- Reaksiyon skoru
- 74
beyler merak ettiğim soru başlıkta cevaplarsanız çok sevinirim diğer ekran kartlarından ne gibi farkları var ?
ne gibi geniş hocam göz boyama mı yoksa harbiden çok mu güçlülerİç donanım cart curt nedeni ise kullanım alanı geniş
Harbiden güçlüler sadec oyun için düşünmeyince de yayındır edittir onlar için de güçlüne gibi geniş hocam göz boyama mı yoksa harbiden çok mu güçlüler
Birde geniş kapsamlı ekran kartı gerektiren iş yerleri içinHarbiden güçlüler sadec oyun için düşünmeyince de yayındır edittir onlar için de güçlü
tuhaf ama gerçekten diğer ekran kartlarından daha güçlü olmaları ayrı bir şey adamlar her şeyi yapıyor düşünerekHarbiden güçlüler sadec oyun için düşünmeyince de yayındır edittir onlar için de güçlü
Yani bu şey demek gibi A arabası B arabasından neden daha hızlı gidiyor?tuhaf ama gerçekten diğer ekran kartlarından daha güçlü olmaları ayrı bir şey adamlar her şeyi yapıyor düşünerek
5090 ile 5080 ekran kartı kıyaslamalarını izledim bazı sitelerden doğru mu bilemiyorum ama ahım şahım farkları yoktu tek farkları galiba core dediğimiz şey5070ti' ı da ekle oraya
5070
6144 Core
+%45 core artışı
5070Ti
8960 core
+%20 core artışı
5080
10752 core
+%102 core artışı
5090
21760 Core
Kısaca 5070Ti dediğimiz kart neredeyse 1.5 5070 donanımsal olarak
5080 dediğimiz kart neredeyse 2 tane 5070 donanımsal olarak
5090 dediğimiz kart ise direkt iki tane 5080 donanımsal olarak
Tabii yüzdesel core artışı bu kadar olsa da FPS farkı bu kadar olmaz bunun sebebi de belli doğal olarak güç tüketimi olurdu.
5090' ın güç tüketimi iyi baya çünkü daha fazla çekirdeği daha yavaş çalıştırmak, daha az çekirdeği daha hızlı çalıştırmaktan verimlidir.
hakikaten de öyle Emre hocam şahin ile ferrarinin yarışması gibiYani bu şey demek gibi A arabası B arabasından neden daha hızlı gidiyor?
%60 civarı fark var genelde5090 ile 5080 ekran kartı kıyaslamalarını izledim bazı sitelerden doğru mu bilemiyorum ama ahım şahım farkları yoktu tek farkları galiba core dediğimiz şey
yinede 5090 gibi ekran kartının karşısında 5080 ekran kartının verdiği performans çok iyi geldi bana hocam keşke rtx 5070 ekran kartını da güçlü yapsalardı.
dlss 4 açıldığı zaman çok uçuyor fps açısından artık çağ yapay zeka gücüyle ilerliyor nvidia saf kas güçüne önem vermemeye başladığı için rtx 5080 milletin gözünde tuhaf geliyor aslında çok güçlü bir ekran kartı rtx 5070'den ve ti modelinden bir tek 5090 ekran kartının gerisinde kalıyor o da normaldir5080 ile 5090 arasında çok uçurum var araya 5080Tİ çıkartılır yani, 5070Tİ ile 5080 de belirgin fark koymuyor bu yüzden 5080 tartışmalı bir kart. Dahada güçlü olmalıydı banagöre.