RTX 5070Ti ve 7800x3d HO/GO?

e o zaman niye 6000mhz diye satıyorlar saçmalık
E yani ben de iade açıklamasına yazdım güya anakart 7600e kadar destekliyo ama 6000 mhz stabil çalışmıyor 6000mhz cl30 olam rami 5600mhz 36 kullanmak istemediğim için iade ettim büyük bi performams farkı yok ama ben takarım nöyle şeylere

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
E yani ben de iade açıklamasına yazdım güya anakart 7600e kadar destekliyo ama 6000 mhz stabil çalışmıyor 6000mhz cl30 olam rami 5600mhz 36 kullanmak istemediğim için iade ettim büyük bi performams farkı yok ama ben takarım nöyle şeylere
patriot son zamanlarda saçmalamaya başladı gibi bana gelen ramlerden biri de expo da mavi ekran veriyordu iade ettim.

Colorful anakartlar hiç bir bileşenlere OC yapılmadan stabil çalışabiliyorsa ben alırım valla. Hem ucuz hem dandik çin ürünlerinden iyi sanırım.
Bu anakart Çin olsa bile kalitelisi olur zannimce.

Birde Hayırlı olsun derim kardeşime. Kasanın Alt tarafına 3 fan, ve üst tarafına 3fan çok önemli.
Soğuk hava alttan alınır herzaman.

Çünkü sıcaklığın yasası var termodinamik.
Sıcaklık kendiliğinden yukarı doğru hareket eder ister sıvı halinde ister hava halinde. Sen bu fanları eklemekle akışı hızlandırmalısın. Alttan soğuk havayı alıp yukarıdan sıcak havayı çöle atmakla.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Önden yan tarafa ve kasanın arkasına egzos fan takmakla pek olacak iş değil kasanın içini serinletmek.

Son düzenleme:
hayırlı olsun hocam şu an kullanıyor musunuz? aynı ekran kartından bende de var

Alıntıyı görüntüle
Hayatımda ilk kez sistem aldım. Soğutucudan biraz şüpheliyim özelleştirmeler kötüydü. Normalde fz6 pro vardı. Cooler master 612 black de vardı ama 2,5k istiyor yine hava soğutma değmez diye düşündüm onun yerine 9700x yerine 7800x3d seçtim.
İndirim kovalayıp kasanın altına da 3 fan koymayı düşünüyorum
Ramler 16x1 değil 16x2 karışmasın
Hocam hayırlı uğurlu olsun on numara sistem fiyatını da dibine kadar hak ediyor iyi fiyata bile almışsın yani. Problemli bir parça yok sanırım bence hepsi de gayet iyi. Zamanında ben imzamdaki sistemi 43k ya toplamıştım işte forumda uzun zaman geçirip her şeyi araştırmak gerekiyor sizin yaptığınız gibi 43k ya toplanabilecek en kötü sistem benim imzada negatif anlamda iyi bir örneğim herkes baksın ki araştırma yapmadan eşşek gibi sistem toplamasın ya da sadece yüzeysel bir araştırmayla sistem toplamasın :D

• Beğen
Alıntıyı görüntüle
Hayatımda ilk kez sistem aldım. Soğutucudan biraz şüpheliyim özelleştirmeler kötüydü. Normalde fz6 pro vardı. Cooler master 612 black de vardı ama 2,5k istiyor yine hava soğutma değmez diye düşündüm onun yerine 9700x yerine 7800x3d seçtim.
Hayırlı olsun hocam zaten ilerde isterseniz parçalarda zaten değişiklik yaparsınız soğutucuydu şuyuydu falan halledilir. Bu haliyle de cok guzel sistem iyi günlerde kullanın.

• Beğen
patriot son zamanlarda saçmalamaya başladı gibi bana gelen ramlerden biri de expo da mavi ekran veriyordu iade ettim.
ramlerde sorun yok ya başka anakartta çalıştı 6000mhz ve 2. rami çıkarınca 6000mhz çalışıyor takınca 5600 oluyor

• Beğen
Alıntıyı görüntüle
Hocam bende biraz suphlendim hava soğutma yeterli olur mu diye bende de aynı işlemci var 240mll sıvı soğutma ile 60 derecelerde geziyor

• Beğen
H.o kral sistem geldi mi geldiyse ramleri expo 1 modunda kullanabiliyor musun ? Aynı anakart ramlerle 5600 kullanabiliyorum ama 6000mhz olmuyor
Ben de de 6400 mhz ram var xmp profili seçince de olmuyor, 4800 de çalışıyor, İncehesap patriot diye expo desteği olmayan ramleri geçirmiş sanırım millete oda güncel anakartlarda xmp desteği olmuyor sanırım, herşeyi denedim biosu 2 kez sıfırladım güncelledim, clock ayarlarını herşeyi denedim olmadı ramler 4800 MHz halen

• Beğen
Bütün ram sorunu yaşayan arkadaşlar nebi akgün ram videosunu izlerseniz çok kolay bir şekilde sorundan kurtulacaksınız. Biraz uzundur ama keyifli

• Beğen
Güzel sistem ama 9800x3d tercih ederdim ben

• Beğen
Güzel sistem ama 9800x3d tercih ederdim ben
Çok pahalı be. 2K ultrada oynayacağımdan neredeyse hiç katkısı da olmazdı. Try hard fps oyuncusu olsam düşünürdüm

Geri