570 4gb ile hayatıma devam ediyorum. Fakat şuan topladığım sistem orta segmentin biraz üstünde olduğundan nvidia da seçeneklere dahil oldu. 15 yıldır amd ekran kartları bana herhangi bir problem çıkartmadı ama bende güncel yazılım teknolojilerinin nasılsa kartım kaldırmaz diye kullanmaya tenezzül bile etmedim. 5070 ve rx 9700 xt hemen hemen aynı fiyatlara satılıyor, rx 9700 xt'nin performansının çok daha yukarıda olduğu bariz ortada fakat ben daha çok kullanıcı deneyimlerinizi merak ediyorum. Nvidia kart kullanan arkadaşlar yazılımsal olarak sorunlar yaşadınızmı, dlss, frame generation, nvidia reflex teknolojilerini aktif kullanıyormusunuz ve başarılı buluyormusunuz, ekran kartınızı ikinci elden satarken çok zarar ediyormusunuz bu tarz konularda fikir verebilirseniz sevinirim.

Arkadaşlar merhaba kendime yeni sistem topluyorum ve ekran kartı konusunda kararsız kaldım. 15 yıldır kendime hep f/p odaklı sistemler kurdum ve amd f/p konusunda her zaman daha iyi olduğundan hep ekran kartımı amd'nin orta segment kartlarından seçtim, halihazırda da rx 570 4gb ile hayatıma devam ediyorum. Fakat şuan topladığım sistem orta segmentin biraz üstünde olduğundan nvidia da seçeneklere dahil oldu. 15 yıldır amd ekran kartları bana herhangi bir problem çıkartmadı ama bende güncel yazılım teknolojilerinin nasılsa kartım kaldırmaz diye kullanmaya tenezzül bile etmedim. 5070 ve rx 9700 xt hemen hemen aynı fiyatlara satılıyor, rx 9700 xt'nin performansının çok daha yukarıda olduğu bariz ortada fakat ben daha çok kullanıcı deneyimlerinizi merak ediyorum. Nvidia kart kullanan arkadaşlar yazılımsal olarak sorunlar yaşadınızmı, dlss, frame generation, nvidia reflex teknolojilerini aktif kullanıyormusunuz ve başarılı buluyormusunuz, ekran kartınızı ikinci elden satarken çok zarar ediyormusunuz bu tarz konularda fikir verebilirseniz sevinirim.
ben şahse rtx 5070 aldım hikayeli oyunlarda nvidia daha başarılı düşünüyorum fakat rx 9070 xt de güzel kart

sebeplerinden kısaca bahsedermisin, neden aynı fiyata daha yüksek performans alabiliyorken 5070 tercih etmeliyim.
Teknoloji > saf güç. Özellikle hikayeli oyunlarda DLSS ve MFG çok büyük bir nimet + stabil yazılım.

rx 9070xt'ye ayıp olmuş kıyaslama rx 9070 ile belki olabilirdi. Şu an biri (rtx 5070) iade şeklinde iki kartı deneme şansım oldu diğeride rx 9070'in küçük kardeşi sapphire rx 9070 idi ve ryzen 5 9600x işlemci ile cs2 1080p low ayarlarda rx 9070 ekran kartıyla en yüksek 717 fps görebildim. Rtx 5070 genelde 500-550 fps aralığında idi. Elden ring 2k maximum ayarlar ve rt maksimum açtığımda rx 9070'de gözlerim kamaştı ve alışmam zaman aldı.Birde rtx 5070 aynı ayarları elden ringde açtığımda belli mesafelerde oyun içi 5-6 sn donmalar yaşadım ve efektler daha cansızdı. Sapphire az gürültülü ve genelde 58-66 derecede çalıştı çoğu zaman hotspot 70 civarı idi. RTX fanları çok sesli ve sıcaklıklar 66-72 hotspot 75 üstü idi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,246
Üyeler
183,080
Son üye
Ferrous
Geri